woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Pon 09 Sty, 2006 a jak auto odmowi wspolpracy??
...to co wowczas??? ja dzis mialam "przygode" - te nasz samochod (made in France) znow odmowil wspolpracy i co ..... i nic wez badz czlowieku madry i wytlumacz innym (np.: mechanikowi) co sie stalo!!!
to co dzis mowilam:
- to na pewno nie akumulator (bo juz wiem co sie dzieje, jak akumulator nie dziala - tzn. nic sie nie dzieje)
- to nie swiece ( bo juz wiem co sie dzieje jak swiece nie dzialaja)
- no nie wiem co to??! nie rzezi tak jak powinien na starcie
- oooo, juz teraz to nie chce nawet torszke rzezic
- cos sie tam kreci ale nie zaskakuje!
....itd.itd...itd...okazalo sie ze cos tam z rozrusznikiem.
Oczywiscie, ze bede patrzyla mechanikowi na rece podczas naprawy - znow sie czegos naucze.
_________________ "me, myself & I"
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
A nie mówiłam, że samochody francuskie poniżej 10 stopni C maja problem z "odpaleniem" Żartuję oczywiście, wszystko jeszcze zalezy od wieku autka, no i od tego czy jest garażowane
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wysłany: Pon 09 Sty, 2006
eeeeh....akumulator ma 9m-cy, wiec nie ma prawa/mozliwosci/i ja nie pozwalam zeby zle dzialal (a tak szczerze, to akumulator sprawdzony - jest oki). A co tyczy sie franc(a)uskich autek i to jeszcze w podeszlym wieku to ....grrrr..no wiecej sobie nie kupimy czegos takiego. Silnik ma OK (w testach, statystykach itd. - jest dobry) ale co z reszta???!!
Z tym sprawdzeniem akumulatora też róźnie bywa Czasami dopiero na szczególowych badaniach wychodzi np. że jedna komora może być walnięta i klops
To, że nie ma roku czasu, o niczym nie świadczy, ale wierzymy badaniam na słowo
W takim razie, wyglada na to, że przyczyna leży w rozruszniku...
niech no tylko akumulator odmowi wspolpracy to ja sobie z nim pogadam - i pewnie na tym sie skoczy, ze znow bede gadac do auta!
Jeżeli rozrusznik pobiera zbyt dużo prądu, może rozładowywać akumulator...ale to tylko dywagacja. Czekam Woweq, na opis "rozpoznania choroby"
jutro sie powinno wszystko wyjasnic! dam znac jak wroce po naprawach! (eeehhh, juz czuje jak pieniadze wychodza z domu!)
...to co wowczas??? ja dzis mialam "przygode" - te nasz samochod (made in France) znow odmowil wspolpracy i co ..... i nic wez badz czlowieku madry i wytlumacz innym (np.: mechanikowi) co sie stalo!!!
Kręcił rozrusznik?
_________________ *****choose your destiny*****
Wysłany: Wto 10 Sty, 2006
ok, juz wiem dokladnie co jest! zostalo to naprawione - uwaga to nowe slowo jesli chodzi o moj slownik samochodowy!!! sie byl rozwalil BENDIKS taaak jest! to male cos doprowadzilo do uszczuplenia mojego stanu skarbonki! a niech to....
a to moglas chwile poprobowac i moze by odpalil --- ta czesc najczesciej psuje sie stopniowo. dlatego sadze, ze objawy obserwowalas od jakiegos czasu... do czasu az nie odpalilas...
Wysłany: Wto 10 Sty, 2006
calkiem mozliwe, najgorsze ze oczywiscie auto musi mi to zrobic z samego ranka, a nie np. w sobote o 10:00 (wowczas mam czas, moge i do mechanika i wszystko)
..aha i do tej pory (czyli do wczoraj) ladnie zapalal od pierwszego przekrecenia kluczykiem (szybko)!eeehh
cos mi to mowi, ale juz tego dawno nie slyszalem... kiedys w Daci mialem z tym duze problemy ale to bylo chyba w latach 80tych
_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
Wysłany: Sro 11 Sty, 2006
tak, tak ...wlasnie tez slyszalam juz, ze moze warto troszke walnac w rozrusznik to odskoczy i bedzie mozna uruchomic silnik - jednak przyznaje, ze jednak zdecydowalam sie na naprawe w torszke inny sposob
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum