Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Niedługo nowe wybory w Piasecznie !!!
Autor Wiadomość
radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Sro 10 Sty, 2007   

rabena napisał/a:
pigula napisał/a:
A, ta kobietka
pigula napisał/a:
Ciekawa jestem, czy będzie startowała?

bedzie, bedzie jak nie teraz to za cztery lata, w końcu te hektary Siedlisk trzeba zamienić na budowlane :evil: no ale mnie już dawno nie bedzie w gminie <na szczęście>

Na razie to popierany przez ciebie Zalewski to robił dając wolną rękę MH [-X . A tej pani nie znasz więc nie powinnaś tak wściekle krytykować.

rabena 
używa klawiatury

Ulica: Inna
Wysłany: Czw 11 Sty, 2007   

radok napisał/a:
Na razie to popierany przez ciebie

nie przeze mnie a przez ponad 7 tyś mieszkańców, widocznie nie było wśród kandydatów kogoś lepszego
radok napisał/a:
A tej pani nie znasz więc nie powinnaś tak wściekle krytykować

to samo moge powiedzieć o co poniektórych w stosunku do pana Z, a ta pani myśli raczej o sobie, jakoś nie słychać co robi od wyborów

a Wasze sprawy powinny się chyba już ruszać z racji radnego z osiedla, no ale teraz rada jest zajęta problemem mandatu, potem ewentualnych wyborów, potem nowej koalicji i nowego ślubowania, potem nowych wyborów na różne stanowiska w gminie, potem przetargami na oczyszczalnię i jak najszybszym wprowadzeniem nowego planu przestrzennego, więc nie wiem z czego się tu cieszyć, że się bedzie czekać jeszcze długo?

motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 12 Sty, 2007   

rabena napisał/a:
no ale teraz rada jest zajęta problemem mandatu, potem ewentualnych wyborów, potem nowej koalicji i nowego ślubowania

a wszystko dzięki komu?
pytanie retoryczne

bilbao 
milczy i obserwuje

Wspólnota: Albatrosów
Wysłany: Pią 12 Sty, 2007   

Witam.
Nie wiem czyktoś miał przyjemność lub może raczej nieprzyjemność obejrzenia Pana Burmistrza Zalewskiego na antenie TVP3 w fatalnej płaczliwej rozmowie na temat skutków decyzji sądu. Po pierwsze zaskakująca świetna samoocena (sukcesy to jego specjalność) na granicy samouwielbienia a drugie to fatalne wysławianie i moim zdaniem kondycja intelektualna poniżej normy.
Nie ma czego żałować, trzeba wybrać babkę dwojga nazwisk (kontrkandydatkę Zalewskiego) albo iść na całość i powołać swojego człowieka z osiedla. Siła głosów, tylko szanownych wyborców trzeba by czymś zmobilizować - a może groźbą (teoretyczna),że osiedle trzeba będzie postawić w stan likwidacji.

rabena 
używa klawiatury

Wysłany: Sob 13 Sty, 2007   

motyl napisał/a:
a wszystko dzięki komu?
pytanie retoryczne

ok ale po co jeszcze większy bałagan, pytanie praktyczne?
bilbao napisał/a:
albo iść na całość i powołać swojego człowieka z osiedla.

a czy to już się nie stało ??

czyli ja rozumię, że Piaseczno powinno byc kierowane przez osiedle słowicza, ciekawa koncepcja

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Wysłany: Nie 14 Sty, 2007   

rabena napisał/a:
czyli ja rozumię, że Piaseczno powinno byc kierowane przez osiedle słowicza, ciekawa koncepcja

a co w tym dziwnego ? mamy demokrację :D

motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 15 Sty, 2007   

rabena napisał/a:
ok ale po co jeszcze większy bałagan

no właśnie ten wiekszy bałagan mamy dlatego, że szanowny burmistrz nie zrezygnował z kandydowania

rabena 
używa klawiatury

motyl napisał/a:
rabena napisał/a:
ok ale po co jeszcze większy bałagan

no właśnie ten wiekszy bałagan mamy dlatego, że szanowny burmistrz nie zrezygnował z kandydowania

:shock: :P :mrgreen: :lol: można tak w kółko macieju eheheh =D>

ogr
nie boi się klawiatury
zółty gacek

Wspólnota: Poduszkowiec

rabena napisał/a:

A czy taka zmiana u steru jest zabroniona?
8 tysięcy kresek z osiedla (w baaaaaardzo optymistycznym ujęciu 100% obecnych, 100% poparcia ) to troche za mało żeby zostać burmistrzem, ale jeżeli poprą takiego kandydata pozostali wyborcy to czy można powiedzieć że burmistrz jest tylko osiedla?

Ja rozumiem że, w toku myślenia wielu osób, osiedle jest swego rodzaju ciałem obcym dla miasta (i stąd pomysły na chirurgiczne rozwiązanie problemu) ale aż mnie korci żeby dowiedzieć się jaką część swoich dochodów miasto zawdzięcza osiedlu.
Czy ktoś posiada takie informacje?

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Ja tylko widzę, jak do mnie przywożą "starą część Piaseczna". Tj. ludzi, którzy mieszkają tu od zawsze... Tylko siąść i zapłakać... Brudni, zaniedbani... tragedia.
Może, nasze osiedle niektórym nie w smak... ale, my też jesteśmy (chciał nie chciał) częścią tego miasta i nasze podatki także wpływają na jego budżet... #-o

rabena 
używa klawiatury

Wysłany: Pon 22 Sty, 2007   

ogr napisał/a:
8 tysięcy kresek z osiedla

no właśnie czytałam o tych kreskach: np. jestem zameldowana ale tu nie mieszkam, u mnie w klatce połowa mieszkań to wynajęte albo kogoś często nie ma (zapchane listami skrzynki),
ogr napisał/a:
osiedle jest swego rodzaju ciałem obcym dla miasta

osiedle nie jest ciałem obcym ale zmieniający się tu ciągle ludzie

nowych osiedli przybywa z każdym rokiem, więc tak czy siak się pozmienia więc osiedle słowicza nie będzie miało większego wpływu

pigula napisał/a:
Ja tylko widzę, jak do mnie przywożą "starą część Piaseczna"
pigula napisał/a:
Brudni, zaniedbani... tragedia

a to już trzeba miec chyba pretensje do ich rodzin tak myślę

Delfin 
czasem gawędzi

Wysłany: Pon 22 Sty, 2007   

rabena napisał/a:
osiedle słowicza nie będzie miało większego wpływu

Biorąc pod uwagę wielkość "prestiżowej inwestycji MH" nasze osiedle raczej zawsze będzie miało (jeśli tylko będzie chciało) mieć wpływ.

mcless 
używa klawiatury

Wspólnota: Miś
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Pią 26 Sty, 2007   

Oby miało chęć i oczywiście wpływ!!!
A może................. wystartować w wyborach??????? Co Wy na to??????? Można się nad tym troszkę pochylić?????????? Tylko jest jeden mały problem - mieszkam tutaj od niedawna - no ale z drugiej strony to może być zaleta bo nie jestem z nikim związany i w nic "umoczony"!!!!!
A więc????????????????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

Wysłany: Sob 27 Sty, 2007   

no to startuj :lol: chętnie zapoznam się z Twoim programem i chęciami ;-)

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

CRICKET 
używa klawiatury

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Wto 30 Sty, 2007   

Oby miało chęć i oczywiście wpływ!!!
A może................. wystartować w wyborach??????? Co Wy na to??????? Można się nad tym troszkę pochylić?????????? Tylko jest jeden mały problem - mieszkam tutaj od niedawna - no ale z drugiej strony to może być zaleta bo nie jestem z nikim związany i w nic "umoczony"!!!!!

Tylko nie blefuj. Mów prawdę...

Odpowiedz do tematu