bedzie, bedzie jak nie teraz to za cztery lata, w końcu te hektary Siedlisk trzeba zamienić na budowlane no ale mnie już dawno nie bedzie w gminie <na szczęście>
Na razie to popierany przez ciebie Zalewski to robił dając wolną rękę MH . A tej pani nie znasz więc nie powinnaś tak wściekle krytykować.
nie przeze mnie a przez ponad 7 tyś mieszkańców, widocznie nie było wśród kandydatów kogoś lepszego
radok napisał/a:
A tej pani nie znasz więc nie powinnaś tak wściekle krytykować
to samo moge powiedzieć o co poniektórych w stosunku do pana Z, a ta pani myśli raczej o sobie, jakoś nie słychać co robi od wyborów
a Wasze sprawy powinny się chyba już ruszać z racji radnego z osiedla, no ale teraz rada jest zajęta problemem mandatu, potem ewentualnych wyborów, potem nowej koalicji i nowego ślubowania, potem nowych wyborów na różne stanowiska w gminie, potem przetargami na oczyszczalnię i jak najszybszym wprowadzeniem nowego planu przestrzennego, więc nie wiem z czego się tu cieszyć, że się bedzie czekać jeszcze długo?
_________________ Lepiej coś powiedzieć niż głupio milczeć
Witam.
Nie wiem czyktoś miał przyjemność lub może raczej nieprzyjemność obejrzenia Pana Burmistrza Zalewskiego na antenie TVP3 w fatalnej płaczliwej rozmowie na temat skutków decyzji sądu. Po pierwsze zaskakująca świetna samoocena (sukcesy to jego specjalność) na granicy samouwielbienia a drugie to fatalne wysławianie i moim zdaniem kondycja intelektualna poniżej normy.
Nie ma czego żałować, trzeba wybrać babkę dwojga nazwisk (kontrkandydatkę Zalewskiego) albo iść na całość i powołać swojego człowieka z osiedla. Siła głosów, tylko szanownych wyborców trzeba by czymś zmobilizować - a może groźbą (teoretyczna),że osiedle trzeba będzie postawić w stan likwidacji.
czyli ja rozumię, że Piaseczno powinno byc kierowane przez osiedle słowicza, ciekawa koncepcja
A czy taka zmiana u steru jest zabroniona?
8 tysięcy kresek z osiedla (w baaaaaardzo optymistycznym ujęciu 100% obecnych, 100% poparcia ) to troche za mało żeby zostać burmistrzem, ale jeżeli poprą takiego kandydata pozostali wyborcy to czy można powiedzieć że burmistrz jest tylko osiedla?
Ja rozumiem że, w toku myślenia wielu osób, osiedle jest swego rodzaju ciałem obcym dla miasta (i stąd pomysły na chirurgiczne rozwiązanie problemu) ale aż mnie korci żeby dowiedzieć się jaką część swoich dochodów miasto zawdzięcza osiedlu.
Czy ktoś posiada takie informacje?
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 15 Sty, 2007
Ja tylko widzę, jak do mnie przywożą "starą część Piaseczna". Tj. ludzi, którzy mieszkają tu od zawsze... Tylko siąść i zapłakać... Brudni, zaniedbani... tragedia.
Może, nasze osiedle niektórym nie w smak... ale, my też jesteśmy (chciał nie chciał) częścią tego miasta i nasze podatki także wpływają na jego budżet...
no właśnie czytałam o tych kreskach: np. jestem zameldowana ale tu nie mieszkam, u mnie w klatce połowa mieszkań to wynajęte albo kogoś często nie ma (zapchane listami skrzynki),
ogr napisał/a:
osiedle jest swego rodzaju ciałem obcym dla miasta
osiedle nie jest ciałem obcym ale zmieniający się tu ciągle ludzie
nowych osiedli przybywa z każdym rokiem, więc tak czy siak się pozmienia więc osiedle słowicza nie będzie miało większego wpływu
pigula napisał/a:
Ja tylko widzę, jak do mnie przywożą "starą część Piaseczna"
pigula napisał/a:
Brudni, zaniedbani... tragedia
a to już trzeba miec chyba pretensje do ich rodzin tak myślę
_________________ Lepiej coś powiedzieć niż głupio milczeć
Wspólnota: Miś
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Pią 26 Sty, 2007
Oby miało chęć i oczywiście wpływ!!!
A może................. wystartować w wyborach??????? Co Wy na to??????? Można się nad tym troszkę pochylić?????????? Tylko jest jeden mały problem - mieszkam tutaj od niedawna - no ale z drugiej strony to może być zaleta bo nie jestem z nikim związany i w nic "umoczony"!!!!!
A więc????????????????
Oby miało chęć i oczywiście wpływ!!!
A może................. wystartować w wyborach??????? Co Wy na to??????? Można się nad tym troszkę pochylić?????????? Tylko jest jeden mały problem - mieszkam tutaj od niedawna - no ale z drugiej strony to może być zaleta bo nie jestem z nikim związany i w nic "umoczony"!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum