Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 06 Wrz, 2006 Wieża i odtwarzanie CD... :(
Hej, może mi ktoś coś doradzi...?
Wieża (tj. starszy model Philipsa, kilkulatka znaczy) nie czytała mi płyt CD.
Kupiłam w Media, taką płytkę CD czyszczącą z płynem... przeczyściłam i czyta, ale nie wszystkie płyty... niektóre tak, niektórych nie (niektórych oryginalnych też nie czyta)... Czy może ktoś wie o co jej chodzi i dla czego jest taka kapryśna? Co ja jeszcze mogę poradzić? Nie mam kasy, żeby nową wieżyczkę kupować...
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 06 Wrz, 2006
Obawiam się że mechanika może być już na tyle zużyta że czyszczenie nie wiele pomoże... Jedyną szansą na ratunek by było całkowite rozebranie mechaniki, wymycie optyki, nasmarowanie mechaniki (ślimaków, prowadnic), tak aby wszystko chodziło lekko i sprawdzenie.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Powinno pomóc czyszczenie laserka w serwisie. Byle nie płytami, bo jak brud jest tłusty to tylko porozmazuje go po optyce i czyszczenie będzie droższe.
My mamy jeszcze lepszy - po co trzy (i więcej) skoro może być jedno? My własnie planujemy konsolidację sprzętów - ograniczymy wszystko do komputera . Będzie nam grał, świecił i mrygał .
_________________ Kaffi
"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum