Jeżeli rzeczywiście za jakość to OKI , ale jak to jest cena za reklamę to jednak warto się zastanowić.
gawron napisał/a:
no to chyba mamy troche inne informacje... podawali na poczatku 100lat... niestety potem obnizyli do 30max50 --- a teraz okazuje sie ze zaczynaja padac po 5-10latach... nie wszsytkie ale wieksza czesc z koncowek lub poczatku tasmy produkcyjnej nie przechodzacych testow.. wszystkie z drugiej polki.
Gawron, a nie widzisz analogii, może za parę lat się okaże, że i te super płytki też wytrzymują mniej niż teraz reklamy podają ... sorry, nie chcę negować "Twoich płytek" , ale do wszystkich reklam podchodzę z dużą rezerwą . Uważam, że mój sposób zabezpieczania danych (testy i wielokrotne kopie) jest dużo opłacalniejszy i lepszy od kupowania drogich płytek.
sprawdze dokladnie zasady gwarancji na te plytki ... moze jeszcze Ciebie zaskocze
Jedyny "zaskajujący" mnie zapis w gwarancji byłby taki, że z chwilą uszkodzenia płytki firma oddaje mi moje dane , które miałem zarchiwizowane na jej nośniku ... chyba nie sądzisz, że znajdziesz tam coś takiego?
Jedyny "zaskajujący" mnie zapis w gwarancji byłby taki, że z chwilą uszkodzenia płytki firma oddaje mi moje dane , które miałem zarchiwizowane na jej nośniku ... chyba nie sądzisz, że znajdziesz tam coś takiego?
opwiem Ci cos o innych nosnikach firmy Emtec i gwarancji na nie...
sa to kasety do kamer z naklejka gwarancji... gwarancja ta polega na:
1. jezeli tasma zostanie uszkodzona mechanicznie - pogieta, zerwana, zalana itd. (nie spalona i nie rozpuszczona)
2. jezeli archiwizujesz na tych tasmach swoje nagrania i z wiekiem nagrania nie bede juz takie nowe -- dzwiek czy to obraz
3. jezlei zle bedziesz przechowywal np. przy zrodle ciepla lub magnesach
to wysylasz taka kasete do firmy. w labolatorium firma stara sie takie dane odzyskac (niestety nie zawsze sie udaje, ale w wiekszosci przypadkow tak). nastepnie dostajesz nagranie na nowej tasmie polepszone lub odzyskane oraz w wielu przypadkach prezent w postaci takiej samej tasmy...
warunek - musisz dokladnie opisac co reklamowanej tasnie dolega - kupic znaczek i wyslac do oddzialu Emtec - w Warszawie ...
wracajac do plytek --- daj szansze i uwazaj bo mozesz sie naprawde mocno zdziwic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum