Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 KN400 i Avermedia - problemy z obrazem
Do kompika z chipsetem KV400 wcisnąłem kartę Avermedia CardBus.
Niby wszystko pięknie działa ale ... 1/4 obrazu z tunera jest w porządku a reszta jest "zaśmiecona". Poziom zaśmiecenia zależny jest od dynamiki zmian obrazu.
Wymiana sterowników na najnowsze dostępne nie rozwiązała problemu.
Spotkał się ktoś z takim problemem? I czy ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?
sprawdziłem na innym acerze (nowszy model, grafika na ati), obraz mam jak igła.
Sam slot też jest w porządku, bo inne karty (radiówka, BT) działają prawidłowo.
Może za blisko radiówki lub BT itp. i zakłócają? (tak wynikałoby z obrazu) Kiedyś też się mówiło, żeby wtykać tuner do pierwszego lub drugiego slotu PCI (bo te nie są współdzielone) - ale przy konflikcie przerwań to raczej w ogóle by nie działał...
karta jest pcmcia, w lapie mam 1 slot, więc karty umieszczam zamiennie.
jeżeli inne karty pracują prawidłowo to raczej nie slot.
ponieważ radio działa bez problemu, nie sądze żeby problemem było zasilanie.
bardziej skłaniał bym się w stronę grafiki. podmieniłem obsługę agp na najnowszą, zmieniłem sterowniki grafiki na najnowsze jakie znalazłem i żadnej poprawy nie ma.
Wczoraj walczyłem z próbą wyłączenia akceleracji wyświetlania przez kartę graficzną ale przyznam się, usnołem w trakcie testów.
Walczę z problemem i skłaniam się do sterownika grafiki.
Czy są jakieś ustawienia które mogły zmienić np divxy które mają związek z direct-x em i czy można to zmienić bez reinstalacji systemu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum