Z zewnętrznymi bateriami nie spotkałem się ale masz następujące rozwiązania:
1. 2-ga bateria (zamiennik tej włożonej do lapa, niewygodne w użyciu, przerwa w pracy podczas wymiany baterii)
2. Bateria wsadzana do bay-a zamiast cd-romu (cos takiego można włożyć do ibm-a, w innych trzeba sprawdzić, można je wymieniać w trakcie pracy lapa bez przerw w pracy)
3. Zasilacz samochodowy (kabel do zapalniczki + troche elektroniki regulującej napięcie wyjściowe, z drugiej strony wtyczka zasilacza do lapa)
4. Uniwersalna przetwornica samochodowa, z jednej strony wtyczka do zapalniczki, z drugiej zwykłe gniazdko, wpinasz zwykły zasilacz sieciowy i działa.
Wszystkie warianty dostaniesz np na Allegro. W wypadku zasilaczy czy przetwornic trzeba zwrócić uwagę na maksymalną moc wyjściową urządzenia.
Z zewnętrznymi bateriami (nazywa się to zasilacz awaryjny albo bateria awaryjna) spotkałem się przy pocketach. Tyle że tam maszynka pociągnie pare minut na 4 paluszkach, a duży lap niekoniecznie.
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006
Dzieki za info. Zastanawia mnie (bo jakos troszke nie rozumiem) opcj a nr 2
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum