Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
kartka "brak wody"
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   

tomasz-dominik napisał/a:
p.s.
gdybyś Ty obrażał innych Użytkowników tylko tak subtelnie to bana miałbyś 2 razy dziennie

no prosze i TD przyznal sie do tego ze mnie obrazal... subtelnie... a potem sie dziwi ze ja mu odpowiadam....

i jeszcze raz ... jak piszesz a potem prosisz o usuniecie to nie pisz wcale... i zastosuj sie do rad Drewa... zglos post a nie komentuj...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

gawron napisał/a:
no prosze i TD przyznal sie do tego ze mnie obrazal...

ja się wogóle do Ciebie nie odnosiłem Wysoki Sądzie tylko pisałem do Kaffi ... szukasz dziury w całym ... cały gawron

ps.
to wszystko jest do usunięcia - (info dla gawrona mam tu na myśli usuniecie z danego wątku a nie wykasowanie)

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

gawron napisał/a:
w takim razie prosze nie wprowadzaj mieszkancow w blad... a jezeli sie czegos domyslasz lub przypuszczasz to dodaj odpowiedni komentarz...

JA wprowadzam użytkowników w błąd? Litości, gdzie?? A czy ja napisałam dlaczego nie ma wody? Gawron, trochę się chyba zapędzasz. Cytat z mojego posta: "też sie wkurzyłam. Wróciłam przed chwilą do domu a tu na drzwiach taka niespodzianka. A ja mam remont :( więc ten brak wody to mi zupełnie nie po drodze :( . Nie rozumiem dlaczego info pojawiło się tak późno :evil: , przecież taki remont kotłowni to chyba nie jest sytuacja z dnia na dzień :evil: ." Gdzie tu jest jakiekolwiek wprowadzanie użytkowników w błąd??? Zaś następne moje wypowiedzi były reakcją na twoje posty. Nie zarzucaj mi więc czegoś czego nie robię!

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
A pierwsza nie byłam.

druga... a co to wnosi do rozmowy...
trzecia osoba nie byla juz tak pewna jak Ty... i tez malo to wnosi do rozmowy

No tak, bo przeciez najwięcej do tej rozmowy jak zwykle wnosisz ty... :roll:

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

Kaffi 
Moderator

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
A pierwsza nie byłam.

druga...

dla jasności - moja wypowiedź w temacie wody była czwarta.

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

dosyć lania wody ! 8)

Kaffi 
Moderator

Część wypowiedzi nadaje się chyba faktycznie do przeniesienia, jednak ja tego nie zrobię żeby mi nie zarzucono "stronniczości".

A jeszcze gawron do ciebie - myślałam że o wolność to ty walczyłeś, dlaczego więc nie wolno nam było narzekać...? :roll:

A co do "wprowadzania użytkowników w błąd" to z innej beczki - jak zapatrujesz się na informację w avatarze Roya "moderator"??? On nie jest tutaj moderatorem, jedynie wstawił to sobie jako część avatara. Czy to nie jest wprowadzanie w błąd? I co ty na to?

Dobranoc wszystkim, ja wracam do malowania...

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik, --- nie chce mi sie juz z Toba gadac... jedynie moge w JBT... bo tam nie bede nic owijal w bawelne i walil prosto z mostu... EOT

Kaffi... byl czwarty to prawda...wiecej analizowac nie mam zamiaru i wracac do poczatku... jedynie moge napisac, iz w wytykaniu bledow Administracji, Zarzadu oraz stawianiu ocen, wnioskow i domyslow jestes w czolowce na tym forum ... mam nadzieje, iz w niedlugim czasie staniesz sie liderem w Zarzadzie.
powodzenia

p.s czekam na opis co zalatwilas w Administarcji lub/i Zarzadzie,

Kaffi 
Moderator

gawron napisał/a:
wiecej analizowac nie mam zamiaru i wracac do poczatku... jedynie moge napisac, iz w wytykaniu bledow Administracji, Zarzadu oraz stawianiu ocen, wnioskow i domyslow jestes w czolowce na tym forum ... mam nadzieje, iz w niedlugim czasie staniesz sie liderem w Zarzadzie

A ja jednak wymagam abyś ustosunkował się do tego co napisałeś wczesniej - zarzuciłes mi że wprowadzam w błąd użytkowników - albo to udowodnij albo cofnij te słowa - publicznie zacząłeś to publicznie skończ. Czyżby moje ostatnie posty, do których się nie odniosłeś i na które nie odpowiedziałeś, były dla ciebie niewygodne?
Następna sprawa do wykazania - gdzie to ja tak strasznie często narzekam na Zarząd i Administrację? Skoro uważasz że jestem w czołówce to na pewno masz już na to "dowody" i wyliczenia. Więc je przedstaw, również publicznie skoro zarzucasz mi to publicznie. Tak wiec twojego zakończenia tematu nie akceptuję.

A w Zarządzie nie jestem i nie zamierzam być.

Kaffi 
Moderator

Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   

Dziś rano (od około 8 ) nie było wody wcale. Zadzwoniłam więc do Administracji i dowiedziałam się że:
- naprawy w kotłowni zostały zakończone wczoraj wieczorem,
- dzisiejszy poranny brak wody dotyczył całego osiedla i nawet Administracja nie miała wczesniej o tym informacji (brak wody planowany był na dzisiaj godz. 8-10, faktycznie trwał do 11).

Dopytałam jednocześnie kto przygotował przedwczorajszą informację o remoncie kotłowni - Administracja. W związku z tym nie kontaktowałam sie już później z zarządem (wyślę ewentualnie maila w tej sprawie licząc że zarząd korzysta wciąż z adresu zarzad@strusia.pl). Przekazałam więc Pani w administracji uwage, iż wywieszona informacja powinna była być bardziej precyzyjna żeby uniknąć ewentualnego zdenerwowania mieszkańców, i żeby pomyślano o tym w następnych przypadkach. Informacja została przyjęta, mam nadzieję więc że w przyszłych takich wypadkach będzie umieszczona informacja iż jest to sytuacja nagła.

gawron 
totalny rekordzista

Kaffi napisał/a:
Czyżby moje ostatnie posty, do których się nie odniosłeś i na które nie odpowiedziałeś, były dla ciebie niewygodne?

nie rozsmieszaj mnie prosze :lol: ... nic niewygodnego w nich nie widze... a jezeli mialas zamiar cos niewygodnego napisac to sie nie postaralas za bardzo.... :P :D
Kaffi napisał/a:
A ja jednak wymagam abyś ustosunkował się do tego co napisałeś wczesniej - zarzuciłes mi że wprowadzam w błąd użytkowników - albo to udowodnij albo cofnij te słowa - publicznie zacząłeś to publicznie skończ.

o rety... ale ostro... wymagasz nie prosisz... ok... niech i tak bedzie... :D
Bardzo prosze ... ustosunkuje sie :lol:
Kaffi napisał/a:
też sie wkurzyłam. Wróciłam przed chwilą do domu a tu na drzwiach taka niespodzianka. A ja mam remont :( więc ten brak wody to mi zupełnie nie po drodze :( . Nie rozumiem dlaczego info pojawiło się tak późno :evil:, przecież taki remont kotłowni to chyba nie jest sytuacja z dnia na dzień :evil:.

jezeli przedstawia sie tylko i wylacznie domysly (tak pisalas) to nie rozuimem Twojego wkurzenia... czy stan emocjonalny nie wskazywal, iz w dalszej czesci Twoja wypowiedz jest juz ocena i stwierdzeniem faktu...? to jest pytnaie retoryczne razem z odpowiedzia... TAK wskazywal.
Twoje pytania nie byly przypuszczeniami tylko pytaniami retorycznymi. W pytaniach byla zawarta informacja i odpowiedz na pytania, ktore sama postawilas. Informacja bledna zaznaczam. Dlatego twierdze, iz wprowadzilas innych w blad.... to chyba wystarczy.

Kaffi napisał/a:
Następna sprawa do wykazania - gdzie to ja tak strasznie często narzekam na Zarząd i Administrację? Skoro uważasz że jestem w czołówce to na pewno masz już na to "dowody" i wyliczenia. Więc je przedstaw, również publicznie skoro zarzucasz mi to publicznie.

a gdzie napisalem doslownie, ze narzekasz?
napisalem:
"jedynie moge napisac, iz w wytykaniu bledow Administracji, Zarzadu oraz stawianiu ocen, wnioskow i domyslow jestes w czolowce na tym forum"
Czyzbys nie wytykala bledow itd?... przyklad jest w tym watku wiec nie rozumiem co mam niby jakies dowody przedstawiac i wyliczenia... czego ty niby oczekujesz? Czy myslisz, ze bede teraz czytal kazdy watek w dziale meandrowym od poczatku? Oswiadczam, iz jestes znowu w bledzie... Nie bede tego czynil :lol:

Kaffi napisał/a:
Tak wiec twojego zakończenia tematu nie akceptuję.

Twoja wola... tak samo jak wolą Twoja bylo na odpowiadanie na zwykly post...
http://www.slowicza.org/v...p?p=58479#58479
z dwoma pytaniami retorycznymi, odpowiedzia udzielona za pomoca wypowiedzi innego uzytkownika... oraz stwierdzeniem, iz zbyt szybko wnioski wyciagnelas... nic wiecej w poscie moim nie znajdziesz... Ale wola Twoja byla rozpetac dyskusje o znaczeniu slowa remont :lol:
Kaffi napisał/a:
A w Zarządzie nie jestem i nie zamierzam być.

a szkoda... moze bys nie musiala sie denerwoac i wiecej o wspolnocie i jej problemach bys wiedziala...
dodatkowo moglabys wszystkich dokladniej niz obecna Administaracja informowac... :D

w przypadku tego remontu/naprawy nie wszystko ma kolor czarny lub bialy... niestety jest duzo szarosci jeszcze dookola... jednak rozwijac tego tematu z przeszlosci nie warto wiec nie bede juz drazyl....

p.s. szkoda Kaffi, ze nie bylo Ciebie stac na napisanie wczoraj jakiegos dobrego slowa wiedzac, iz CW pojawila sie wczesnej o mniej wiecej 24h... jak rozumiem waznejsze bylo wkurzanie sie niz zadowolenie... wiecej optymizmu zycze.

gawron 
totalny rekordzista

Kaffi napisał/a:
- dzisiejszy poranny brak wody dotyczył całego osiedla i nawet Administracja nie miała wczesniej o tym informacji (brak wody planowany był na dzisiaj godz. 8-10, faktycznie trwał do 11).

chcialem dopytac... skoro brak wody byl zaplanowany 8) :D
Czy powinna wiedziec?
Czy ktos jej nie poinformowal?
Czy sama nie zdobyla wiedzy?

Kaffi napisał/a:
Przekazałam więc Pani w administracji uwage, iż wywieszona informacja powinna była być bardziej precyzyjna żeby uniknąć ewentualnego zdenerwowania mieszkańców, i żeby pomyślano o tym w następnych przypadkach. Informacja została przyjęta, mam nadzieję więc że w przyszłych takich wypadkach będzie umieszczona informacja iż jest to sytuacja nagła.

no =D> --- w koncu za klikaniem --- poszly dzialania... :D i o to w tym wszystkim chodzi.

Kaffi napisał/a:
W związku z tym nie kontaktowałam sie już później z zarządem (wyślę ewentualnie maila w tej sprawie licząc że zarząd korzysta wciąż z adresu zarzad@strusia.pl).

IMHO --- korzysta.

Kaffi napisał/a:
Dopytałam jednocześnie kto przygotował przedwczorajszą informację o remoncie kotłowni - Administracja.

Czy dowiedzialas sie dlaczego byla taka a nie inna? 8) :D

Kaffi 
Moderator

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
Czyżby moje ostatnie posty, do których się nie odniosłeś i na które nie odpowiedziałeś, były dla ciebie niewygodne?

nie rozsmieszaj mnie prosze :lol: ... nic niewygodnego w nich nie widze... a jezeli mialas zamiar cos niewygodnego napisac to sie nie postaralas za bardzo.... :P :D

Więc odpisz prosze co myślisz o avatarze Roya i wprowadzaniu w ten sposób użytkowników w błąd.

gawron napisał/a:
jezeli przedstawia sie tylko i wylacznie domysly (tak pisalas) to nie rozuimem Twojego wkurzenia... czy stan emocjonalny nie wskazywal, iz w dalszej czesci Twoja wypowiedz jest juz ocena i stwierdzeniem faktu...? to jest pytnaie retoryczne razem z odpowiedzia... TAK wskazywal.
Twoje pytania nie byly przypuszczeniami tylko pytaniami retorycznymi. W pytaniach byla zawarta informacja i odpowiedz na pytania, ktore sama postawilas. Informacja bledna zaznaczam. Dlatego twierdze, iz wprowadzilas innych w blad.... to chyba wystarczy.

Nie, nie wystarczy. Moje wkurzenie wynikało z braku ciepłej wody - czytaj dokładnie - zwłaszcza że mam remont. Mój post nie zawierał żadnych pytań więc nie wiem o czym piszesz :?: Mój post nie dawał tez użytkownikom żadnych informacji, w związku z czym nie mógł ich wprowadzać w błąd. Zdecdowanie więc nie zgadzam się z tobą że ja wprowadziłam użytkowników w błąd. A ty skoro miałeś informacje dotyczące tego remontu to mogłeś się nimi podzielić, ale tego nie zrobiłeś. A mogłeś w ten sposób dyskusję zakończyć, zamiast ją rozwijać.

gawron napisał/a:
napisalem:
"jedynie moge napisac, iz w wytykaniu bledow Administracji, Zarzadu oraz stawianiu ocen, wnioskow i domyslow jestes w czolowce na tym forum"
Czyzbys nie wytykala bledow itd?... przyklad jest w tym watku wiec nie rozumiem co mam niby jakies dowody przedstawiac i wyliczenia... czego ty niby oczekujesz? Czy myslisz, ze bede teraz czytal kazdy watek w dziale meandrowym od poczatku? Oswiadczam, iz jestes znowu w bledzie... Nie bede tego czynil :lol:

Moje pytanie jest - na jakiej podstawie twierdzisz że jestem w czołówce? I tego własnie wymagam gdyż nie uważam siebie za osobę która często wytyka błędy Administracji/Zarządu, tym bardziej nie jestem w czołówce :!: Chcesz definicję słowa "czołówka", czy sam sprawdzisz? Jeden wątek to mało żeby stwierdzić publicznie że jestem w czołówce osób wytykających błędy. Jak coś takiego piszesz to musisz to udowodnić albo to cofnij, gdyż nie podoba mi się w jaki sposób przedstawiasz mnie w tej sytuacji innym użytkownikom. Żeby rzucić takie słowa trzeba mieć coś na ich popracie - dotyczą mnie osobiście więc albo to cofnij albo udowodnij. W taki sposób to ja mogłabym napisać np. że ty jesteś w czołówce czepiających się innych, po czym napisać że nie chce mi się przeglądać całego forum żeby to czymś poprzeć...

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
Tak wiec twojego zakończenia tematu nie akceptuję.

Twoja wola... tak samo jak wolą Twoja bylo na odpowiadanie na zwykly post...
http://www.slowicza.org/v...p?p=58479#58479
z dwoma pytaniami retorycznymi, odpowiedzia udzielona za pomoca wypowiedzi innego uzytkownika... oraz stwierdzeniem, iz zbyt szybko wnioski wyciagnelas... nic wiecej w poscie moim nie znajdziesz... Ale wola Twoja byla rozpetac dyskusje o znaczeniu slowa remont :lol:

Jak dla mnie nie były to pytania retoryczne (bo niby skąd miałam tak myśleć), więc postanowiłam na te pytania odpowiedzieć. Wróżka nie jestem i nie wiem co autor ma na myśli. Pytanie to pytanie, odpowiedziałam tym bardziej że dotyczyło mojej wypowiedzi. A mój kolejny post gdzie napisałam o remoncie zawierał jedynie opinię, iż taka informacja powinna być bardziej rzetelna. Tak trudno było napisać że sytuacja jest nagła i dlatego nie będzie ciepłej wody? Chyba się ze mną zgodzisz że to trudność nie jest. A informacja dla mieszkańcow, zwłaszcza w tak istotnej sprawie jak brak wody, powinna być jasna i rzetelna!
A co do "rozpętania burzy o słowie remont" to znowu się rozpędziłeś - w tej sprawie były zaledwie trzy posty, o jakiej więc burzy mówimy? Zastanów się czasem, chyba że zechcesz mi podac definicję słowa "burza"...

gawron napisał/a:
p.s. szkoda Kaffi, ze nie bylo Ciebie stac na napisanie wczoraj jakiegos dobrego slowa wiedzac, iz CW pojawila sie wczesnej o mniej wiecej 24h... jak rozumiem waznejsze bylo wkurzanie sie niz zadowolenie... wiecej optymizmu zycze.

Napisałam że woda ciepła jest, a o dobrym słowie to sam pomyśl czasami Ty. Optymizmu mam czasami aż za dużo, dlatego też znów niepotrzebnie z Tobą dyskutuję. Nie podobało Ci się że zdziwieni byliśmy rodzajem podanej informacji? Trzeba było ją nam przedstawić, skoro posiadałeś lepszą wiedzę. Ale widocznie łatwiej było napisać że to JA wprowadzam użytkowników w błąd! Czy według Ciebie każdy powinien się cieszyć że była jakakolwiek informacja? No świetnie, jaką to cudowną mamy Administrację że w ogóle informuje nas o dwudniowym braku wody! To tylko mieszkańcy są be bo mają czelność narzekać #-o ](*,) ](*,)

Kaffi 
Moderator

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:

chcialem dopytac... skoro brak wody byl zaplanowany 8) :D
Czy powinna wiedziec?
Czy ktos jej nie poinformowal?
Czy sama nie zdobyla wiedzy?

Planowany - miałam na myśli że w tych godzinach miało nie być ciepłej wody. Nie wiem czy Administracja powinna była o tym wiedzieć, nie mi to oceniać, nie znam przyczyn dla których wyłączono wodę dla całego osiedla. Nie dopytałam się takich szczegółów gdyż i tak było po fakcie - dla mnie najważniejsze fakt to brak wody. Poza tym nie miałam czasu zagłębiać się w dyskusję.

gawron napisał/a:
Kaffi napisał/a:
Dopytałam jednocześnie kto przygotował przedwczorajszą informację o remoncie kotłowni - Administracja.

Czy dowiedzialas sie dlaczego byla taka a nie inna? 8) :D

Nie, nie doptywałam się. Skoro informacja została podana mieszkańcom to powinna być pełna, żeby mieszkaniec miał pelną świadomość sytuacji. Jedno dodatkowe zdanie nie kosztowałoby ani więcej pieniedzy ani wiecej czasu. Jak dla mnie w tej sytuacji nie ma usprawiedliwienia dla niepełnej informacji. A Pani przyznała mi rację że informacja powinna być uzupełniona o zapis o nagłej sytuacji.

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

dwójka sąsiadów ?

Kaffi ! Nie jesteś na czele :D w mojej klasyfikacji są inni przed tobą !

Gawron na tym forum nie jest w czołówce ! On czymś takim by się nie zadowolił.
On jest niekwestionowanym liderem.

Czy nie uważacie , że zaczynacie się powtarzać ? Tłumaczą się tylko winni.

Podejdźcie każde parę kroków i dajcie sobie po ..... i wszystko.
I tak dobrze , że się lubicie 8) :mrgreen:

Kaffi 
Moderator

MIKI napisał/a:
Gawron na tym forum nie jest w czołówce ! On czymś takim by się nie zadowolił.
On jest niekwestionowanym liderem.

:lol: =D> :lol:

MIKI napisał/a:
Czy nie uważacie , że zaczynacie się powtarzać ? Tłumaczą się tylko winni.

Niestety czasami trzeba komuś długo i dobitnie pewne rzeczy tłumaczyć, pokazywać... Akurat mam trochę czasu więc mogę się pomęczyć ;-) . Poza tym zostałam "oskarżona" wiec proszę o dowody Wysoki Sądzie.

A woda cieplutka jest i dobrze że jest :) . Szkoda tylko że jest wiele rzeczy/spraw/sytuacji których lepiej żeby nie było :roll: .

MIKI napisał/a:
Podejdźcie każde parę kroków i dajcie sobie po ..... i wszystko.
Lepiej mnie do tego nie zachęcaj ;-) :lol: Mam puszkę zielonej farby i nie zawaham się jej użyć :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu