dostałem wczoraj rozliczenie moje pierwsze za styczeń i zastanowiła mnie ta opłata administracyjna co to jest ? a sprawdziłem że nie wszyscy mają zapłacić za opłate administracyjną ... niech mnie ktoś oświeci
Wysłany: Sob 03 Lut, 2007 Re: opłata administracyjna
gruby napisał/a:
dostałem wczoraj rozliczenie moje pierwsze za styczeń i zastanowiła mnie ta opłata administracyjna co to jest ? a sprawdziłem że nie wszyscy mają zapłacić za opłate administracyjną ... niech mnie ktoś oświeci
może liczą od nadwagi
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Wysłany: Nie 04 Lut, 2007 Re: opłata administracyjna
gruby napisał/a:
Opłata administracyjna pobierana przez firmę wynajmującą mieszkania na Tukanów to opłata "z tytułu sprawowania administracji" tych budynków.
Ja wynajmując mieszkanie na Tukanów zawierałam 2 umowy:
1/ umowę najmu lokalu mieszkalnego, w której podawano m. in. kwotę czynszu za najem;
2/ umowę o administrowanie nieruchomością (tą zawiera się nie z K.Kasprzykiem, S.Respondek i A.Blukaczem będącymi współwłaścicielami bloków przy ul.Tukanów, ale z administratorem owych bloków tj. firmą "MOSS Biuro Handlowe Wiesław Szczupak").
Trzy lata temu, kiedy musiałam czas jakiś wynajmować tam mieszkanie opł. administacyjna wynosiła 140,60 zł od lokalu i składały się na nią:
- opłaty eksploatacyjne w wysokości 128,40 zł miesięcznie;
- opłata z tytułu eksploatacji sieci telewizyjnej - 12,20 zł miesięcznie.
Generalnie powinno to być w czynszu, ale nie ma to jak "łoić frajerów"
Jeszcze lepszy jest numer z wliczoną w opłaty za c.o. opłatą nazwaną "koszt kotłowni", która wynosiła się - co przed chwilą sprawdziłam - przez 2 pierwsze miesiące wynajmu 51,36 zł, zaś przez pozostałe 45,37 zł
Generalnie musisz bardzo pilnować rozliczeń przedkładanych Ci przez tamtejszą administrację, bo u mnie nigdy się nie zgadzało a niezbyt rozgarnięta księgowa od Szczupaka nie rozumiała (albo udawała) co się do niej mówi.
No co Ty, Miki? To ONI "trochę" ze mną przeszli Powinieneś wiedzieć o czym piszę - miałeś przecież okazję choć w części poznać moje "możliwości"
Kiedyś w furii najpierw pieprznęłam drzwiami w administracji Tukanów (po tym jak mimo "zarąbania robotą" wzięłam dzień wolny w celu doliczenia się moich opłat, a kiedy poszłam z tym do księgowej nie chciała ze mną rozmawiać - bo nie bardzo rozumiała co do niej mówiłam) a potem powiedziałam Szczupakowi, że z jego "panienkami" nie będę więcej rozmawiać (użyłam zwrotu "panienki", bo najbardziej lotne to one tam nie są).
Na sam koniec próbowali mnie naciąć na ponad 200 zł - zapłaciłam tyle ile wyszło z moich wyliczeń i tak zostało.
Generalnie "współpracę" z MH, DSH i "multihekopodobnymi" oceniam kiepsko. Mało kiedy opuszczałam ich biura nie wyprowadziwszy kogoś z równowagi (choć starałam się być miła, naprawdę ).
z tego co miałem okazję doświadczyć to Ty zawsze jesteś miła
Nie dla wszystkich Miki, nie dla wszystkich
Jak mi ktoś za skórę zalezie, to niech go lepiej Bóg ma w swojej opiece
Wahlarz możliwości mam dość szeroki
to podrzuć trochę swoich patentów - bo ja w potrzebie
ależ mnie dziś ktoś wnerwił
Motylku, w sumie patentów nie mam. Zawsze to jakoś tak "naturalnie wychodzi" - intuicja mi zawsze podpowiada jakiego rodzaju środka użyć.
Z tym, że nie proponuję używać "środków konfrontacji bezpośredniej" wobec własnych przełożonych. Przećwiczyłam, pierwsze wrażenie ("Uff, w końcu mu powiedziałam co mi leży na wątrobie") super, ale konsekwencje nie były fajne (brak nagród przez calusieńki rok )
tak w pierwszym tygodniu stwierdziłem że będzie trzeba pilnować rozliczeń gdyż zapłaciłem za garaż (oczywiście żadnego dowodu wpłaty nie dostałem) a za tydzień pani dzwoni żebym zapłacił bo ona nie ma odhaczone i żadnego dowodu wpłaty też nie dają. teraz przelewam im przez internet i nikt nie dzwoni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum