Nemek, przepraszam jestem pierwszym przyznającym się do tego ,że nie byłem na zebraniu Strusiów(poprostu znowu przeołożyli termin), co zostało zawnioskowane to bardzo dobrze i jak najbardziej. Czekam (nie powinienem)na owoce tego zebrania. Dużo spraw sam zgłosiłem ,to że nie mogłem być na zebraniu, proszę mi wybaczyć ,jakby co to bardzo chętnie spotkam się w pomieszczeniu administracji Meander" lub innych ku temu podobnych
"Lubić to Ty się dasz ,tylko,czy chesz być lubianym"?
_________________ Jak zbudować życie bogate w czas?
jest pomysł.
Nemek, przepraszam jestem pierwszym przyznającym się do tego (ciach)
watek zalozylem z mysla o Albatrosach i Ich wczorajszym zebraniu, wiec nie widze powodu, abys w nim kogokolwiek przepraszal (jak to juz gawron wspomnial, chyba pomylka)
grzes napisał/a:
"Lubić to Ty się dasz ,tylko,czy chesz być lubianym"?
czy to bylo pytanie do mnie?
gawron napisał/a:
wow... a ja myslalem ze tylko Strusie debatuja tak dlugo... po zebraniu do domku wrocilem o 23.00...
jak widac nie z tego co mi wiadomo, w zeszlym roku trwalo jescze dluzej
woweq napisał/a:
...cholerka...pierwszy raz nie bylo nas na zebraniu ...a niech to skladam samo-krytyke!!!!
bez przesady, nie trzeba zaraz bic sie rozgami po plecach, ale bylo ciekawie
byku napisał/a:
Nemesis_ czy zostały podjęte jakieś uchwały?
- uchwaly dostales poczta, w skrocie z tego co pamietam, to z uchwaly dotyczacej remontu budynkum (bylo tam kilka paragrafow - chyba nr 7 - jeden z czlonkow wnioskowal o wykreslenie fragmentu akapitu, dotyczacego koniecznosci usuniecia przez wlasciciela wszelkich dokonanych zabudowan tarasow wraz z ew. kafelkami itp., bodajze od momentu "(...)dlatego tez(...)" - akapit znajdowal sie na samym koncu strony),
- zglosilo sie 3 kandydatow na 2 miejsca w Zarzadzie, z ktorych wybrano 2ch i na Nich należalo zaglosować za lub przeciw,
- ogolnie wlasciciele tarasow burzyli sie, ze zainwestowali spory kapital w ich urzadzanie i beda teraz musieli to wszystko niszczyc i zrywac, bez jakiejkolwiek rekompensaty (na dzien dzisiejszy przynajmniej nic o takowej nie wiadomo),
- jeden z Czlonkow Wspolnoty zglosil sprzeciw odnosnie absolutorium dla Zarzadu w sprawie Sprawozdania Finansowego za 2005r., gdyz go nie dostal; to, co zostalo nam przeslane, bylo "rozwinietym skrotem" - takim jakim sobie zazyczylismy w zeszlym roku, wlasciwe, pelne sprawozdanie, jest do wgladu w Administracji w kazdym momencie osobiscie, jak i inne dokumenty...
ogolnie bylo pare "potyczek slownych" wlasnie w kwestii Sprawozdania, podwyzki czynszu, bram garazowych i remontow (co troche przedluzylo zebranie, ale spox)
niedlugo przesla raport i ew. poprawione uchwaly do glosowania, wiec stamtad dowiesz sie reszty.
acha, w sprawie wojny z M-H o te 5mln 166 tys. z groszami (wycena techniczna z duzej tabeli), ktora Multi wisi nam za spieprzenie budynkow... beda w najblizszej przyszlosci rozsylane do nas "umowy scedowania prawa di odszkodowan kazdego z wlascicieli" na rzecz Wspolnoty, co ma ulatwic sprawe sadowa z Multo-Hekiem, nasz prawnik p. Pała to tlumaczyl, ale ze nie jestem prawnikiem, wiec nie bede sie wglebial; wszystko zostanie wyjasnione albo najlepiej osobiscie dowiedziec sie w Administracji.
to chyba tyle
ps. Byku, dales sie zlapac w znana pulapke chodzi o podpis w kazdym z postow Roya podpowiedz... przeczytaj jakikolwiek Jego post bez logowania sie na Swoje konto pozdrawiam.
_________________ Gość drop your pants!!! Resistance is futile >:]
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Sob 25 Mar, 2006
jesli dobrze rozumiem: tarasy beda naprawiane - a wiec zrywane bedzie wszystko co na nich jest? (tzn. plytki, itd)? hmmmm, i wlasciciele tych tarasow pote mod nowa maja klasc te plytki (jak rozumiem za swoje wlasne pieniadze)...hmmmm.... a moze cos pokrecilam bo to ciekawe?
_________________ "me, myself & I"
!!!NEMESIS!!! totalny rekordzista Say my name bitch!
dobrze zrozumialas jesli chodzi o kompletne zrywanie wszystkiego. nalezy to zrobic, aby w pelni uszczelnic to cholerstwo, potem bedzie nowa wylewka - a potem, juz wg planow narzuconych przez osobe projektujaca, bedzie sie robic wykonczenie calosci.
ale to juz nie bedzie na glowie wlascicieli z tego co rozumiem
Dzięki Nemek za informacje . A odnośnie tarasów na Albatrosach , to chcialbym poznać Wasze zdanie na temat zrywania tarakoty i ponownego ukladania nowej (oczywiście '' stara " będzie do wyrzucenia) na koszt włascicieli lokali .
w dokumentach, ktore otrzymalismy stoi napisane, ze 5 PLN od metra...
byku napisał/a:
Wasze zdanie na temat zrywania tarakoty i ponownego ukladania nowej (oczywiście '' stara " będzie do wyrzucenia) na koszt włascicieli lokali
... no wlasnie tutaj jest pewien problem... jak zostalo wyjasnione, dopiero po uszczelnieniu i nowej wylewce zostanie narzucony wg projektu sposob wykonczenia, takze nie wiem, czy wlasciciele beda mogli/musieli na wlasny koszt wykanczac taras... to sie okaze. ale jakos sobie nie wyobrazam, aby po rozpirzeniu obecnych, zostawili pozniej wszystko w pi...du na glowie lokatora (chociaz wszystko jest mozliwe)
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Pon 27 Mar, 2006
...ale i tak wlasciciele tarasow beda musieli na wlasny rachunek rozwalic terakote a potem co? zasadniczo to nic bo cos mi sie zdaje, ze glownie to bedzie na koszt wlascicieli tarasow.
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Wto 28 Mar, 2006
Remont jest konieczny. Izolacje są maxymalnie spaprane!
BTW Czy uchwały przeszły czy nie?
_________________ A to Polska właśnie. Kraj społecznej szczęśliwości i wolnej przedsiębiorczości, w którym strzela się do gości, jak się im zazdrości...
Zebranie ustala tylko projekty uchwał (bo za mało luda przychodzi), a głosowanie odbywa się indywidualnie (zarząd chodzi do ludzi i zbiera głosy). Czy uchwały przeszły, będzie wiadomo za 3-4 miesiące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum