Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
ZEBRANIE 2006
Autor Wiadomość
!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów
  Wysłany: Pią 24 Mar, 2006   ZEBRANIE 2006

witam i pozdrawiam Albatrosowiczow.

rozumiem, ze jak najwiecej z nas bedzie dzisiaj na zebraniu wspierac badz nie Uchwaly?

to jak, do zoo wieczorem? :mrgreen:

haslo rozpoznawcze: a ku ku 8)

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wysłany: Sob 25 Mar, 2006   

ufff, no wreszcie sie skonczylo. dzisiaj tylko do ok. 23.30 +/-

wydaje mi sie, ze troche ludu bylo, ale to tylko moje skromne zdanie. by the way, byl ktos ze stalych udzielajacych sie na forum? :twisted:

grzes 
chętnie gawędzi

Nemek, przepraszam jestem pierwszym przyznającym się do tego ,że nie byłem na zebraniu Strusiów(poprostu znowu przeołożyli termin), co zostało zawnioskowane to bardzo dobrze i jak najbardziej. Czekam (nie powinienem)na owoce tego zebrania. Dużo spraw sam zgłosiłem ,to że nie mogłem być na zebraniu, proszę mi wybaczyć ,jakby co to bardzo chętnie spotkam się w pomieszczeniu administracji Meander" lub innych ku temu podobnych :oops:

"Lubić to Ty się dasz ,tylko,czy chesz być lubianym"?

gawron 
totalny rekordzista

:shock: wow... a ja myslalem ze tylko Strusie debatuja tak dlugo... po zebraniu do domku wrocilem o 23.00...

Mam nadzieje, ze poruszyliscie temat wspolpracy miedzy Albatrosami i Strusiami w temacie - "pas zieleni"...

p.s. Grzesiu... tu raczej nie jest mowa o zebraniu Strusi ... :)

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

...cholerka...pierwszy raz nie bylo nas na zebraniu ...a niech to :cry: :evil: skladam samo-krytyke!!!!

byku 
odzywa się w niedziele i święta

.... Ja też nie dotarłem na zebranko tym razem .Nemesis_ czy zostały podjęte jakieś uchwały?

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

grzes napisał/a:
Nemek, przepraszam jestem pierwszym przyznającym się do tego (ciach)

:) watek zalozylem z mysla o Albatrosach i Ich wczorajszym zebraniu, wiec nie widze powodu, abys w nim kogokolwiek przepraszal ;) (jak to juz gawron wspomnial, chyba pomylka)

grzes napisał/a:
"Lubić to Ty się dasz ,tylko,czy chesz być lubianym"?

czy to bylo pytanie do mnie? 8)

gawron napisał/a:
wow... a ja myslalem ze tylko Strusie debatuja tak dlugo... po zebraniu do domku wrocilem o 23.00...

jak widac nie :) z tego co mi wiadomo, w zeszlym roku trwalo jescze dluzej ;)

woweq napisał/a:
...cholerka...pierwszy raz nie bylo nas na zebraniu ...a niech to skladam samo-krytyke!!!!

bez przesady, nie trzeba zaraz bic sie rozgami po plecach, ale bylo ciekawie :)

byku napisał/a:
Nemesis_ czy zostały podjęte jakieś uchwały?

- uchwaly dostales poczta, w skrocie z tego co pamietam, to z uchwaly dotyczacej remontu budynkum (bylo tam kilka paragrafow - chyba nr 7 - jeden z czlonkow wnioskowal o wykreslenie fragmentu akapitu, dotyczacego koniecznosci usuniecia przez wlasciciela wszelkich dokonanych zabudowan tarasow wraz z ew. kafelkami itp., bodajze od momentu "(...)dlatego tez(...)" - akapit znajdowal sie na samym koncu strony),
- zglosilo sie 3 kandydatow na 2 miejsca w Zarzadzie, z ktorych wybrano 2ch i na Nich należalo zaglosować za lub przeciw,
- ogolnie wlasciciele tarasow burzyli sie, ze zainwestowali spory kapital w ich urzadzanie i beda teraz musieli to wszystko niszczyc i zrywac, bez jakiejkolwiek rekompensaty (na dzien dzisiejszy przynajmniej nic o takowej nie wiadomo),
- jeden z Czlonkow Wspolnoty zglosil sprzeciw odnosnie absolutorium dla Zarzadu w sprawie Sprawozdania Finansowego za 2005r., gdyz go nie dostal; to, co zostalo nam przeslane, bylo "rozwinietym skrotem" - takim jakim sobie zazyczylismy w zeszlym roku, wlasciwe, pelne sprawozdanie, jest do wgladu w Administracji w kazdym momencie osobiscie, jak i inne dokumenty...

ogolnie bylo pare "potyczek slownych" wlasnie w kwestii Sprawozdania, podwyzki czynszu, bram garazowych i remontow (co troche przedluzylo zebranie, ale spox) :)

niedlugo przesla raport i ew. poprawione uchwaly do glosowania, wiec stamtad dowiesz sie reszty.

acha, w sprawie wojny z M-H o te 5mln 166 tys. z groszami (wycena techniczna z duzej tabeli), ktora Multi wisi nam za spieprzenie budynkow... beda w najblizszej przyszlosci rozsylane do nas "umowy scedowania prawa di odszkodowan kazdego z wlascicieli" na rzecz Wspolnoty, co ma ulatwic sprawe sadowa z Multo-Hekiem, nasz prawnik p. Pała to tlumaczyl, ale ze nie jestem prawnikiem, wiec nie bede sie wglebial; wszystko zostanie wyjasnione albo najlepiej osobiscie dowiedziec sie w Administracji.

to chyba tyle :)

ps. Byku, dales sie zlapac w znana pulapke :) chodzi o podpis w kazdym z postow Roya ;) podpowiedz... przeczytaj jakikolwiek Jego post bez logowania sie na Swoje konto ;) pozdrawiam. 8)

woweq 
totalny rekordzista

jesli dobrze rozumiem: tarasy beda naprawiane - a wiec zrywane bedzie wszystko co na nich jest? (tzn. plytki, itd)? hmmmm, i wlasciciele tych tarasow pote mod nowa maja klasc te plytki (jak rozumiem za swoje wlasne pieniadze)...hmmmm.... #-o a moze cos pokrecilam bo to ciekawe? #-o 8)

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wysłany: Nie 26 Mar, 2006   

dobrze zrozumialas jesli chodzi o kompletne zrywanie wszystkiego. nalezy to zrobic, aby w pelni uszczelnic to cholerstwo, potem bedzie nowa wylewka - a potem, juz wg planow narzuconych przez osobe projektujaca, bedzie sie robic wykonczenie calosci.

ale to juz nie bedzie na glowie wlascicieli z tego co rozumiem

byku 
odzywa się w niedziele i święta

Dzięki Nemek za informacje . A odnośnie tarasów na Albatrosach , to chcialbym poznać Wasze zdanie na temat zrywania tarakoty i ponownego ukladania nowej (oczywiście '' stara " będzie do wyrzucenia) na koszt włascicieli lokali .

asknet 
lubi się odzywać

a czy padła może kwota planowanej podwyżki czynszu ?? bo sformułowanie znacząca jest dosyć mgliste ??;-)
Niestety nie było mnie na zebraniu .... :-(

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

w dokumentach, ktore otrzymalismy stoi napisane, ze 5 PLN od metra...

byku napisał/a:
Wasze zdanie na temat zrywania tarakoty i ponownego ukladania nowej (oczywiście '' stara " będzie do wyrzucenia) na koszt włascicieli lokali

... no wlasnie tutaj jest pewien problem... jak zostalo wyjasnione, dopiero po uszczelnieniu i nowej wylewce zostanie narzucony wg projektu sposob wykonczenia, takze nie wiem, czy wlasciciele beda mogli/musieli na wlasny koszt wykanczac taras... to sie okaze. ale jakos sobie nie wyobrazam, aby po rozpirzeniu obecnych, zostawili pozniej wszystko w pi...du na glowie lokatora (chociaz wszystko jest mozliwe) #-o

woweq 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 27 Mar, 2006   

...ale i tak wlasciciele tarasow beda musieli na wlasny rachunek rozwalic terakote a potem co? zasadniczo to nic #-o bo cos mi sie zdaje, ze glownie to bedzie na koszt wlascicieli tarasow.

wpi
używa klawiatury

Wysłany: Wto 28 Mar, 2006   

Remont jest konieczny. Izolacje są maxymalnie spaprane!

BTW Czy uchwały przeszły czy nie?

wug 
nie boi się klawiatury
This is a wug.

Wysłany: Wto 28 Mar, 2006   

Zebranie ustala tylko projekty uchwał (bo za mało luda przychodzi), a głosowanie odbywa się indywidualnie (zarząd chodzi do ludzi i zbiera głosy). Czy uchwały przeszły, będzie wiadomo za 3-4 miesiące.

Odpowiedz do tematu