Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006
Diana napisał/a:
Kupione
no to po ptakach ... że to tak określę ...
teraz masz dwie opcje ... walić głową w mur ... lub postarać się zaakceptować tą szarą rzeczywistość na jaką się zdecydowałaś ... no bo w końcu kupując tu mieszkanie chyba wiedziałaś na co się szykujesz ? prawda ?
a tak wogóle to da się tu żyć, a jeszcze jak się uwierzy, że mając dobry zarząd jest szansa na lepsze to już wogóle super
Nie, niestety. Nie zadawalam idiotycznych (tak uwazalam na odlegosc) pytan. Przed 30 laty dostalam mieszkanie na nowym osiedlu i tam byly piwnice, miejsca postojowe dla samochodow, odleglosc odpowiednia miedzy budynkami no i oczywiscie zielen, lawki i plac zabaw. Bylam naiwna, teraz wiem.
Rozmawialam z nimi na targach w Warszawie i mam projekty Osiedla Roz. Wyglada calkiem dobrze(projekty i plany mieszkaniowe). Zapewniali mnie, ze zabudowa bedzie o 50% mniejsza w porownaniu do calego osiedla ale rzeczywistosc jest chyba inna.
A zdjecia pokazuja tylko okolice a nie samo osiedle. Opowiadala mi jedna pani jak pewni zainteresowani kupnem mieszkania tutaj na osiedlu szukali pola golfowego, ktore mialo znajdowac sie w poblizu osiedla.
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
Wysłany: Nie 02 Kwi, 2006
pole golfowe??? - czy ja moge wiedziec w ktorym miejscu dokladnie - z checia chcialabym nauczyc sie grac
To osiedle to duża inwestycja. Na razie "stoją" dwa budynki i zaczyna się budowa trzeciego.
Z tego co wiem, to ma być chronione, mają piwnice i miejsca postojowe.
Mają już też swoje forum. Nie tak fajne jak nasze, ale dla zainteresowanych http://www.osiedleroz.fora.pl/
woweq totalny rekordzista to kluczyk czy szczoteczka?
pewnie inwestor zażartował z naszego osiedla i upchanych wszędzie samochodzików,
przecież gdzie niegdzie i .......... VW .....golf sie trafi
no ale tak się niestety nabiera ludzi
- automatyczne bramy do garaży na karty magnetyczne
- ekonomiczne minikotłownie zamiast piecyków w mieszkaniu
- teren zielony ( zajety przez Poduszkę )
- parkingi
- okna drewniane typu sokółka
ja tam o tym wszystkim słyszałem - teraz po zadaniu takiego pytania zapytałbym się gdzie to jest wyraźnie zapisane w umowie - jednoznacznie zapisane
Też jest to moje pierwsze własne i wiele się nauczyłem, choc byłem przezorny i uczestniczyłem w budowie od etapu gołych murowanych ścian.
Dla tych co buduja mieszkania jesteśmy tylko kasą . Nie ma sentymentów.
_________________ www.slowicza.org.pl ......prawie ? ... czyni wielką różnicę
Jeśli chodzi o Osiedle Róż to nie przypominam sobie aby kiedykolwiek i gdziekolwiek inwestor mówił cos o polu golfowym - a trochę z nimi przegadałam.
Poza tym umowę przedwstępną mają bardzo jasno skonstruowaną - przynajmniej w porównaniu do MH.
Z moich doświadczeń z tym inwestorem powiem jedynie tyle - wzbudza zaufanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum