Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Prosba - sprawa plotu
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006   Prosba - sprawa plotu

Szanowni Sasiedzi,

Czy w zwiazku z pomyslem niektorych Meandrowych mieszkancow moglibyscie wplynac na swoj Zarzad i zmusic ich do podjecia rozmow z Zarzadem Meandra w sprawie wspolnego opracowania planu zagospodarowania trawnika miedzy naszymi wspolnotami.

Obawiam sie, iz uchwala "przeciwsraczkowa" przejdzie... bardzo prosze zrobcie cos bo do sklepow bedziecie dookola musieli chodzic a psich kup i tak bedzie tyle samo...( choc jeden plus jest widziec ich nie bedziecie... :lol: )

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006   

...hmm ale jaki dokladnie jest pomysl "odgrodzenia sie" ? bo to co wiem to tylko tyle, ze czesc Strusiakow chciala odgrodzic plac zieleni miedzy blokami (Strusie-Albatrosy).
Odgrodzenie sie calkowite???czy to o to chodzi??? to po co budowane byly te male chodniczki na tym pasie zieleni?? #-o

RoY 
znany gawędziarz

gawron napisał/a:
Obawiam sie, iz uchwala "przeciwsraczkowa" przejdzie... bardzo prosze zrobcie cos bo do sklepow bedziecie dookola musieli chodzic a psich kup i tak bedzie tyle samo...( choc jeden plus jest widziec ich nie bedziecie... )

No właśnie - dobrze że to zauważyłeś.
Ja zakupy robię wyłącznie na Strusiej bo tam są lepsze sklepy :P Płot spowoduje, że zmuszę się do zakupów na Albatrosów ](*,)

Czy płot rozwiąże problem psich kup ? Właśnie sobie uświadomiłem, że tak - dla Strusiów.
Dlaczego ? Bo jak piesek zrobi kupę przy płocie to śmierdzieć będzie bardziej Albatrosom niż Strusim.

Ale z drugiej strony - gdybym miał z pieskiem wychodzić na kupę to wolałbym, żeby wyszalał się na szerokim pasie strusiej zieleni - bo nasz albatrosowy kawałek jest dosyć wąski...

Wydaje mi się, że płot i tak powstanie bo w ten sposób Wasz zarząd będzie mógł pokazać, że coś robi dla mieszkańców.
To, że jest to krótkowzroczne nie ma większego znaczenia - w Polsce to codzienność :roll:

gawron 
totalny rekordzista

woweq napisał/a:
ale jaki dokladnie jest pomysl "odgrodzenia sie" ?

ano taki zebys nie mogla wejsc na trawnik i chodnik dalej niz 4metry od budynku w strone Meandra

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

czyli plot przez caly pas zieleni??? hmmmm, czyli pieski Strusiow robia po wojej stronie plotu a pieski Albatrosow robia po swojej stronie plotu????? #-o #-o #-o

szkoda, ze nie uda sie nam wspolnie jakos tak zrobic na tym pasie zieleni cos ladnego (czyli np.: pas krzakow po jednej i drugiej stronie a do tego chodniczek przez cala dlugosc). Szkoda. :?

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Płotek wzdłuż trawnika wydaje się bez sensu. Spowoduje on jedynie podział, pomiędzy Strusiami a Albatrosami a tym samym psie kupy z Albatrosów i Strusiów będą nadal, jedynie po dwóch różnych stronach płotu. Według mnie, jedynym sensownym rozwiązanie powinno być postawienie małych płotków ( rolborderów) wzdłuż chodników łączących wspólnoty. Jednocześnie należałby postawić tabliczkami, zakazujące spacerowania po pasie zieleni. Osobom, które nie zastosują się do zakazów, można by robić fotki i wywieszać na wspólnotowych tablicach ogłoszeń. Może wstyd przed sąsiadami, zahamuje ich pęd, do dewastowania zieleni.

RoY 
znany gawędziarz

modliszka napisał/a:
Według mnie, jedynym sensownym rozwiązanie powinno być postawienie małych płotków ( rolborderów) wzdłuż chodników łączących wspólnoty.

Dokładnie - to byłoby najlepsze =D> :idea:

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

skoro bylby maly plotek - wiadomo - chodzic nie wolno i psow pilnowac. rzadko widze psy bez wlascicieli, a jak sie jeden trafi, trudno sie mowi... zreszta psy sa leniwe i skakac im sie nie chce :P (ps. beda sraly na chodnikach) :mrgreen: :wink:

wug 
nie boi się klawiatury
This is a wug.

Strusie kategorycznie odżegnały się od pomysłu wspólnego zagospodarowania terenu między wspólnotami i postawiły nasz zarząd pod ścianą: albo Albatrosy podłączą się i zostaną zrobione "tunele" w ogrodzeniu łączące obie współnoty, albo płot poleci "po całości". Z naszej strony niewiele można zrobić, bo prawie cały ten teren jest własnością Strusi, i jak one zrobią, tak będzie. Dlatego zarząd Albatrosów postanowił zaczekać, co Strusie postanowią, i reagować stosownie do tego.

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

jak mam rozumiec "tunele"? :)

wug 
nie boi się klawiatury
This is a wug.

!!!NEMESIS!!! napisał/a:
jak mam rozumiec "tunele"? :)

Ogrodzone po obu stronach chodniki łaczące wspólnoty

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

aaa, czyli jak narazie to chyba tylko 1 chodnik przy placu zabaw, bo z drugiej strony chyba nie ma ;)

wug 
nie boi się klawiatury
This is a wug.

!!!NEMESIS!!! napisał/a:
aaa, czyli jak narazie to chyba tylko 1 chodnik przy placu zabaw, bo z drugiej strony chyba nie ma ;)

Nie wiem dokładnie, ale chyba mają być dwa. Myślę, że właściciele sklepów na Strusiach będą naciskać, żeby chodniki jednak były. Ale piłka jest cały czas po tamtej stronie :?

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

wug napisał/a:
Ale piłka jest cały czas po tamtej stronie

Piłka jest jedna , wspólnoty są dwie ,a psy będą srały na chodniki.

gawron 
totalny rekordzista

wug napisał/a:
Strusie kategorycznie odżegnały się od pomysłu wspólnego zagospodarowania terenu między wspólnotami i postawiły nasz zarząd pod ścianą: albo Albatrosy podłączą się i zostaną zrobione "tunele" w ogrodzeniu łączące obie współnoty, albo płot poleci "po całości". Z naszej strony niewiele można zrobić, bo prawie cały ten teren jest własnością Strusi, i jak one zrobią, tak będzie. Dlatego zarząd Albatrosów postanowił zaczekać, co Strusie postanowią, i reagować stosownie do tego.

zaraz, zaraz... a czy przypadkiem nie bylo tak, ze Zarzad Albatrosow powiedzial, ze ta sprawa ich nie interesuje bo nie beda inwestowali nie na swoim terenie?
wug napisał/a:
Nie wiem dokładnie, ale chyba mają być dwa. Myślę, że właściciele sklepów na Strusiach będą naciskać, żeby chodniki jednak były. Ale piłka jest cały czas po tamtej stronie

a kto poniesie koszty zwiazane z budowaniem i remontowaniem? czy Albatrosy odpowiadaja za swoje 4m a Meander za reszte?

pilka nadal lezy po oby stronach... a czekanie i ewentualne pozniejsze intewencje moga byc dalece spoznione bo Zarzad Meandra zostanie zmuszony do postawienia plotu uchala... a nikt z nikim nie bedize do czasu powstania rozmawial... dlatego wystosowalem swoja prosbe.

a i jeszcze o sklepach... niestety albo stety nic wlasciciele sklepow w tej kwestii nie sa w stanie wymusic na mieszkancach Meandra...

Odpowiedz do tematu