modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Nie 12 Lut, 2006
wug napisał/a:
Gaśnie, jak zgaśnie prąd. Jeśli się nie zauważy, bo się jest na przykład w pracy, albo nie daj Boże w podróży, to w chałupie mróz
Chyba jest coś nie tak
Piecyk, owszem podłaczony jest do prącu, ale tylko po to, aby wykrzesać iskrę, do jego rozpalenia. Pa za tym, energia (raczej) nie jest tu do niczego potrzebna.
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
!!!NEMESIS!!! totalny rekordzista Say my name bitch!
chyba jest, bo wydaje mi sie, ze slysze tam jakas pompe
Dokładnie tak. Woda krąży w obiegu zamkniętym, napędzana pompką. Dodatkowo jest tam mechanizm zabezpieczający, który przy braku prądu automatycznie odcina dopływ gazu. Na wszelki wypadek. Tak jest w piecach z płomykiem, bo w piecach z zapalnikiem, gaz zapala się przy każdym włączeniu pieca na nowo, więc nie ma problemu.
Wspólnota: Miś
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Sro 08 Lis, 2006
Co do wentylacji to zgadzam się że gdyby MH nie szedł tak po kosztach to powinny być oddzielne kominy wentylacyjne dla junkersów i oddzielne dla kuchni no ale cóż żyjemy w takim bloku a nie innym. Po drugie myślę że czujnik czadu to dobry pomysł i powinni z niego korzystać wszyscy! A po trzecie co do ludzi zapychających kratki: radzę tego nie robić bo przy tego typu piecach muszą one mieć odpowiednio duży dopływ świeżego powietrza. Pan z serwisu powiedział mi że w drzwiach do łazienki powinienem mieć otwór (kratkę w drzwiach) o powierzchni co najmniej 260 cm2 bo dopiero wtedy piec ma odpowiednio dobre spalanie i dokładnie spala gaz nie powodując zakłóceń. Tak więc proponuję to wszystko uwzględnić.
_________________ Mcless
zrobiłam to samo zatkałam taśmą i zrobiłam dziurki w taśmie, te podmuchy z kratki wywiewają całe ciepło z mieszkania
ale drzwi zostawiam uchylone na noc
_________________ Lepiej coś powiedzieć niż głupio milczeć
Wspólnota: Miś
Ulica: Albatrosów
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006
Tu raczej nie chodzi o noc tylko dzień lub wieczór np jak idziesz się kąpać!!!
Ale oki zobaczymy jak to będzie jak nagle przestanę pisać to znaczy że albo "zaczadziałem" albo zamarzłem!!!?????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum