Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
nowosci u Albatrosow ?
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 04 Lut, 2006   

M4b --- na zartobliwa lecz nabijajaca sie z innych wspolnot Twoja wypowiedz zamiescilem swoja rowniez w tym samym stylu nabijajac sie jedynie z Ciebie. Szkoda, ze tak tego nie odczytales. Nie mam zamiaru cytowac Twoich wypowiedzi, jak rowniez szukac w niedalekiej przeszlosci cytatow, ktore staja sie z dnia na dzien coraz wiekszymi atakami personalnymi skierowanymi w moja strone -... i nie tylko.

M4b i Moderatorze w jednej osobie --- UWAZAJ bo przegniesz i zle sie to skonczyc moze. Mam nadzieje, ze Masz dzis zly humorek i nie do konca przemyslales swoja wypowiedz a po moim wytlumaczeniu zamiescisz stosowniejszy komentarz.

p.s. do pozostalych Moderatorow - wplyncie troche na M4b ... moze wytarzajcie go w sniegu :lol: :lol: :lol:

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Powstał wreszcie pierwszy porządny parking przy osiedlu. Jak na razie to widzę na nim jeszcze luzy, no i jest jeszcze możliwość rozwoju. Nie chcę tu być posądzony o lobbowanie w kierunku interesów rodziny Taperków, ale daje to wreszcie możliwość zaostrzenia zasad parkowania na naszym osiedlu.

Trzeba opracować plan , określić i oznaczyć dokładnie ilości miejsc, w których można bez utrudniania życia innym pozostawić auto i po powiadomieniu wszystkich mieszkańców podpisać umowę z firmą usuwającą porzucone bezmyślnie autka. Oczywiście każda wspólnota powinna przyjąć odpowiednią uchwałę, ale takie odholowywanie to już powinno być chyba ogólnoosiedlowe.
Cel takiego działania jest raczej oczywisty. Bezpieczeństwo , bezpieczeństwo , porządek ( na Strusiej nie można wywieźć śmieci ), sytuacje awaryjne ( nie można naprawić transformatora ), no i komfort poruszania się po naszych chodnikach osób pieszych , szczególnie osób z wózkami. No i najważniejsze o czym się mało mówi. Czym mniej samochodów w tych naszych studniach blokowych , tym więcej powietrza do oddychania.

Myślę , że trzba zacząć od osiedlowego referendum.

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Miki - nie do konca sie zgadza jesli chodzi o zaostrzenie zasad parkowania poniewaz powstal parking pana T. Jesli powstalby parking bezplatny - oczywiscie, ze zaostrzenie zasad parkowania powinno powstac. Jednak nie kazdego stac na oplate za parking pana T. #-o

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Gawron, nie mam zamiaru Cię za nic przepraszać. Nie ja Ciebie zaatakowałem, ale Ty "pojechałeś" po mnie i procentach, dalej zarzucając że parkuję "w burakach" tylko dlatego że mój samochód może być odholowany, co sugeruje że parkuję jak Ci któyrch tempię - odmóżdżeni mający wszystko i wszystkich w d..ie niektórzy nasi "Sąsiedzi"...
Odpowiedziałem Ci bardzo grzecznie, tak żeby Cię właśnie nie urazić. Nie rozumiem zupełnie skąd posądzenia o ataki personalne.
Poprzedni spór wydaje mi się że został już wyjaśniony podczas naszej rozmowy telefonicznej, że Ci tylko nieśmiało ten fakt przypomnę. I dalece niestosownym jest w tym momencie wracanie do tego i publiczne wypominki/połajanki.
Przemyśl Ty zanim następnym razem coś napiszesz, i zastanów się jak to może być odebrane.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

woweq napisał/a:
Miki - nie do konca sie zgadza jesli chodzi o zaostrzenie zasad parkowania poniewaz powstal parking pana T. Jesli powstalby parking bezplatny - oczywiscie, ze zaostrzenie zasad parkowania powinno powstac. Jednak nie kazdego stac na oplate za parking pana T. #-o

Woweq, częściowo się z Tobą zgadzam a częściowo nie.
Zgadzam się w kwestii "uzasadnienia" dla zaostrzebnia zasad parkowania tylko dlatego że powstał komercyjny parking.
Nie zgadzam się z tym że skoro nie ma ogólnodostępnego to powinno zostać jak jest. Nie powinno, kierowcy powinni myśleć parkujac samochody, myśleć o innych, zarówno zmotoryzowanych jak i pieszych i kierować się elementarnymi zasadami kultury osobistej.
nie ma obowiązku parkowania w środku osiedla a już tym bardziej w max. odległości 5 m. od własnej klatki.
Można zaparkować poza osiedlem, w sposób który nikomu nie będzie przeszkadzał.
Tylko że niestety trzeba będzie piechota pokonac 150 m. Ale dla średnio ruchowo sprawnego człowieka problemem to nie jest, jednak jak pokazuje szary dzień codzienny, część z naszych kierowców-sąsiadów to 30-kilku letni inwalidzi z ciężkimi dysfunkcjami narządów ruchu. Bo nie sądzę że myślenie powoduje u nich tak obezwładniający ból głowy że w obawie przed nim nie czynią tego i ich sposób parkowania jest tego wynikiem.

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Nie 05 Lut, 2006   

M4b napisał/a:
Przemyśl Ty zanim następnym razem coś napiszesz, i zastanów się jak to może być odebrane.

M4b --- radze zrobic to samo...

Pamietaj, ze nabijajac sie z innych mozesz liczyc na to, ze ktos zacznie nabijac sie z Ciebie ---- i tak wlasnie sie stało...

p.s. jeszcze po Tobie nie pojechalem i kompletnie nie rozumiem dlaczego tak moja wypowiedz odebrales.

EOT

MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

woweq napisał/a:

Powstały jakiekolwiek możliwości i to ma znaczenie. Parkowanie za darmo ? No cóż , chyba powolutku o czymś takim powinniśmy zapominać.

Dziś na Strusiej Laguna kombi skutecznie ograniczyła ruch większych ( czytaj : szerszych )
pojazdów. Może jestem zbyt radykalny w poglądach , ale cóż :

sądzę , że na te warunki przydałby się specjalnie przygotowany( wzmocniony ) pojazd o szerokości wozu strażackiego, który po przejechniu zostawił by wiele obtartych boków , urwanych lusterek itp. pamiątek dla myślących inaczej.

Nie można po dobroci ? To co pozostaje ? Takie straty materialne, przy tym jakie to stanowi potencjalne zagrożenie dla życia wielu ludzi, to pestka.

No i kwestia opłat za parkowanie.
Ja już mam "akwarium". Kiepściutkie "rybki", bo "akwarium" było dość drogie.
Patrząc na "rybki" stojące na naszych chodnikach nie wierzę , że czynnik finansowy jest tu powodem podstawowym.
Zaostrzenie zasad parkowania - nie dla interesów Taperka.
Zaostrzenie zasad parkowania - dla wygody wszystkich. Tych co myślą , tych co nie mają autka , tych co kupili miejsca w garażach, tych co przedzierają się z wózkiem, tych co chcą się przespacerować po osiedlu , itd.

Nic nie robiąc w kierunku poprawy obecnego stanu rzeczy - COFAMY SIĘ !

Czekając na cud , że zrobi się samo ........... jesteśmy ..... hmm .......

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Miki czekac na cud - niestety juz sama przestalam w to ufac :? jest grupa ludzi, ktorym nie pomaga tlumaczenie: ze jesli zaparkuja na "srodku" ulicy to naprawde moze to przeszkadzac innym!

Przykro mi, ze osoby ktore mialy wplyw na budowanie tego osiedla - nie pomyslaly o tym aby zaplanowac i stworzyc plan pod parking dla mieszkancow. Niestety nie wiem co z tym zrobic, jak poprawic - czy i jak "wymuszac" (lawetami, etc.) poprawne parkowanie przy naszych malych uliczkach??? Nie wiem :?
Nie zgadzam sie jednak, ze skoro pojawil sie parking PLATNY to mozna i nalezy tam parkowac lub po prostu - ze mozna bylo sobie kupic garaz. Nie zgadzam sie - bylabym pierwsza w kolejce po miejsce garazowe jesli tylko byloby mnie na nie stac...a skoro nie stac to parkuje "obok" osiedla jesli widze ze nie ma miejsca na osiedlu. Dla mnie zdecydowanie czynnik finansowy jest wazny.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

gawron napisał/a:

M4b i Moderatorze w jednej osobie --- UWAZAJ bo przegniesz i zle sie to skonczyc moze.

:shock: :shock: :shock: ](*,)

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Pon 06 Lut, 2006   

Modliszko --- nie chce mi sie ciagnac dalej tego temetu a tym bardziej z Toba.

Odpowiedz do tematu