Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
nowosci u Albatrosow ?
Autor Wiadomość
gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 03 Gru, 2005   

RoY napisał/a:
Zapadła cisza.

chyba brał Ciebie na przeczekanie --- jest taka metoda w handlu.... to, że mało skuteczna widać na Twoim przykładzie :lol: :lol: :lol:

asknet 
lubi się odzywać

uff a ja mam to za sobą w środę przełączyli mnie do robbo ...:-)

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wspólnota: Albatrosów
Ulica: Albatrosów

woweq napisał/a:
p.s. Neme - biedaku, meczysz sie z tymi lekami - a nie myslales o trwalej? latwiej bedzie

mojej glowy zadna "ondulacja" nie tknie... zreszta mozesz zapytac Justine, ten dlugi czarny wlos, lsniacy w swietle swiecy (ktora w rzeczywistosci byla drewniana szpatulka wbita w smales...sic!)... czymze ja bym potem obracal na lepetynie w takt rocka...

RoY napisał/a:
Zapadła cisza.

Sasiad, nie znasz zasad... to byl moment na owacje na STOJACO!!! :mrgreen:

woweq napisał/a:
Aster terazzachowuje sie jak wybawiciel przed-gwiazdkowy niosacy kablowke dla ludu

niech przyjda, ale dopiero wtedy, kiedy ja do nich zadzwonie (tu mam pytanie, czy ciagna nowymi kablami telewizje, czy przelacza poprostu do starych slowikowych?)

a neta na rok biore z robbo... ciekawe tylko kiedy go podlacza :twisted:

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Robbo juz ladnie nadaje...zobaczymy co mozna zrobic z kablowka #-o

[ Dodano: Pią Gru 23, 2005 11:56 pm ]
jako, ze swieta -to jakos nie widzialam aby na ul. Albatrosow jakies swiatelka sie swiecily (nie wspominam o tych ktore widac w roznych mieszkaniach) :mrgreen: 8)

[ Dodano: Pon Gru 26, 2005 10:10 pm ]
...przepraszam bardzo - sa swiatelka na ul. Albatrosow - dokladnie jedna choinka jest ubrana w swiatelka :mrgreen:

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

Wysłany: Czw 02 Lut, 2006   

Tiaaa, nowością może to nie jest, ale przynajmniej wesoło hehe :) Dzisiaj między 19 i 19.30 jakis flet cięzarowy wjechal i zablokowal Alby na amen. Niestety zdjecia tego nie oddadza :D

DSC00061.JPG
Plik ściągnięto 23 raz(y) 38,69 KB

woweq 
totalny rekordzista

wlasnie wracam z "przedstawienia - horror na Albatrosow"

[ Dodano: Czw Lut 02, 2006 7:38 pm ]
Nemek to nie wszystko:

pod 7 zaparkowal (to za duzo powiedziane) - jakis bialy fiat palio ...ale stoi tak, ze tylko male osobowe autka przejada obok niego!!!@#%%&@

do tego przyjechala na osiedle ciezarowka (wielkosci Stara) aby cos tam rozladowac dla kogos!

koreczek ladny na cale Albatrosyy. Auta ani w jedna ani w druga strone. Policja przyjechala i zaczela nawolywac (przez megafon ) wlasciciela/wlascicielke bialego fiata palio - oczywiscie nikt sie nie zglosil.
Tak wiec sytuacja: palio tarasuje przejazd ciezarowne, ta nie moze sie juz cofnosc a do przodu to tylko przez palio...z tylu juz piekny sznur aut z znerwowanymi kierowcami.

Zaczyna juz byc "normalnie" czyli: wszystkie autka cofnely, aby ciezarowna mogla wycofac sie z Albatrosow i jakos dalej juz idzie!!!

eeeeeehhh, nasze osiedle!!!

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

dziwie sie, ze ciezarowa nie przejechala "przez palio"!!! :evil: :evil: :evil:

woweq 
totalny rekordzista

nie mogla "przejachac" przez palio (tzn. naprawde to mogla przejechac :mrgreen: ) ale policja patrzyla wiec jakos tak nie wypadalo pewnie!

dobrze byloby aby policja zostawila mandat dla kierowcy tego palio!! :evil:

Delfin 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Aaa.. więc o to chodziło :idea: ! Właśnie wracałam do domku i widziałam tylko policjanta kierującego ruchem przy Strusiej 1 i sznur aut od Albatrosów.
Ech, nasze kochane osiedle ! :lol:

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006   

Kurna jaki exclusive :)
Policjant kierujący ruchem na Strusiej :)
Ciekawe czy w przyszłości przewidziano światła czy pozostanecie przy "ręcznym" rozładowywaniu korków :)

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 04 Lut, 2006   

M4b napisał/a:
Kurna jaki exclusive :)
Policjant kierujący ruchem na Strusiej :)
Ciekawe czy w przyszłości przewidziano światła czy pozostanecie przy "ręcznym" rozładowywaniu korków :)

ciekawe czy pozostaniesz przy tym samym nazewnictwie ulic jak % ulecą 8) :lol: .... toz to korek nie na tej ulicy byl....

p.s.cholerka --- parkowanie w burakach nie powoduje koniecznosci wzywania sluzb... i nie ma sie z czego ponabijac... ](*,)
M4b... czyzbys zmienil miejsce parkowania w zwiazku z wywozem zle parkujacych autek???

!!!NEMESIS!!! 
totalny rekordzista
Say my name bitch!

anyway, dobrze ze tu nie prakuje :twisted: usual

M4b 
totalny rekordzista

gawron napisał/a:

ciekawe czy pozostaniesz przy tym samym nazewnictwie ulic jak % ulecą

Gawron, ja rozumiem że w nocy wszystkie koty są czarne, rozumien naturalną ludzką skłonnośc do ogólniania i oceniania wszystkich wzgędem swoich zachowań ale pierdyknąłeś kulą w płot :) % nie ma i nie było ... Nie ma więc co ulatywać ...
Pomyliłem się w ulicach, fakt , geograficznie o jakieś 200 metrów . Mea culpa.

gawron napisał/a:
p.s.cholerka --- parkowanie w burakach nie powoduje koniecznosci wzywania sluzb... i nie ma sie z czego ponabijac... ](*,)
M4b... czyzbys zmienil miejsce parkowania w zwiazku z wywozem zle parkujacych autek???

Parkowanie w burakach nie pwoduje stytuacji "awaryjnych" i faktycznie nie wymaga pomocy z zewnątrz.
Proszę jednak żebyś nie porównywał mnie z odmóżdżonymi kierowcami porzucającymi swoje samochody byle jak i byle gdzie.
Znasz mnie nie od dzisiaj i wiesz że od "zawsze" parkuję w burakach, w osiedlu ekstremalnie rzadko, i wynika to nie z zamiłowania do pieszych wycieczek, tudzież dbania o skórę w formie kąpieli błotnych przy przedzieraniu się do i z samochodu, ale właśnie z tego że nie wyobrażam sobie zaparkowania samochodu w sposób utrudniający ruch na osiedlu. I tak było od pierwszego dnia kiedy się na osiedle sprowadziliśmy, na długo przed wprowadzeniem regulaminu prakowania i rozpoczęciem odholowywania samochodów.
Wynika to z mojej takiej może nicodziennej cechy - myślenia. Ja po prostu myślę. Myślę czy tak a nie inaczej postawiony samochód nie wystaje za bardzo, czy ktoś będzie mógł przejechać, czy będzie mógł swobonie skręcić, wjechać lub wyjechac z garażu.
I odpowiedzi na te pytania dają mi jasą odpowiedź - można/nie można tu zaparkować.
Ot i tyle, tak mało a jak widac dla niektórych tak dużo.

Kończąc - rozumiem że palce cię swędzą jak czegoś nie napiszesz, to może być pierwszy objaw nałogu, i nie przeszkadza mi to, ale pisz z sensem a nie przypierniczasz się jak do garbatego o proste dzieci.

na samiusieńki koniec - przemalujmy w swojej wyobraźni ciężarówkę w Albatrosach na czerwono, napiszmy na jej boku białymi literami STRAŻ i zobaczmy co się wtedy dzieje - w tle mamy ludzki dramat, zagrożone zdrowie i życie. Taka perspektywa powinna zmobilizować WSZYSTKIE wspólnoty i Administratorów do podjęcia radykalnych kroków w celu udrożnienia osiedla.
Jeśli nie przemawia do nich potencjalne ludzkie nieszczęście, może przemówi prawo - jeśli do takiej sytuacji dojdzie, prokurator im postawi zarzuty braku nadzoru nad terenem skutkujący niemożnością poprowadzenia akcji ratunkowej.
Efekt - pierdel, może w najlepszym wypadku w zawieszeniu ...

Do widzenia.

woweq 
totalny rekordzista

jesli STRAZ bedzie chciala dostastac sie na osiedle - to nie bedzie takie latwe, tak naprawde to nie wiem na jakas ulice Straz wjedzie bez problemow - chyba nie ma takiej ulicy na naszym osiedlu :| :?

M4b 
totalny rekordzista

Co nie daje nikomu prawa do dodatkowego utrudniania im wjazdu, w myśl tej właśnie zasady - i tak daleko nie wjadą .

Odpowiedz do tematu