Skoro strusie wygladają dużo lepiej od Albatrosów a mają więcej lat niż Poduszka. to wątpie żeby Poduszka wygladała tak za rok. Ponadto my mamy steropian na który była kładziona elewacja a WY nieeeeeeeee.
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006
Wszystkie budynki na tym osiedlu są takie same.
Ja natomiast chciałbym Tobie zadać pytanie czy chcesz na pewno mieszkać w Piasecznie?
Przejdż się z naszego osiedla do centrum Warszawy o 7.30 i z powrotem do Piaseczna o 17.00 w piatek albo w inny dzień roboczy i odpowiedz.
Chcę dodać że w Piasecznie powstaje co najmniej 5 dużych budynków mieszkalnych i ani jednej drogi do Wawy.
Owszem, są plusy i minusy mieszkania w Piasecznie. Ja jestem do dojazdów przyzwyczajona bo przed kupnem mieszkania wynajmowałam tutaj przez ok.3 lata chatkę.
Korki są i to nieraz koszmarne ale .. ale za to tramwaje nie jeżdzą i jest ciszej i spokojniej );0) a o tym, że tańsze mieszkania to już chyba nie muszę wspominać.
Pozdrawiam
M.
Witam wszystkich,
Chce kupic mieszkanie w bloku Albatrosów 18c, parter z tarasem.
[...]
Witaj!
Tak się składa, że akurat wynajmuję mieszkanie w tej klatce, więc nawet jestem w temacie
Najpierw plusy: (oczywiście w porównaniu do reszty osiedla)
+ budynek (jeszcze) się nie rozpada
+ jeśli wracasz z pracy w miarę wcześnie, nie masz praktycznie problemów z parkowaniem (dopiero później robi się nieciekawie :S - no i o ile jakiś "yntelygent" nie zaparkuje w przejeździe)
+ klatka jest w miarę czysta, wbrew usiłowaniom kilku młodzieńców, administracja całkiem dobrze sobie z tym radzi
+ fajni sąsiedzi (niestety, podobnie jak ja, wyprowadzają się już niedługo
+ mieszkania IMHO widne i ciche
+ okablowane (I-net itp, ale to podobnie jak reszta osiedla)
+ prawie wszędzie blisko
A teraz minusy:
- Multi-Hekk
- Multi-Hekk
- Multi-Hekk
- i jeszcze raz Multi-Hekk, a co za tym idzie totalne spartolenie wszystkiego co się dało (chociaż pewnie w oglądaniu partolenia nie mam zbyt dużo doświadczenia
- okna: nieszczelne, źle pracujące (pełne sopli lodu w zimie),
- przemarzające futryny okien (chodzi mi o te wykusze sterczące na stronę wewnętrznego parkingu
- niesprawna wentylacja (poszukaj na forum, tym albo starym)
- przeciekająca w ścianie instalacja CO (mam nadzieję, że to akurat tylko u mnie :S)
- no i róźne niedoróbki które pewnie zauważyłeś
Podsumowując, jak dla mnie zasadnicze wady mieszkania tu to ciasnota (parkowanie, chodzenie, omijanie ogrodzeń itp. no i kiepska jakość wykonania mieszkań.
Dużo szczęścia i wytrwałości życzę
_________________ A.E.D.D.I.N.: Artificial Electronic Device Designed for Infiltration and Nullification
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum