Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zawirowania prawne posty przeniesione z "identyfikatory
Autor Wiadomość
gogo
używa klawiatury

Wysłany: Czw 19 Paź, 2006   

radok napisał/a:
Chyba 22.11 jeżeli dobrze spostrzegłem :| ale ręki nie dam uciąć.

tak musiala sie pomylic, zerkne jeszcze raz ale pewne jest ze 22 :wink:

olafson
lubi się odzywać

22/11 środa

Basik 
nie boi się klawiatury

gogo napisał/a:
Wczoraj w gablocie znalazlam pisemko, które to informuje nas o rozprawie jaka bedzie miala miejsce 22.10.2006.
Skarzacy: MultiHekk Nieruchomosci Sp.z o.o.
MultiHekk wystapil do sadu ze skarga na decyzje odwolujaca pozwolenie na budowe naszych budynkow. (Szczegóły w gablotach)
Ciekawe co bedzie dalej i jak w siwetle tego ma sie nasze dalsze postepowanie w sprawie legalizacji? :mrgreen:

Proponuję bardziej wnikliwie czytać wszelkie informacje. Rozprawa, która odbędzie się 22 listopada przed WSA nie dotyczy Poduszki ale pięciu budynków sąsiadujących z nami wspólnot. Wprawdzie nie jest to wprost napisane w zamieszczonym w gablocie zawiadomieniu o rozprawie, jednak wynika z użytego w nim stwierdzenia "W wykonaniu zarządzenia ... sekretariat WSA ... zawadamia uczestnika postępowania ..." W postępowaniu dot. stwierdzenia nieważnośći "poduszkowego" pozwolenia na budowę jesteśmy stroną a nie uczestnikiem.

Kasik 
odzywa się w niedziele i święta
kasik

Wspólnota: Poduszkowiec
Wysłany: Pią 20 Paź, 2006   

skoro nie dotyczy poduszki to chyba ta informacja jest zbedna w naszych gablotach

Kasik 
kasik

Kasik napisał/a:
skoro nie dotyczy poduszki to chyba ta informacja jest zbedna w naszych gablotach
.A poza tym to dziwne MH zalozyl sprawe na pozostale bloki a nasz ominal,coraz ciekawiej sie dzieje!!!!!

Basik 
nie boi się klawiatury

Kasik napisał/a:
Kasik napisał/a:
.A poza tym to dziwne MH zalozyl sprawe na pozostale bloki a nasz ominal,coraz ciekawiej sie dzieje!!!!!

Nic takiego - decyzję o stwierdzeniu naszego pozwolenia na budowę MH rówież zaskarżył , tyle, że będzie ona przedmiotem innego postępowania, bo nasze pozwolenie było odrębną decyzją od tej, która dotyczyła 5 budynków naszych sąsiadów.
Tyle, że jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste.

gawron 
totalny rekordzista

Basik napisał/a:
Tyle, że jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste.

ja sie interesuje calym osiedlem i dziwia mnie ruchy Zarzadu Poduszki, ktore dla mnie nie sa oczywiste... a sprawa dotyczy calego osiedla i dlatego wypowiedzialem sie w linku o calym osiedlu

http://www.slowicza.org.p...p?p=10467#10467

Khameir 
nie boi się klawiatury

Cytat:
W wykonaniu zarządzenia ... sekretariat WSA ... zawadamia uczestnika postępowania ..." W postępowaniu dot. stwierdzenia nieważnośći "poduszkowego" pozwolenia na budowę jesteśmy stroną a nie uczestnikiem.

A w jakim charakterze uczestniczymy w postępowaniu, w którym wyznaczony został termin rozprawy ?? Bo uczestniczymy, prawda ??
Basik napisał/a:
jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste.

Ja się interesuję z gablot, dlatego skoro sprawa nas nie dotyczy, to dlaczego jesteśmy o niej informowani ? ( Bo w niej uczestniczymy tylko jeszcze nie wiadomo w jakim charakterze i nas jednak dotyczy tylko w niewiadomo jakim zakresie... )

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

To bedzie rozprawa zamknięta? No, bo może mieszkańcy mogliby też uczestniczyć (jako widzowie)? :?

Khameir 
nie boi się klawiatury

pigula napisał/a:
może mieszkańcy mogliby też uczestniczyć (jako widzowie)?

Mogą. Rozprawy nie są tajne, ale sale w sądach niestety nie są z gumy, więc jak zejdzie się całe osiedle może być problem :)

pigula 
Moderator
rybka lubi pływać ;)

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

No dobrze, no to chociaż po kilka osób (ot, choćby z każdego z zarządów)... Żeby trzymać tzw. rękę na pulsie...

Khameir 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Nie 22 Paź, 2006   

Ponawiam pytanie, które zadałem wyżej. Hop, hoooop ! Członkowie Zarządu, gdzie jesteście ??

Kasik 
kasik

Wysłany: Pon 23 Paź, 2006   

"Tyle, że jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste..."

Basik

To ze nie nie siedze na forum caly czas nie oznacza ze sie nie interesuje a ty jako zarzad wspolnoty powinnas miec troszke szacunku a nie opryskliwie odpowiadac.Moze mnie dziwia rzeczy oczywiste ale mam do tego prawo.A takie komentarze mozesz zachowac dla siebie

olafson
lubi się odzywać

Cieszę się, że są osoby, które zadają pytania. Martwi mnie tylko, że zamiast konstruktywnego działania jest tylko przepychanka słowna. A na forum wolę przeczytać konkrety a nie tylko "ja wiem, ja mam papiery, ja znam" i w tej kwestii Zarząd z reguły się wywiązuje.
I w kwestii przypomnienia forum to nie jest strona Zarządu więc nie dziwi mnie że nie zawsze odpowiadają, zwłaszcza na posty napisane w formie zaczepki.

Khameir 
nie boi się klawiatury

olafson napisał/a:
w kwestii przypomnienia forum to nie jest strona Zarządu więc nie dziwi mnie że nie zawsze odpowiadają

Forum nie jest stroną zarządu, ale skoro na forum jest dział dotyczący spraw wspólnoty, a członkowie zarządu na forum aktywnie uczestniczą, ba jeden jest nawet moderatorem, to ja osoiście nie widzę żadnego racjonalnego powodu, żeby nie odpowiadali na pytania członków wspólnoty. Ja gdybym był członkiem zarządu WM osobiście wolałbym udzielić odpowiedzi tu, wiedząc, że jest spore prawdopodobieństwo, że informacja dojdzie do szerszego grona odbiorców niż tłumaczyć każdemu z osobna w biurze...
Dlatego też uroczyście ponawiam pytanie które zadałem wyżej.

Odpowiedz do tematu