Wczoraj w gablocie znalazlam pisemko, które to informuje nas o rozprawie jaka bedzie miala miejsce 22.10.2006.
Skarzacy: MultiHekk Nieruchomosci Sp.z o.o.
MultiHekk wystapil do sadu ze skarga na decyzje odwolujaca pozwolenie na budowe naszych budynkow. (Szczegóły w gablotach)
Ciekawe co bedzie dalej i jak w siwetle tego ma sie nasze dalsze postepowanie w sprawie legalizacji?
Proponuję bardziej wnikliwie czytać wszelkie informacje. Rozprawa, która odbędzie się 22 listopada przed WSA nie dotyczy Poduszki ale pięciu budynków sąsiadujących z nami wspólnot. Wprawdzie nie jest to wprost napisane w zamieszczonym w gablocie zawiadomieniu o rozprawie, jednak wynika z użytego w nim stwierdzenia "W wykonaniu zarządzenia ... sekretariat WSA ... zawadamia uczestnika postępowania ..." W postępowaniu dot. stwierdzenia nieważnośći "poduszkowego" pozwolenia na budowę jesteśmy stroną a nie uczestnikiem.
skoro nie dotyczy poduszki to chyba ta informacja jest zbedna w naszych gablotach
.A poza tym to dziwne MH zalozyl sprawe na pozostale bloki a nasz ominal,coraz ciekawiej sie dzieje!!!!!
Nic takiego - decyzję o stwierdzeniu naszego pozwolenia na budowę MH rówież zaskarżył , tyle, że będzie ona przedmiotem innego postępowania, bo nasze pozwolenie było odrębną decyzją od tej, która dotyczyła 5 budynków naszych sąsiadów.
Tyle, że jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste.
Tyle, że jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste.
ja sie interesuje calym osiedlem i dziwia mnie ruchy Zarzadu Poduszki, ktore dla mnie nie sa oczywiste... a sprawa dotyczy calego osiedla i dlatego wypowiedzialem sie w linku o calym osiedlu
W wykonaniu zarządzenia ... sekretariat WSA ... zawadamia uczestnika postępowania ..." W postępowaniu dot. stwierdzenia nieważnośći "poduszkowego" pozwolenia na budowę jesteśmy stroną a nie uczestnikiem.
A w jakim charakterze uczestniczymy w postępowaniu, w którym wyznaczony został termin rozprawy ?? Bo uczestniczymy, prawda ??
Basik napisał/a:
jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste.
Ja się interesuję z gablot, dlatego skoro sprawa nas nie dotyczy, to dlaczego jesteśmy o niej informowani ? ( Bo w niej uczestniczymy tylko jeszcze nie wiadomo w jakim charakterze i nas jednak dotyczy tylko w niewiadomo jakim zakresie... )
"Tyle, że jeśli ktoś interesuje się sprawami wspólnoty jedynie z tzw. doskoku, dziwią go sprawy oczywiste..."
Basik
To ze nie nie siedze na forum caly czas nie oznacza ze sie nie interesuje a ty jako zarzad wspolnoty powinnas miec troszke szacunku a nie opryskliwie odpowiadac.Moze mnie dziwia rzeczy oczywiste ale mam do tego prawo.A takie komentarze mozesz zachowac dla siebie
Cieszę się, że są osoby, które zadają pytania. Martwi mnie tylko, że zamiast konstruktywnego działania jest tylko przepychanka słowna. A na forum wolę przeczytać konkrety a nie tylko "ja wiem, ja mam papiery, ja znam" i w tej kwestii Zarząd z reguły się wywiązuje.
I w kwestii przypomnienia forum to nie jest strona Zarządu więc nie dziwi mnie że nie zawsze odpowiadają, zwłaszcza na posty napisane w formie zaczepki.
w kwestii przypomnienia forum to nie jest strona Zarządu więc nie dziwi mnie że nie zawsze odpowiadają
Forum nie jest stroną zarządu, ale skoro na forum jest dział dotyczący spraw wspólnoty, a członkowie zarządu na forum aktywnie uczestniczą, ba jeden jest nawet moderatorem, to ja osoiście nie widzę żadnego racjonalnego powodu, żeby nie odpowiadali na pytania członków wspólnoty. Ja gdybym był członkiem zarządu WM osobiście wolałbym udzielić odpowiedzi tu, wiedząc, że jest spore prawdopodobieństwo, że informacja dojdzie do szerszego grona odbiorców niż tłumaczyć każdemu z osobna w biurze...
Dlatego też uroczyście ponawiam pytanie które zadałem wyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum