Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty śmietnik.
Autor Wiadomość
radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Pon 03 Lip, 2006   Zamknięty śmietnik.

Może ktoś wie dlaczego zamknięto śmietnik przy ciągu pieszo-jezdnym? Ludzie zostawiają śmieci obok i w końcu zebrała się ich pokaźna sterta. Do tego lżejsze rzeczy roznosi wiatr, a inne psy. Bród i smród.

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pon 03 Lip, 2006   

Trzeba było chociaż raz być na zebraniu. Temat był wakowany

radok 
znany gawędziarz

Dzięki za wyjaśnienie :| nie ma jak pomoc sąsiedzka. Nie każdy ma czas pójść na zebranie więc przydała by się informacja na klatce. Byłem na pierwszym zebraniu i nie uważam, żebym wiele z niego wyniósł. Jeden wielki rozgardiasz.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

aneta napisał/a:
Trzeba było chociaż raz być na zebraniu. Temat był wakowany

:D dobre ...
radok napisał/a:
nie ma jak pomoc sąsiedzka

Sam to ostatnio widziałem, gruby łańcuch i rosnąca sterta śmieci .. prędzej ją wiatr rozniesie po osiedlu niż ktoś wywiezie na wysypisko #-o

Khameir 
nie boi się klawiatury

radok napisał/a:
przydała by się informacja na klatce

Otóż przynajmniej na mojej klatce taka informacja jest. Wynika z niej, że mamy wyrzucać śmieci do śmietnika zlokalizowanego przy ul. Bocianiej. Tylko, że na mój rozum ten zamknięty jest właśnie na Bocianiej....
tomasz-dominik napisał/a:
prędzej ją wiatr rozniesie po osiedlu niż ktoś wywiezie na wysypisko

Jakimś "cudem" sterta została wywieziona. Ale śmietnik jest zamknięty na głucho...

olafson
lubi się odzywać

Niezależnie od przyczyn zamknięcia śmietnika, ważniejszy jest chyba fakt, że urosła sterta śmieci.
Tak to wyglądało dzisiaj rano:

Fakt kolejny - zarząd podniósł poprzeczkę i wymaga umiejętności czytania - skandal. Informacja o zamknięciu śmietnika wisiała w gablotach od tygodnia.
I może główna krytyka należy się lokatorom, którzy nie potrafią uszanować decyzji własnej wspólnoty i śmieci zostawiają na chodniku.

Informacja z administracji: Śmietnik leży na terenie należącym do Tukanów. Za wywóz śmieci płaci Poduszka, a Tukany również korzystają. Tukany nie chcą partycypować w kosztach. Poduszka płaci więc za śmietnik od Tukanów i partycypuje w kosztach śmietnika na Bocianiej. W ramach cięcia kosztów pozbywa się więc jednego śmietnika.

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec

Ku wyjaśnieniu ulica Bociania to ta która, jest pomiędzy Poduszkowcem, a WM Meander.

Śmietnik został zamknęty przez Pana Szczupaka, który zarządza budynkiem "na wynajem" potocznie zwanym "Tukanami".
(Wysłaliśmy pismo do "tukanów", że z dniem 1 lipca przestajemy wywozić śmiecie z tego smietnika, do momentu wyjaśnienia spraw związanych z działką na jakiej jest usytuowany)

Wszystkie informacje są na bierząco wywieszane w gablotach, a najważniejsze dodatkowo na dzwiach wejściowych do klatek.
Czasem Administracjie rozsyła info mailem jeśli takowy został podany Administratorowi.

Polecam raz w tygodniu stanąć przed tablicą ogłoszeń i sprawdzić czy nie pojawiły się nowe informacje.

W imieniu zarządu WM Poduszkowiec.

radok 
znany gawędziarz

olafson napisał/a:

Fakt kolejny - zarząd podniósł poprzeczkę i wymaga umiejętności czytania - skandal. Informacja o zamknięciu śmietnika wisiała w gablotach od tygodnia.

W klatce 10D nie widziałem żadnej informacji. Sprawdzałem też przed chwilą (bo mogłem przeoczyc). Jest dużo informacji ale na temat zamknięcia śmietnika nie ma nic.

Lukasfot napisał/a:

Śmietnik został zamknęty przez Pana Szczupaka, który zarządza budynkiem "na wynajem" potocznie zwanym "Tukanami".

Wszystkie informacje są na bierząco wywieszane w gablotach, a najważniejsze dodatkowo na dzwiach wejściowych do klatek.
Czasem Administracjie rozsyła info mailem jeśli takowy został podany Administratorowi. Polecam raz w tygodniu stanąć przed tablicą ogłoszeń i sprawdzić czy nie pojawiły się nowe informacje.

Dzięki za wyjaśnienie. A co do czytania jak pisałem wyżej u nas w 10D nie ma info. Maila podałem i jedyne co dostałem w ostatnim czasie to informacje o zmianach godzin pracy administracji.

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Sro 05 Lip, 2006   

olafson napisał/a:
Niezależnie od przyczyn zamknięcia śmietnika, ważniejszy jest chyba fakt, że urosła sterta śmieci.
Tak to wyglądało dzisiaj rano:
Obrazek.

Witam wszystkich,
smieci byla masza bo wg informacji wywieszonej na smietniku mial byc zmkniety 1 lipca, a juz 30 czerwca byl zamkniety.... U mnie na klatce ani w gabloci nie bylo informacji o zamykaniu smietnika - ja nie widzialam, a mowa o klatce 7D (Moja propozyja - w gablocie jest wiele informacji moze te bardzo wazne moznaby napisa na czerwono albo zamalowa kolorem - mowa o pilacych zmianach)

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec

Dziwne Radok, bo wczoraj specjialnie sprawdzałem gablote w 10D (7D nie sprawdziłem przyznaje) i na samym środku wisiała informacjia o zamknięciu smietnika i prośba o kożystanie z tego przy Bocianiej.

Co do kolorystyki przekaże Administratorowi uwage. Ale uważam że wszystkie informacjie w gablocie są na tyle ważne żeby je choc raz przeczytać.

olafson
lubi się odzywać

W 7D informacja wisi od początku zeszłego tygodnia.

radok 
znany gawędziarz

Lukasfot napisał/a:
Dziwne Radok, bo wczoraj specjialnie sprawdzałem gablote w 10D (7D nie sprawdziłem przyznaje) i na samym środku wisiała informacjia o zamknięciu smietnika i prośba o kożystanie z tego przy Bocianiej.

Co do kolorystyki przekaże Administratorowi uwage. Ale uważam że wszystkie informacjie w gablocie są na tyle ważne żeby je choc raz przeczytać.

To ja chyba ślepy jestem :| nic nie widziałem, a starałem sie kartkę po kartce w gablocie przeczytać. Jedyna informacja jaką widziałem pojawiła się wczoraj na śmietniku.

olafson
lubi się odzywać

Wysłany: Czw 06 Lip, 2006   

Na smietniku informacja wisiała w piątek (30 czerwca) na pewno, czy wcześniej nie wiem. Oprócz tego była też informacja przyklejona do ściany budynku od strony klatki 10D. Była bo szybko zniknęła, pewnie komuś się przydał kawałek papieru na makulaturę :wink: .

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Czw 06 Lip, 2006   

olafson napisał/a:
Na smietniku informacja wisiała w piątek (30 czerwca) na pewno, czy wcześniej nie wiem. Oprócz tego była też informacja przyklejona do ściany budynku od strony klatki 10D. Była bo szybko zniknęła, pewnie komuś się przydał kawałek papieru na makulaturę :wink: .

Na śmietniku spostrzegłem kartkę jak usunięto wieżę śmieciową :D .

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Pon 28 Sie, 2006   

Ktoś sobie pożyczył zamek ze śmietnika przy Bocianiej. Albo ktoś zapomniał szyfru, albo nurki śmietnikowe chciały się dostac po skarby :-k

Odpowiedz do tematu