Może ktoś wie dlaczego zamknięto śmietnik przy ciągu pieszo-jezdnym? Ludzie zostawiają śmieci obok i w końcu zebrała się ich pokaźna sterta. Do tego lżejsze rzeczy roznosi wiatr, a inne psy. Bród i smród.
Dzięki za wyjaśnienie nie ma jak pomoc sąsiedzka. Nie każdy ma czas pójść na zebranie więc przydała by się informacja na klatce. Byłem na pierwszym zebraniu i nie uważam, żebym wiele z niego wyniósł. Jeden wielki rozgardiasz.
Otóż przynajmniej na mojej klatce taka informacja jest. Wynika z niej, że mamy wyrzucać śmieci do śmietnika zlokalizowanego przy ul. Bocianiej. Tylko, że na mój rozum ten zamknięty jest właśnie na Bocianiej....
tomasz-dominik napisał/a:
prędzej ją wiatr rozniesie po osiedlu niż ktoś wywiezie na wysypisko
Jakimś "cudem" sterta została wywieziona. Ale śmietnik jest zamknięty na głucho...
Niezależnie od przyczyn zamknięcia śmietnika, ważniejszy jest chyba fakt, że urosła sterta śmieci.
Tak to wyglądało dzisiaj rano:
Fakt kolejny - zarząd podniósł poprzeczkę i wymaga umiejętności czytania - skandal. Informacja o zamknięciu śmietnika wisiała w gablotach od tygodnia.
I może główna krytyka należy się lokatorom, którzy nie potrafią uszanować decyzji własnej wspólnoty i śmieci zostawiają na chodniku.
Informacja z administracji: Śmietnik leży na terenie należącym do Tukanów. Za wywóz śmieci płaci Poduszka, a Tukany również korzystają. Tukany nie chcą partycypować w kosztach. Poduszka płaci więc za śmietnik od Tukanów i partycypuje w kosztach śmietnika na Bocianiej. W ramach cięcia kosztów pozbywa się więc jednego śmietnika.
Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 03 Lip, 2006
Ku wyjaśnieniu ulica Bociania to ta która, jest pomiędzy Poduszkowcem, a WM Meander.
Śmietnik został zamknęty przez Pana Szczupaka, który zarządza budynkiem "na wynajem" potocznie zwanym "Tukanami".
(Wysłaliśmy pismo do "tukanów", że z dniem 1 lipca przestajemy wywozić śmiecie z tego smietnika, do momentu wyjaśnienia spraw związanych z działką na jakiej jest usytuowany)
Wszystkie informacje są na bierząco wywieszane w gablotach, a najważniejsze dodatkowo na dzwiach wejściowych do klatek.
Czasem Administracjie rozsyła info mailem jeśli takowy został podany Administratorowi.
Polecam raz w tygodniu stanąć przed tablicą ogłoszeń i sprawdzić czy nie pojawiły się nowe informacje.
Fakt kolejny - zarząd podniósł poprzeczkę i wymaga umiejętności czytania - skandal. Informacja o zamknięciu śmietnika wisiała w gablotach od tygodnia.
W klatce 10D nie widziałem żadnej informacji. Sprawdzałem też przed chwilą (bo mogłem przeoczyc). Jest dużo informacji ale na temat zamknięcia śmietnika nie ma nic.
Lukasfot napisał/a:
Śmietnik został zamknęty przez Pana Szczupaka, który zarządza budynkiem "na wynajem" potocznie zwanym "Tukanami".
Wszystkie informacje są na bierząco wywieszane w gablotach, a najważniejsze dodatkowo na dzwiach wejściowych do klatek.
Czasem Administracjie rozsyła info mailem jeśli takowy został podany Administratorowi. Polecam raz w tygodniu stanąć przed tablicą ogłoszeń i sprawdzić czy nie pojawiły się nowe informacje.
Dzięki za wyjaśnienie. A co do czytania jak pisałem wyżej u nas w 10D nie ma info. Maila podałem i jedyne co dostałem w ostatnim czasie to informacje o zmianach godzin pracy administracji.
Niezależnie od przyczyn zamknięcia śmietnika, ważniejszy jest chyba fakt, że urosła sterta śmieci.
Tak to wyglądało dzisiaj rano:
Obrazek.
Witam wszystkich,
smieci byla masza bo wg informacji wywieszonej na smietniku mial byc zmkniety 1 lipca, a juz 30 czerwca byl zamkniety.... U mnie na klatce ani w gabloci nie bylo informacji o zamykaniu smietnika - ja nie widzialam, a mowa o klatce 7D (Moja propozyja - w gablocie jest wiele informacji moze te bardzo wazne moznaby napisa na czerwono albo zamalowa kolorem - mowa o pilacych zmianach)
Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 05 Lip, 2006
Dziwne Radok, bo wczoraj specjialnie sprawdzałem gablote w 10D (7D nie sprawdziłem przyznaje) i na samym środku wisiała informacjia o zamknięciu smietnika i prośba o kożystanie z tego przy Bocianiej.
Co do kolorystyki przekaże Administratorowi uwage. Ale uważam że wszystkie informacjie w gablocie są na tyle ważne żeby je choc raz przeczytać.
Dziwne Radok, bo wczoraj specjialnie sprawdzałem gablote w 10D (7D nie sprawdziłem przyznaje) i na samym środku wisiała informacjia o zamknięciu smietnika i prośba o kożystanie z tego przy Bocianiej.
Co do kolorystyki przekaże Administratorowi uwage. Ale uważam że wszystkie informacjie w gablocie są na tyle ważne żeby je choc raz przeczytać.
To ja chyba ślepy jestem nic nie widziałem, a starałem sie kartkę po kartce w gablocie przeczytać. Jedyna informacja jaką widziałem pojawiła się wczoraj na śmietniku.
Na smietniku informacja wisiała w piątek (30 czerwca) na pewno, czy wcześniej nie wiem. Oprócz tego była też informacja przyklejona do ściany budynku od strony klatki 10D. Była bo szybko zniknęła, pewnie komuś się przydał kawałek papieru na makulaturę .
Na smietniku informacja wisiała w piątek (30 czerwca) na pewno, czy wcześniej nie wiem. Oprócz tego była też informacja przyklejona do ściany budynku od strony klatki 10D. Była bo szybko zniknęła, pewnie komuś się przydał kawałek papieru na makulaturę .
Na śmietniku spostrzegłem kartkę jak usunięto wieżę śmieciową .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum