Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
UWAGA - WŁAMANIA
Autor Wiadomość
MIKI 
totalny rekordzista
najmilszy pod słońcem

Wysłany: Sro 26 Lip, 2006   

Kasik napisał/a:
Z tym zamykaniem drzwi na klatce to nie powiem zeby ludzie sie jakos przejmowali,sama wielokrotnie zwracalam uwage i konczylo sie tylko jakims głupim burknieciem,nawet boczne drzwi prowadzace na taras sa ciagle otwarte. Ostatnio poruszalam ten temat na forum ale dostalam tylko odpowiedzi typu:Po co ci drzwi poczekaj do zimy!!!!Zastanawiam sie czy na naszym osiedlu mieszkaja ludzie ktorzy maja niepoukładane w głowach czy po prostu nie zalezy im na bezpieczenstwie i swoich mieszkaniach.Jestem wsciekła ze tak sie dzieje!!!!!!!!

dokładnie było tak :

poczekajcie do zimy .... po co wam drzwi latem :P

jeśli nie zauważyłaś ? to ironizowałem :? ](*,) #-o

Kasik 
odzywa się w niedziele i święta
kasik

Wspólnota: Poduszkowiec
  Wysłany: Pią 28 Lip, 2006   

Zauwazylam ale nie sadze zeby bylo z czego ironizować,nie trzeba bylo dlugo czekac zeby okradziono kolejne mieszkanie.Moze Tobie to nie przeszkadza ale ja skoro płace to chce mieszkac w normalnych warunkach a jak ktos sie wychowywał w dziupli to juz jego problem.

Kasik 
odzywa się w niedziele i święta
kasik

Wysłany: Wto 22 Sie, 2006   

Czy ktos łaskawie wie kiedy zostaną naprawione nasze drzwi wejsciowe do klatek bo o ile mi wiadomo obiecywane 2 tygodnie juz minely??? Czyzby nasza wspólnota znowu tylko obiecywała gruszki na wierzbie???

Lukasfot 
Moderator

Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 22 Sie, 2006   

Zgodnie z umową wymiana dzwi ma zacząć się 28.08.

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 24 Sie, 2006   

Do statystyki: dzisiaj było włamanie w klatce 10 a . Około godziny 10.00-11.00. Jak wyjeżdzałam z mężem z garażu mniej więcej o tej godzinie to widziałam faceta który stał na rogu po drugiej stronie sklepu spożywczego , twarz jak z więzienia łysy średniej budowy. Twarz jak twarz, ale facet wzbudził moje zainteresowanie bo dziwnie się zachowywał no i te ręce dziwnie jedna zasłaniająca drugą (typu jak piłkarze przy rzucie wolnym ) , którą pewnie coś grypsował, patrząc się w okna , drugi próbował w nieporadny sposób zaparkować samochód typu ciężarowy, koloru białego. Gdyby nie twarz i ręce to pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi. Powiedziałam do męża - pewnie szykuje się jakieś włamanko.No i masz nie pomyliłam się. Teraz dopiero wiem , że ten facet z dziwnie ułożonymi rękami patrzący w okna poduszkowca poprostu pewnie stał na czatach i dawał znaki drugiemu, który zapewne stał przy oknie , a trzeci okradał mieszkanie. Oczywiście wszystko to są domysły, ale są to rzeczy na które zwróciłam szczególną uwagę zwłaszcza na tego mężczyznę , twarz pamietam bardzo dobrze , co do samochodu ciężarowego, który tez zwrócił moją uwagę to spojrzałam na rejestracje samochodu z ciekawości ( WN),

Delfin 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander

No to wiemy, że auto z rejestracją Ursynowa...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

rano widziałem radiowóz ale u Albatrosów .... ale to chyba było za wcześnie jak na to ... chyba że stali prewencyjnie :|

aaa.... aneta .... a poinformowałaś może o tych spostrzeżeniach policję ?

co ta Poduszka ma w sobie, że Was tak okradają ??

radok 
znany gawędziarz

Kurcze ... :shock: Zaczynam sądzic, że mieszkania do włamań zleca ktos z bloku. Ktoś musi znac tryb życia danych mieszkańców. Godziny pobytu w pracy i.t.p. Aż k*&#@%a bierze ech :evil:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   

a to cały czas jedna klatka ? ...

możliwe ... jakoś gdzie indziej nie słyszałem o włamaniach ....

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

Wysłany: Sob 26 Sie, 2006   

...i dlatego uwazam, ze ochrona powinna byc - moze to jakos choc w minimalnym stopniu pomoze? #-o #-o

gawron 
totalny rekordzista

tomasz-dominik napisał/a:
a to cały czas jedna klatka ? ...

możliwe ... jakoś gdzie indziej nie słyszałem o włamaniach ....

:lol: --- chyba raczej... nie czytalem.... :lol:

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

gawron napisał/a:
--- chyba raczej... nie czytalem....

Są na tym dziwnym świecie dziwni ludzie którzy słuchają - np. swoich rozmówców w trakcie prowadzonych dyskusji z innymi dziwnymi ludźmi, słuchaja radia itp.
I poprawianie ich w ich wypowiedziach bez poznania kontekstu nie powino mieć miejsca.
To tak w kwestji czepliwo - formalnej.

gawron 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
To tak w kwestji czepliwo - formalnej.

mialo byc zartobliwie, ale moze i nie wyszlo :? ... trudno...

ale skoro przechodzimy do kwestii czepliwo formalnej 8) --- to trzeba miec kiepski sluch zeby nie szlyszec od zajomych, w radio czy TV o wlamaniach gdzies indziej...

p.s. Witaj po przerwie M4b :D ... bardzo mi bralowalo Ciebie na forum :) --- dobrze, ze wrociles --- teraz juz jest pelny skladzik 8) ---- cztero-osobowy :lol:

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006   

Witaj Gawronie :)
Z tym moim powrotem to nie do końca tak, bo nigdzie nie znikałem :)
Po prostu wymuszona okolicznościami przerwa :)
Niestety takich przerw jeszcze będzie kilka (przynajmniej we wrześniu), ale będą krótsze - tygodniowe :)

A co do słuchu T-D - nie wypowiadam się :)
A zgadzam się z Toba że mówi się o tych przypadkach troszkę (choć zdecydowanie więcej pisze) i nietrudno usłyszeć ...

Zosia
nie boi się odezwać

Wysłany: Pon 28 Sie, 2006   

aneta napisał/a:
Do statystyki: widziałam faceta , twarz jak z więzienia łysy średniej budowy. Twarz jak twarz, ale facet wzbudził moje zainteresowanie bo dziwnie się zachowywał no i te ręce dziwnie jedna zasłaniająca drugą (typu jak piłkarze przy rzucie wolnym ) , którą pewnie coś grypsował, patrząc się w okna , drugi próbował w nieporadny sposób zaparkować samochód typu ciężarowy, koloru białego. Gdyby nie twarz i ręce to pewnie nie zwróciłabym na niego uwagi. Powiedziałam do męża - pewnie szykuje się jakieś włamanko.No i masz nie pomyliłam się. Teraz dopiero wiem , że ten facet z dziwnie ułożonymi rękami patrzący w okna poduszkowca poprostu pewnie stał na czatach i dawał znaki drugiemu, który zapewne stał przy oknie , a trzeci okradał mieszkanie. Oczywiście wszystko to są domysły, ale są to rzeczy na które zwróciłam szczególną uwagę zwłaszcza na tego mężczyznę , twarz pamietam bardzo dobrze , co do samochodu ciężarowego, który tez zwrócił moją uwagę to spojrzałam na rejestracje samochodu z ciekawości ( WN),

No gdyby wygląd miał być podstawą do posądzenia to ja dziękuję. Powiem mężowi, on w zimie zakłada bluzę z kapturem, czasem zapomni się ogolić, skuli się z zimna i pędzi wieczorem po pracy do domu, musi omijać Strusią , bo jak spojrzy w okna, to może mieć nieprzyjemniosci :lol:
I ja muszę przestać patrzec w okna, bo lubię na spacerku popatrzec w okna :-)Bynajmniej, nie daję znaków wlamywaczowi, ot tak lubię szukać inspiracji dla swoich okien.

a byłaś ze swoimi spostrzezeniami na policji?? pewnie pomogłabyś , jesli pamietałaś, jak wyglądąl ów jegomość.

Odpowiedz do tematu