dlatego ja jak widze "domokrążców" - ostatnio nasiliły się wizyty Pań , które zbierają pieniądze na rzekomą fundacje - nie otwieram drzwi .
A co myślicie o założeniu alarmu?
alarm to wg mnie fatalny pomysł.
Natomiast drzwi polecam Stalmet- tańsze od Gerdy a wg mnie bardziej solidne i tansze.
a drzwi te ktore wstawiali- można wyważyc bez problemu
alarm to wg mnie fatalny pomysł.
Natomiast drzwi polecam Stalmet- tańsze od Gerdy a wg mnie bardziej solidne i tansze.
a drzwi te ktore wstawiali- można wyważyc bez problemu
Tańsze, czyli jaki jest ich koszt? Gdzie jest siedziba tej firmy?
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 17 Lut, 2006
Ja wstawiałam na jesieni Gerdę. Gładkie z 2 zamkami... 2380 zł. Solidnie, sympatycznie, blisko. Firma na ul. Powstańców Warszawy 15 w Piasecznie. Facet się nazywa Kwaśniewski...
Jeżeli ktoś jest zainteresowany solidnymi drzwiami z atestowanymi zamkami na pewno nie powinien poprzestać na przejrzeniu oferty GERDY. To potentat, który nawet po promocji 50% jest wstanie uzyskać przyzwoitą marżę za... napis GERDA na przeciętnych drzwiach. Wykorzystuje bez skrupółów swoją uprzywilejowaną, monopolistyczną pozycję. Ja, za co najmniej porównywalną (jak nie lepszą) firmę i zamek oraz lepsze parametry zapłaciłem podobną cenę mimo, że nie była to "promocja" dla wszystkich mieszkańców bloku.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany solidnymi drzwiami z atestowanymi zamkami na pewno nie powinien poprzestać na przejrzeniu oferty GERDY. To potentat, który nawet po promocji 50% jest wstanie uzyskać przyzwoitą marżę za... napis GERDA na przeciętnych drzwiach. Wykorzystuje bez skrupółów swoją uprzywilejowaną, monopolistyczną pozycję. Ja, za co najmniej porównywalną (jak nie lepszą) firmę i zamek oraz lepsze parametry zapłaciłem podobną cenę mimo, że nie była to "promocja" dla wszystkich mieszkańców bloku.
Trochę za późno. Ja już kupiłem, ale jak możesz daj namiar na firmę.
W związku z kolejnym przypadkiem włamania do lokalu mieszkalnego w naszym budynku Zarząd WM "PODUSZKOWIEC" zwraca się z prośbą o każdorazowe domykanie drzwi wejściowych do klatek oraz nieotwieranie ich osobom nieznajomym. Ze względu na okres wakacyjny prosimy również o zwracanie szczególnej uwagi na ewentualne nietypowe sytuacje (np. hałas na klatce) oraz zachowania osób przebywających na terenie budynku i zainteresowanie się lokalami sąsiadów.
Jednocześnie nadmieniam, że w ubiegłym tygodniu została podpisana umowa na wymianę drzwi wejściowych. Realizacja powinna nastąpić w ciągu miesiąca.
No jak sie pojawi zamek w drzwiach (klatka 10D) to będe zamykał. Kiedy było to włamanie i w ktorej klatce?
Włamanie było w kaltce 10B, która ma zamek, tyle że nie wszyscy mają zwyczaj zamykania drzwi Z tego co mi przekazano działo się to w czwartek lub piątek ok godziny 14. Dlatego ważne jest, by mieszkańcy pozostający w swoich lokalach zwracali uwagę na wszelkie podejrzane odgłosy i osoby o każdej porze dnia.
Zamek w 10D był już wielokroć niszczony (może to mieć związek z faktem, że w klatce funkcjonuje lokal usługowy i ma do niej dostęp bliżej nieokreślona liczba obcych osób) i wymieniany. Zakupywanie nowych samozamykaczy i zamków w tej chwili, to wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo drzwi źle osadzone przez "fachowców z MH" niszczą wszystkie montowane w nich nowe elementy.
Myślę, że najlepszym sposobem na zmniejszenie zagrożenia włamań jest poprostu zainteresowanie sąsiadów. Sama korzystam z takiej pomocy w trakcie każdego wyjazdu i rewanżuję się tym samym.
Poza tym dobrze jest czasem przejść po klatce i pozdejmować ulotki z klamek sąsiadów (jeśli zauważymy, że zalegają tam ponad dzień). Zwłaszcza, że drzwi jakie wstawił MH nie są zbyt dobrą ochroną. Szczerze polecam wprawienie sobie czegoś lepszego - nie dość, że wzmocnione drzwi wyciszają to pozwalają czuć się bezpieczniej. Oczywiście nie należy zapominać o ubezpieczeniu mieszkania, bo nigdy nie wiadomo komu zachce się nas "odwiedzić".
Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Wto 25 Lip, 2006
Basik napisał/a:
ok godziny 14.
brak słów - mozna wrocić z pracy i ...
Basik napisał/a:
drzwi jakie wstawił MH nie są zbyt dobrą ochroną
te drzwi wygladają na takie, co je mozna kopnięciem wywalic; tak mi sie wydaje...
wstawienie nowych solidnych drzwi dalo mi komfort podczas chociazby wyjscia do pracy - polecam
jak mialem stare MHowe drzwi - czesto w czasie powrotu do domu sie zastanawialem, czy ktos mnie nie okradl
Z tym zamykaniem drzwi na klatce to nie powiem zeby ludzie sie jakos przejmowali,sama wielokrotnie zwracalam uwage i konczylo sie tylko jakims głupim burknieciem,nawet boczne drzwi prowadzace na taras sa ciagle otwarte. Ostatnio poruszalam ten temat na forum ale dostalam tylko odpowiedzi typu:Po co ci drzwi poczekaj do zimy!!!!Zastanawiam sie czy na naszym osiedlu mieszkaja ludzie ktorzy maja niepoukładane w głowach czy po prostu nie zalezy im na bezpieczenstwie i swoich mieszkaniach.Jestem wsciekła ze tak sie dzieje!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum