Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
SŁOWIK
Autor Wiadomość
Lt
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Czw 10 Lis, 2005   SŁOWIK

Czy może ktoś wie jak wygląda sprawa z kablówką, czy to prawda że ma działać do końca listopada? Ja nie dostałam żadnej informacji ale podobno w Meandrze coś dostali.

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Czw 10 Lis, 2005   

Lt napisał/a:
czy to prawda że ma działać do końca listopada

prawda, prawda... dużo znajdziesz odpowiedzi na to pytanie na forum.

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

Pójdę tam dzisiaj i wypytam co i jak.
Net wezmę od Robbo, ale co z TV - nie mam pojęcia. Może Cyfra+...?

aneta
nie boi się klawiatury

dzwoniłam wczesniej do słowika, w Poduszkowcu działa do końca tego roku. ponadto okablowanie naszego bloku jest dopasowane do aster city, więc gdyby ktoś chciał przejśc na aster city to nie musi się martwić , ze mu kable dodatkowe po ścianach będą ciagnąć. Podobno z jednego gniazdka telewizyjnego ma być tv, internet i telefon - tak mnie poinformowała Pani w biurze

M-Teo 
chętnie gawędzi

Tak, ale w innym wątku Radok napisał, że:

radok napisał/a:
Jestem po rozmowie z konsultantka Aster i doweidziałem sie na Strusiej 10D nie planują telewizji. Odetną poduchę od mozliwości oglądania tv :evil: Jak Słowik przestanie nadawać to jedynym oknem na świat pozostanie internet :|

A 10D to przecież Poducha, więc w tym momencie "zgłupiałem" do końca :?

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander

Nie rozmywajcie wątków - ostro dyskutujemy właśnie w tej sprawie już tu:
http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=1252

puzi
milczy i obserwuje

Wysłany: Pią 11 Lis, 2005   

Z infolinii Aster dowiedziałem sie że każda wspólnota podpisuje osobna umowę i dopiero wtedy można sie podłączyć. Strusia 5, 6, 8 mają już takie umowy. Moze wypadałoby sie zainteresować co bedzie sie dzialo z Poduszką, bo koniec miesiaca za pasem i zostaniemy w końcu bez TV. Trza bedzie se zamontowac normalna antene a z tego co wiem to odbiór w "studni" nie jest najlepszy...

ogr
nie boi się klawiatury
zółty gacek

Czy ktoś ma już pomysł na tv inny niż Aster?
Tak kombinowałem z Cyfrą (antena na dachu, kabel puszczny wentylacją do mieszkania) ale mój zapał dosyć skutecznie ostudziła żona.
W Poduszcze ponoć obowiązuje zakaz instalowania czegokolwiek na dachu i ścianach zewnętrznych budynku.
Zostaje albo Aster albo praktycznie nic bo antena w poduchowej studni nie będzie działać :(

Może ktoś podpowie inne rozwiązanie?

gawron 
totalny rekordzista

ogr napisał/a:
Może ktoś podpowie inne rozwiązanie?

internet z ROBBO --- a TV??? ... napisz do Admina... on Tobie resztę wyjaśni :D

ogr
nie boi się klawiatury
zółty gacek

Interek mam z netii i jak na razie nie planuje go wymieniać, więc tylko tv mnie interesuje

314TeR 
Admin

Wysłany: Pon 14 Lis, 2005   

ogr napisał/a:
W Poduszcze ponoć obowiązuje zakaz instalowania czegokolwiek na dachu i ścianach zewnętrznych budynku.

No to obowiązuje, czy nie ;) Nie zastanawiaj się czemu nie możesz, tylko ostudź ty żone, i że jeśli chce powielać ploty, to niech najpierw zadzwoni do administracji i potwierdzi.

Co do mojego "ponoć" to "ponoć" są przepisy zabraniające zabraniania dostępu do mediów i instalacji anten do odbioru mediów. A prawda jest z regóły pośrodku, tzn. zakaz na 100% masz, ale tylko do samego dachu, żeby do papy nie mocować, bo byś sąsiadowi zafundował cieknący sufit. Możesz mocować np. do komina wentylacjyjnego na dachu, i już. A jak masz stronę południową, to i na balkonie, przy oknie etc możesz sobie zainstalować.

kasianka 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 17 Lis, 2005   

Byłam wczoraj
do konca listopada mamy na pewno ale raczej nie do konca roku
30 dni wczesniej dostaniemy rozwiazanie umowy

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Czw 17 Lis, 2005   

kasianka napisał/a:
ale raczej nie do konca roku

znam wersję z oficialnego źródła, iż Poduszka ma TV do końca roku...

kasianka napisał/a:
30 dni wczesniej dostaniemy rozwiazanie umowy

IMHO - te 30dni oznacza miesiac kalendarzowy a nie liczy się od daty dostarczenia...

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 18 Lis, 2005   

314TeR napisał/a:
ogr napisał/a:

No to obowiązuje, czy nie ;) Nie zastanawiaj się czemu nie możesz, tylko ostudź ty żone, i że jeśli chce powielać ploty, to niech najpierw zadzwoni do administracji i potwierdzi.

Co do mojego "ponoć" to "ponoć" są przepisy zabraniające zabraniania dostępu do mediów i instalacji anten do odbioru mediów. A prawda jest z regóły pośrodku, tzn. zakaz na 100% masz, ale tylko do samego dachu, żeby do papy nie mocować, bo byś sąsiadowi zafundował cieknący sufit. Możesz mocować np. do komina wentylacjyjnego na dachu, i już. A jak masz stronę południową, to i na balkonie, przy oknie etc możesz sobie zainstalować.

No Adminie, tu nie byłbym taki pewien.
Nie przytoczę dokładnie bo też słyszałem z "przekazów ustnych" ale montaż czegokolwiek, nie tylko anten do elewacji budynków oraz wszelkich miejsc na dachu - czyli i powierzchnia dachu, i kominy i inne takie, nei może się odbywać bez zgody Administratora i ustaleń dotyczących samej techniki i sposobu montażu.
Co do anten na balkonach - tu z kolei może wystąpić podobny problem jak z zabudową balkonów - zgoda architekta.
Gdzieś czytałem info o tym jak to spółdzielnia nakazała ( i doprowadziła do końca) usunięcie wsszystkich anten z balkonów, których właściciele nie mieli stosownego papiru.
Póki co przepis jest martwy, ale z tego co wiem niektóre wspólnoty zamierzają w niedalekiej przyszłości uregulować kwestie dachów, szczególnie w przypadkach kiedy kable antenowe dyndają sobie luźniutko, w radosnym twórczym nieładzie, od dachu do okna właściciela, nierzadko na 1 piętrze lub parterze.
Podniesie się raban ....

314TeR 
Admin

Wysłany: Pią 18 Lis, 2005   

m4b - ależ to co napisałem nie wyklucza tego co ty napisałeś. Sprawę tę przerabiałem z administratcą u ojca. Na dachu budynku w którym mieszka ojciec są zamontowane nadajniki GSM i się dało, wystarczy to zorbić ze sztuką.

Oczywiście puszczanie przewodów po zewnetrznej elewacji budynku jest wg mnie niedopusczalne, tak samo jak mocowanie anten do dachu i jego dziurawienie. Jednak mi chodziło jesynie o takie coś jak "nie bo nie" tylko dla tego że administracja ma takie widzimisie. może wymagać zrobienia tego zgodnie ze sztuką, ale zabronić dla zabraniania nie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi