Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
SŁOWIK
Autor Wiadomość
radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Pią 18 Lis, 2005   

Może mógłby wypowiedzieć się ktoś z zarządu na czym stoimy? Czy wogóle aster prowadzi rozmowy z poduszką?

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 18 Lis, 2005   

Mam juz informacjie wiec moge sie wypowiedzieć.
Dziś to jest 18-11-2005 rozmawiałem z przedstawicielem TV Aster. W poniedziałek ma dostarczyć oficjalne pismo w sprawie checi dostarczania sygnału do naszego budynku.

gawron 
totalny rekordzista

Wysłany: Sob 19 Lis, 2005   

im* zależy bardziej niż Wam....

* osobie z którą bedziecie rozmawiali... premia itp... 8)

Basik 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sob 19 Lis, 2005   

M4b napisał/a:
314TeR napisał/a:
ogr napisał/a:
W Poduszcze ponoć obowiązuje zakaz instalowania czegokolwiek na dachu i ścianach zewnętrznych budynku.

No to obowiązuje, czy nie ;) Nie zastanawiaj się czemu nie możesz, tylko ostudź ty żone, i że jeśli chce powielać ploty, to niech najpierw zadzwoni do administracji i potwierdzi.

Co do mojego "ponoć" to "ponoć" są przepisy zabraniające zabraniania dostępu do mediów i instalacji anten do odbioru mediów. A prawda jest z regóły pośrodku, tzn. zakaz na 100% masz, ale tylko do samego dachu, żeby do papy nie mocować, bo byś sąsiadowi zafundował cieknący sufit. Możesz mocować np. do komina wentylacjyjnego na dachu, i już. A jak masz stronę południową, to i na balkonie, przy oknie etc możesz sobie zainstalować.

No Adminie, tu nie byłbym taki pewien.
Nie przytoczę dokładnie bo też słyszałem z "przekazów ustnych" ale montaż czegokolwiek, nie tylko anten do elewacji budynków oraz wszelkich miejsc na dachu - czyli i powierzchnia dachu, i kominy i inne takie, nei może się odbywać bez zgody Administratora i ustaleń dotyczących samej techniki i sposobu montażu.
Co do anten na balkonach - tu z kolei może wystąpić podobny problem jak z zabudową balkonów - zgoda architekta.
Gdzieś czytałem info o tym jak to spółdzielnia nakazała ( i doprowadziła do końca) usunięcie wsszystkich anten z balkonów, których właściciele nie mieli stosownego papiru.
Póki co przepis jest martwy, ale z tego co wiem niektóre wspólnoty zamierzają w niedalekiej przyszłości uregulować kwestie dachów, szczególnie w przypadkach kiedy kable antenowe dyndają sobie luźniutko, w radosnym twórczym nieładzie, od dachu do okna właściciela, nierzadko na 1 piętrze lub parterze.
Podniesie się raban ....

Panowie, spokojnie, spokojnie :wink:
Po pierwsze - ponieważ w naszych budynkach funkcjonują WSPÓLNOTY MIESZKANIOWE - o tym czy można montować anteny powinni zadecydować ich członkowie w drodze uchwały. To nie są sprawy, co do których cokolwiek do powiedzenia ma zarząd, a już tym bardziej administrator. I nie można tu stosować porównań do spółdzielni, które bądź co bądź działają na innych zasadach.
Po drugie - co do montowania anten do kominów - też wątpliwe czy można to zrobić ot tak sobie, bo gdyby każdy chciał wejść na dach i swoją antenkę przyczepić to brakłoby miejsca a przede wszystkim mogłoby dojść do uszkodzenia dachu (zwłaszcza, że jak wiecie budowle stawiane przez MH są - jakby to łagodnie ująć - niezbyt dobrej jakości :lol: ).
Po trzecie - co do anten na balkonach - są one prywatną sprawą każdego z nas o ile nie przyczepiamy ich do elewacji (a jako się rzekło - do własnego balkonu). I tu ani zarząd ani cała wspólnota raczej nie mają nic do gadania.

A co do sytuacji w Poduszcze - na pierwszym zebraniu była poruszana kwestia montażu anten na dachu budynku i - z tego co pamiętam większość była przeciwna temu pomysłowi. Tak więc to żadne "ploty". I właśnie to tłumaczyłam mężowi, ale - jak widać - nie przekonałam go. Chyba muszę zmienić "metody wychowawcze" :lol: :lol: :lol:

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Pon 28 Lis, 2005   

kasianka napisał/a:
Byłam wczoraj
do konca listopada mamy na pewno ale raczej nie do konca roku
30 dni wczesniej dostaniemy rozwiazanie umowy

Listopad sie kończy, a rozwiazania umowy jak nie było tak niema. Wie ktoś może cos więcej? Dzwoniłem dziś do Astera i ciagle nie planują nas podłacząć :|

[ Dodano: Pią 02 Gru, 2005 ]
Dziś odebrałem z poczty pismo o zakończeniu działalności Słowika z dniem 23 grudnia. Jest tam napisane także, że obecny właściciel sieci Aster podejmuje sie dostarczenia sygnału dla osiedla. Wyamgana jest jednak modernizacja sieci za zgodą Wspólnoty Mieszkaniowej. Napisano także, że nasza wspólnota takowej zgody nie wyraziła. I stąd moje pytanie: Dlaczego wspólnota nie chce wyrazić zgody?

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005   

Reszta info TUTAJ http://www.slowicza.org/phpbb/viewtopic.php?t=1373

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi