uchwała o wymianie podzielników będzie dopiero poddana głosowaniu na zebraniu 21.03
Witam chcialam sie zapytrac co slychac w sprawie podzielnikow ciepla w naszych lokalach ?
Jakis czas temu na tym forum wnioskowalam o wymiane podzielnika ciepla na cyfrowe, czy doczekamy sie tego faktu niebawe? I kolejne pytanie czy w naszym bloku sa jakies mieszkania ktore nie sa opomiarowane podzielnikami ciepla? (w Meandrze sa takie mieszkanie)
Jak wiekszos mieszkancow borykamy sie z kiepskim opomiarowaniem miszkania w komunistyczne podzielniki ciepla (tu do poczytania watek Meandrowy na temat podzielnikow http://www.slowicza.org/p...er=asc&start=0)
Jestem zdesperowana i szczerze jesli to bedzie mozliwe za niewielkie pieniadze mam zamiar na wlasna reke wymienic te smieci na moich grzejnikach - moze ktos sie dolaczy?
Mowa oczywiscie o wymianie na elektroniczne podzielniki kosztów ogrzewania: doprimo® III, doprimo® II radio, doprimo® II, doprimo® II vario i doprimo picco® .
Witam chcialam sie zapytrac co slychac w sprawie podzielnikow ciepla w naszych lokalach ?
Jakis czas temu na tym forum wnioskowalam o wymiane podzielnika ciepla na cyfrowe, czy doczekamy sie tego faktu niebawe? I kolejne pytanie czy w naszym bloku sa jakies mieszkania ktore nie sa opomiarowane podzielnikami ciepla?
Pytania może i dobre, ale zadane w niewłaściwym miejscu. Trzeba by do administracji się przejść...
gogo napisał/a:
Jestem zdesperowana i szczerze jesli to bedzie mozliwe za niewielkie pieniadze mam zamiar na wlasna reke wymienic te smieci na moich grzejnikach - moze ktos sie dolaczy?
Tylko kto uwzględni pomiar z samowolnie zamontowanego podzielnika A jeśli uchwała przeszła to i tak zapłacimy za wymianę bo niby kto inny miałby za to płacić.
Jesteśmy na etapie wstępnego projektu architektonicznego. A dokładniej w trakcie wyboru architekta.
A ja mam kilka pytan Lukasfot
1. - czy mamy pozwolenie na budowe? Bo chyba NIE!!! O ile mi wiadomo zaskarzacie decyzje - a to sie moze ciagna!
2. - jak macie zamiar odebrac kotlownie bez pozwolenie na budowe????
chyba to spory problem skoro my mieszkamy nielegalnie - da sie wybudowac cos na polu? A moze zalatwiamy pozwolenie na budowe
3. - jaki koszt przypada na lokal i jaka jest kwota calej inwestycji?
4. - jaka jest planowana oszczednosc na lokal w zwiazku z uruchomieniem kotlowni
5. - gdzie bedzie umiejscowiona kotlownia?
Moze warto byloby przekazac mieszkancom biznes plan zwiazany z kosztami i zyskami inwestycji?
A ja mam inne pytanie.
Czy nie ważniejsze jest jak najszybsze wybudowanie własnej kotłowni niż zmana podzielników ??
nie zgodze sie z Toba - obecne podzielniki sa fatalne, wszyscy o tym pisza...i jesli jest szansa na wymiane na cyfrowe a koszt wymiany jedego podzielnika to ok 50 pln (nie licze uslugi - cena licznika jest dla osoby prywatnej - przy wiekszym zakupie bedzie taniej - takiej informacji udzielila mi Pani z firmy kt nas rozlicza) Mozna bylo dokonac wymiany przy obenej wymianie plynow w liczniku
Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 10 Lip, 2006
Nie wiem czy byłaś na ostatnim zebraniu ale:
1) Przeszła uchwała o wymianie podzielników na liczniki ciepła.
2) Przeszła uchwała zobowiązująca zarząd do podjącie starań w związku z budową kotłowni ( Zorientowanie w kosztach, przygotowanie planu finansowania, przygotowanie projektu, wyboru firmy) dopiero po tym ma odbyś się zebranie na którym zostanie podjęta ostateczna decyzjia i przyjęty plan finansowania.
Tak da się uzyskać pozwolenie na budowe i coś wybudować na polu o ile nie są to grunty rolne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum