Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
rozliczenie CO
Autor Wiadomość
aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Wto 14 Mar, 2006   

uchwała o wymianie podzielników będzie dopiero poddana głosowaniu na zebraniu 21.03

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pią 07 Lip, 2006   

aneta napisał/a:
uchwała o wymianie podzielników będzie dopiero poddana głosowaniu na zebraniu 21.03

Witam chcialam sie zapytrac co slychac w sprawie podzielnikow ciepla w naszych lokalach ?
Jakis czas temu na tym forum wnioskowalam o wymiane podzielnika ciepla na cyfrowe, czy doczekamy sie tego faktu niebawe? I kolejne pytanie czy w naszym bloku sa jakies mieszkania ktore nie sa opomiarowane podzielnikami ciepla? (w Meandrze sa takie mieszkanie)

Jak wiekszos mieszkancow borykamy sie z kiepskim opomiarowaniem miszkania w komunistyczne podzielniki ciepla (tu do poczytania watek Meandrowy na temat podzielnikow http://www.slowicza.org/p...er=asc&start=0)

Jestem zdesperowana i szczerze jesli to bedzie mozliwe za niewielkie pieniadze mam zamiar na wlasna reke wymienic te smieci na moich grzejnikach - moze ktos sie dolaczy?

Mowa oczywiscie o wymianie na elektroniczne podzielniki kosztów ogrzewania: doprimo® III, doprimo® II radio, doprimo® II, doprimo® II vario i doprimo picco® .

olafson
lubi się odzywać

gogo napisał/a:
Witam chcialam sie zapytrac co slychac w sprawie podzielnikow ciepla w naszych lokalach ?
Jakis czas temu na tym forum wnioskowalam o wymiane podzielnika ciepla na cyfrowe, czy doczekamy sie tego faktu niebawe? I kolejne pytanie czy w naszym bloku sa jakies mieszkania ktore nie sa opomiarowane podzielnikami ciepla?

Pytania może i dobre, ale zadane w niewłaściwym miejscu. Trzeba by do administracji się przejść...

gogo napisał/a:
Jestem zdesperowana i szczerze jesli to bedzie mozliwe za niewielkie pieniadze mam zamiar na wlasna reke wymienic te smieci na moich grzejnikach - moze ktos sie dolaczy?

Tylko kto uwzględni pomiar z samowolnie zamontowanego podzielnika :?: :!: A jeśli uchwała przeszła to i tak zapłacimy za wymianę bo niby kto inny miałby za to płacić.

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

A ja mam inne pytanie.
Czy nie ważniejsze jest jak najszybsze wybudowanie własnej kotłowni niż zmana podzielników ??

olafson
lubi się odzywać

Jestem za, a na jakim etapie jesteśmy w tym temacie. Pan z administracji nie bardzo umiał udzielić odpowiedzi.

Lukasfot 
Moderator

Jesteśmy na etapie wstępnego projektu architektonicznego. A dokładniej w trakcie wyboru architekta.

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006   

Lukasfot napisał/a:
Jesteśmy na etapie wstępnego projektu architektonicznego. A dokładniej w trakcie wyboru architekta.

A ja mam kilka pytan Lukasfot
1. - czy mamy pozwolenie na budowe? Bo chyba NIE!!! O ile mi wiadomo zaskarzacie decyzje - a to sie moze ciagna!
2. - jak macie zamiar odebrac kotlownie bez pozwolenie na budowe????
chyba to spory problem skoro my mieszkamy nielegalnie - da sie wybudowac cos na polu? A moze zalatwiamy pozwolenie na budowe
3. - jaki koszt przypada na lokal i jaka jest kwota calej inwestycji?
4. - jaka jest planowana oszczednosc na lokal w zwiazku z uruchomieniem kotlowni
5. - gdzie bedzie umiejscowiona kotlownia?

Moze warto byloby przekazac mieszkancom biznes plan zwiazany z kosztami i zyskami inwestycji?

gogo
używa klawiatury

Lukasfot napisał/a:
A ja mam inne pytanie.
Czy nie ważniejsze jest jak najszybsze wybudowanie własnej kotłowni niż zmana podzielników ??

nie zgodze sie z Toba - obecne podzielniki sa fatalne, wszyscy o tym pisza...i jesli jest szansa na wymiane na cyfrowe a koszt wymiany jedego podzielnika to ok 50 pln (nie licze uslugi - cena licznika jest dla osoby prywatnej - przy wiekszym zakupie bedzie taniej - takiej informacji udzielila mi Pani z firmy kt nas rozlicza) Mozna bylo dokonac wymiany przy obenej wymianie plynow w liczniku

Lukasfot 
Moderator

Nie wiem czy byłaś na ostatnim zebraniu ale:

1) Przeszła uchwała o wymianie podzielników na liczniki ciepła.

2) Przeszła uchwała zobowiązująca zarząd do podjącie starań w związku z budową kotłowni ( Zorientowanie w kosztach, przygotowanie planu finansowania, przygotowanie projektu, wyboru firmy) dopiero po tym ma odbyś się zebranie na którym zostanie podjęta ostateczna decyzjia i przyjęty plan finansowania.

Tak da się uzyskać pozwolenie na budowe i coś wybudować na polu o ile nie są to grunty rolne ;)

Odpowiedz do tematu