Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
rozliczenie CO
Autor Wiadomość
aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 25 Sie, 2005   

dla mnie te ich rozliczenia to jakiś horror, abstrahując , że i tak nas oszukali na podwyżce ciepłej wody, - sama mi przyznała wtedy racje , że się wtedy pomyliła i orżnęli wszystkich lokatorów co prawda na małe pieniądze ale sumując to to całkiem fajna sumka, sama miałam iść i to wyjaśnic, ale darowałam bo nie miałam czasu i były to złotowe sprawy, ale im to przypomne w poniedziałek

gogo
używa klawiatury

radok napisał/a:
Cytat:

ciekawe ze oni maja zawsze ze wszystkim problemy, ale mam nadzieje ze juz niebawem ich pozegnamy :) ) :mrgreen:

Znany jest jakiś przybliżony termin zmiany zarządcy?

Radok czytaj dokładnie -chodzi o DS

[ Dodano: Czw, 25 Sie 2005 17:50 ]
aneta napisał/a:
abstrahując , że i tak nas oszukali na podwyżce ciepłej wody, - sama mi przyznała wtedy racje , że się wtedy pomyliła i orżnęli wszystkich lokatorów co prawda na małe pieniądze

tak a kiedy to bylo bo jakos nie mialam czasu sie tym zajac???
sprawdze i we wtoreczek polece robic zmasowana zadyme - za caloksztalt dzialalnosci

radok 
znany gawędziarz

DS - De Silva? Chodziło mi kiedy przestaną oni zarządzać naszym blokiem. Bo chyba kiedyś to nastapi?

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

Na ostatnim zebraniu ustalono, że DeSilva przestaje administrować budynkiem z końcem września.
Wtedy pojawi się nowa firma, wyłoniona w drodze konkursu ofert.

gogo
używa klawiatury

radok napisał/a:
DS - De Silva? Chodziło mi kiedy przestaną oni zarządzać naszym blokiem. Bo chyba kiedyś to nastapi?

myslalam ze pytasz o zarzad naszego budynku - stad moje zdziwienie!!!

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 26 Sie, 2005   

Zmiana ADMINISTRATORA nastąpi naj pózniej do końca września, tak jak ustalilismy na zebraniu.
Co do rozliczeń.
De Silva ma obowiazek rozliczyc sie z każym z mieszkańców. Jeśli to konieczne to powinni rozbic koszty, mysle że na wniosek lokatora są do tego zobowiązani.

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pią 26 Sie, 2005   

Lukasfot napisał/a:
Zmiana ADMINISTRATORA nastąpi naj pózniej do końca września, tak jak ustalilismy na zebraniu.
Co do rozliczeń.
De Silva ma obowiazek rozliczyc sie z każym z mieszkańców. Jeśli to konieczne to powinni rozbic koszty, mysle że na wniosek lokatora są do tego zobowiązani.

i dobrze, w takim ukladzie wystosuje odpowiednie pisemko i poprosze o przekazanie mi na pismie wszystkich skladek na co i wode

lokator
milczy i obserwuje

Wysłany: Nie 18 Wrz, 2005   

Ja tam mam zwrot 780zł i jest o'k oby tak dalej :D

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Czw 22 Wrz, 2005   

lokator napisał/a:
Ja tam mam zwrot 780zł i jest o'k oby tak dalej :D

takk
gratuluje

mnie natomiast nie jest do smiechu ;(

Wracajac do tematu Co - od kiedy rusza u nas ogrzewanie????

kasianka 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 23 Wrz, 2005   

gog- chyba tak jak u wszytskich- tzn bierze sie pod uwagę temperatutrę z kolejnych 3 dni- tylko nie pamietam jaka musi być ta temperatura zeby właczyli- na pewno nie wcześniej niż w połowie października chociaż do konca to tego nie rozumiem (ale wielu spraw nie rozumiem) skoro i tak sami płacimy to czemu nie włączą kiedy chcemy

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pon 26 Wrz, 2005   

kasianka napisał/a:
skoro i tak sami płacimy to czemu nie włączą kiedy chcemy

tez tak mysle

a swoja droga Pelikany juz grzeja !!! wiec ciekawe czemu my nie grzejemy!!!?

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pon 13 Mar, 2006   

Powracajac do sprawy CO

Czy jest szansa aby zmienic sposob rozliczania CO na bardziej korzystny dla Poduszkowcow?
Chodzi mi o przejscie na rozliczanie z planow technicznych budynku (pod waruniem ze Zarzad juz jest odzyskal od DS lub MH - bo z tego co wiem to ostatnio ich nie bylo) a nie jak to jest teraz ze wspolczynnika sredniej zuzycia!!!!!

Moze warto zmienic liczniki na cyfrowe (jakis czas temu o tym pisalam)?
Czy moge we wlasnym zakresie zmienic podzielniki na elektroniczne?

Warto o tym pomyslec - konczy sie okres rozliczeniowy za Co! Rozpocznie sie nowy!

------------------
Ku przypomnieniu:

firma rozliczajaca nas za Co, rozlicza nas na zasadzie tabelarycznej bez zbytniego wdawania sie w szczegoly kto gdzie mieszka, jedyny podzial to mieszkania szczytowe LAF 0,8 ostatnie pietro i parter 0,9 i pozostale chyba laf 0,4..

a wiec przeliczenie jest wg mnie nieuczciwe patrzac na mieszkania takie jak moje (ostatnie pietro, polozenie przy windzie duza klatka), malo nasloneznione

Istnieje mozliwosc przejscia na rozliczanie bardziej uczciwe dla wszystkich - wg dokumentacji technicznej (biora pod uwage wszystkie szyby, korytarze i inne takie tam

Obecnie zamontowane podzielniki ciepla przeklamuja i w okresie wiosna -lato przy duzym naslonecznieniu ciecz paruje - a nie powinna bo grzejnik nie grzeje

Istnieje mozliwosc wymiany podzielnika na CYFROWY dla osoby kupujacej jedynie 1 szt cena = 50 zl/szt - ale przy wiekszej ilosci wtedy beda spore upusty + trzeba doliczyc koszt montazu

Istnieje tez mozliwosc rozliczania co na zasadzie radiowej bez mozliwosci zakladania podzielnika - nie wiem na ile uczciwa to forma - ale firma rozliczajaca nas posiada taka usluge na swojej liscie

gogo
używa klawiatury

link o podzielnikach http://www.ista.pl/index.php/pl/art?id=99

radok 
znany gawędziarz

Uchwała o wymianie podzielników przeszła więc czeka nas wymiana. Tylko nie wiem czy na cyfrowe :|

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Wto 14 Mar, 2006   

radok napisał/a:
Uchwała o wymianie podzielników przeszła więc czeka nas wymiana. Tylko nie wiem czy na cyfrowe :|

O ile mnie pamiec nie myli to nie chodzilo o zmiane podzielnikow ktore mamy w lokalach (ale pamiec ulotna jest - sprawdze w papierach o co chodzilo ) )

Odpowiedz do tematu