Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
pozdrowinia po wczorajszej "akcji"
Autor Wiadomość
Dzieciak 
nie boi się odezwać

Wysłany: Wto 04 Lip, 2006   pozdrowinia po wczorajszej "akcji"

Mąż powiedział : " zono napisz TY bo wzburzona jesteś...
Skwapliwie skorzystałam z propozycji
Pozostając pod niesłabnącym wrażeniem wczorajszej" akcji " (jak to przecudnie zostało nazwane przez społecznika wspólnoty) postanowiłam zostać aktywnym członkiem tegoż oto forum ba mało tego ja bloga zamierzam sobie z tego forum zgoła zrobić ponieważ natura moja na ogól przekorną nie ukrywam bywa i walczyć zapragnęła z idiotyzmami z dnia na dzień coraz bardziej rozszalałymi które to wprowadzają nasi społecznicy. Ja prawdę powiedziawszy chętnie Bareje bym wskrzesiła gdyby to tylko potrafiły moje wątłe kobiece raczki uczynić bo tematów i pomysłów na scenariusze dostarczyłyby mu codzienne życie w symbiozie poduszki.
Na początek serdecznie pozdrawiam naczelną społeczniczkę w okularkach z tapirem i wytłuszczonych spodenkach co to czegoś jak się wyraziła tu cytat" na...internecie " sprawdzić zapomniała...no jak pragnę żyć naprawdę " NA internecie" szukała...biedna się chyba zmęczyła bo to na ten internet najpierw wspiąć się chyba musiała...a następnie chodzić po nim nóżkami przebierając...biedactwo...
JA tam wole w internecie szukać, wchodzić do niego...ale cóż każdy ma swoje metody.

Pozdrawiam...żona
i do jutra...zamierzam nadal pozdrowienia przesyłać i Bareje w grobie wspierać...kto wie może na tamtym świecie tez co nieco kreci i z góry okiem łypie...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 04 Lip, 2006   

Dzieciak napisał/a:
postanowiłam zostać aktywnym członkiem tegoż oto forum
Witojcie dobry człowieku :D

Wczorajszą akcję rozumiem jako wywózkę samochodów, która dała okazję do zawarcia nowych znajomości :lol:

dswig 
chętnie gawędzi

Wysłany: Wto 04 Lip, 2006   

Powiem szczerze, że z tego słowotoku niewiele wynika (przynajmniej dla mnie), może za mało blogów czytam. Chyba wątek przewodni gdzieś zaginął.
Nie mniej serdecznie witam.

Basik 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sro 05 Lip, 2006   

dswig napisał/a:
Powiem szczerze, że z tego słowotoku niewiele wynika (przynajmniej dla mnie), może za mało blogów czytam. Chyba wątek przewodni gdzieś zaginął.
Nie mniej serdecznie witam.

Nie tylko dla Ciebie :mrgreen:
Jak widać autorka - histeryczna mieszkanka "Poduszki", która jeszcze nie zdążyła ochłonąć po wczorajszej "akcji", ma problemy również z poprawnym konstruowaniem wypowiedzi.

Ale do rzeczy, bo zdaje się zostałam "wywołana do odpowiedzi".

Dzieciak napisał/a:
Na początek serdecznie pozdrawiam naczelną społeczniczkę w okularkach z tapirem i wytłuszczonych spodenkach ...

Za pozdrowienia dziękuję i polecam wizytę u specjalisty. Na pczątek u okulisty, bo musisz mieć niemałe problemy ze wzrokiem, skoro widziałaś u mnie joakiś "tapir". Następnie u psychologa, bo taki jak u Ciebie poziom histerii i agresji jest niebezpieczny dla otoczenia.

Gwoli informacji - autorka komentowanego posta wezwała policję, ponieważ od jednego z członków Zarządu "Poduszki" usłyszała, że jeśli auto będzie stało na terenie WM "Poduszkowiec" bez identyfikatora zostanie odholowane #-o , zaś w toku wymiany zdań, nie mając innych argumentów na poparcie swoich racji, stwierdziła - zdaje się w odniesieniu do członków Zarządu - że "nazjeżdżało się ... z Koziej Wólki" :roll: Argumentacja zaiste godna "warszawskiego inteligenta" #-o #-o #-o
Na szczęście, jeśli chodzi o poziom kultury osobistej, histeryczna sąsiadka stanowi jedynie niechlubny wyjątek wśród rodowitych warszawiaków jakich znam (o ile faktycznie jest rodowitą warszawianką). Zresztą dziwne, że uważa to za swój atut - z reguły to ludzie bardzo zakompleksieni "wyciągają" tego typu "działa armatnie".

Dzieciak napisał/a:
... co to czegoś jak się wyraziła tu cytat" na...internecie " sprawdzić zapomniała...no jak pragnę żyć naprawdę " NA internecie" szukała...biedna się chyba zmęczyła bo to na ten internet najpierw wspiąć się chyba musiała...a następnie chodzić po nim nóżkami przebierając...biedactwo... JA tam wole w internecie szukać, wchodzić do niego...ale cóż każdy ma swoje metody

Co do "cytatu" - nie przypominam sobie (a pamięć mam dobrą), bym użyła powołanego stwierdzenia. Ale cóż, w histerii można przypisywać innym autorstwo przeróżnych wypowiedzi. Droga sąsiadko - niepokojące są te Twoje konfabulacje. Zastanów się poważnie nad wizytą u psychoanalityka.

Tak na koniec powiem tylko, że histeryczna sąsiadka powinna zostać obciążona kosztami nieuzasadnionej interwencji policyjnej. Policjant - wbrew temu przy czym upierała się rzeczona - potwierdził, że Zarząd Wspólnoty ma prawo wezwać firmę odholowującą auta stojące w sposób niezgodny z regulaminem parkowania przyjętym uchwałą wspólnoty mieszkaniowej.

Tak więc droga sąsiadko zanim znowu zaczniesz podnosić raban upewnij się, że masz do tego podstawy. Polecam literaturę dotyczącą funkcjonowania wspólnot mieszkaniowych, bo nie ulega wątpliwości, że nie masz o tym zielonego pojęcia.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Basik napisał/a:
Policjant - wbrew temu przy czym upierała się rzeczona - potwierdził, że Zarząd Wspólnoty ma prawo wezwać firmę odholowującą auta stojące w sposób niezgodny z regulaminem parkowania przyjętym uchwałą wspólnoty mieszkaniowej.
No to wszystko jasne :-)

Pozdrowienia dla zdenerwowanych ... rozumiem, że to osoby, których samochody ... odjechały w siną dal i to bez kierowców ?

Jakie wrażenia z odbierania samochodów z parkingu na który zostały wywiezione ? :roll:

woweq 
totalny rekordzista
to kluczyk czy szczoteczka?

...to nawet policja byla podczas holowania??? jej :shock: #-o

Basik 
nie boi się klawiatury

tomasz-dominik napisał/a:
... Pozdrowienia dla zdenerwowanych ... rozumiem, że to osoby, których samochody ... odjechały w siną dal i to bez kierowców ?

Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że auto histerycznej sąsiadki nie zostało odholowane. Ba, nawet nie było takich "zakusów". Ona wezwała policję, ponieważ kiedy w trakcie "akcji" podjechała pod blok jeden z członków Zarządu widząc, że samochód nie ma identyfikatora poinformował o ewentualnych tego konsekwencjach. :roll: #-o W końcu nie mamy "zakodowanych" w swojej pamięci numerów rejestracyjnych aut wszystkich ludzi mieszkających w Poduszce.

Było powiedziane, że auto może zostać odholowane, a nie, że zamierzamy je odholować.
Wystarczyło, by "imć warszawianka" od razu powiedziała, że zaledwie kilka dni wcześniej zgłosiła zapotrzebowanie na identyfikator i byłoby po sprawie (mieliśmy ze sobą wydruk właścicieli, którzy wyrobili identyfikatory a także tych, którzy jeszcze swoich nie odebrali). Ale niektórzy wolą od razu zrobić wiele hałasu o nic :roll: #-o Nieźle się ubawiłam widząc minę rozhisteryzowanej sąsiadki, kiedy policjant przyznał rację Zarządowi.

Stąd określenie "histeryczna" nie jest tu w żadnej mierze przesadzone.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

no atmosfera była gorąca ... iście piknikowa sądząc po tłumach gapiów ... :roll:

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Oj Dzieciaku Dzieciaku ...
Nick pasuje idealnie do postawy życiowej ...
Zamiast się użalać i ciskać (zresztą tak naprawdę to za diabła nie wiem o co Ci chcodzi - domyślam się że Twój bolid zniknął i musisz się wyłądować na kimś / na czymś), może prościej było najzwyczajniej w świecie pomyśleć przy parkowaniu ??? I kłopotu by nie było.

P.S. Pozdrowienia i gratulacje dla osoby która tą akcję koordynowała - doskonale wiem jak niełatwe i nieprzyjemne to zajęcie, tym bardziej więc szacuneczek ...

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

M4b napisał/a:
domyślam się że Twój bolid zniknął
sęk w tym, że nawet nie :lol:
Basik napisał/a:
auto histerycznej sąsiadki nie zostało odholowane

Pohor 
Moderator

Wysłany: Czw 06 Lip, 2006   

no to ładną akcje mieliscie :)
a Ty Basik z dodatkowymi atrakcjami :) :)

a o ktorej godzinie to się działo?

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec

Pohor napisał/a:
a o ktorej godzinie to się działo?

Mniej więcej od 19.00 do około północy. 8)
Przy okazji wyszedł nam mały "piknik integracyjny". Brakowało chyba tylko grilla :mrgreen:

dswig 
chętnie gawędzi

M-Teo napisał/a:
. Brakowało chyba tylko grilla :mrgreen:

Grilli było dużo -- samochodowych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pohor 
Moderator

M-Teo napisał/a:
do około północy
:shock: :shock: :shock: =D>
fiu fiu fiu, no brawo !!
M-Teo napisał/a:
Przy okazji wyszedł nam mały "piknik integracyjny".

kiedy planujecie następny ?

Na pewno i my też bysmy wpadli.
Toz to niedaleko :) :)

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec

dswig napisał/a:

Grilli było dużo -- samochodowych :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale one szybko znikały za horyzontem :twisted: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu