Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 17 Cze, 2005 Pomoc dla zarządu
Może ktoś ma pomysł co do usprawnienia zbierania podpisow pod uchwalami. Im wiecej tym lepiej.
Może Ktoś się chce umówić na konkretną godzine, bo jest często problem z zastaniem ludzi w mieszkaniach.
Moze funkcja klatkowych by sie przydala ?
_________________ Lukas
Ostatnio zmieniony przez Lukasfot Pią 23 Wrz, 2005, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Sob 18 Cze, 2005
kasianka napisał/a:
włąśnie- są przedstawiciele klatkowi czy nie?
Wygląda na to, że z chwilą powołania zarządu, przedstawiciele zostali automatycznie "rozwiązani".
Nie było powodu, żeby działali dalej, skoro jest już "grupa trzymająca władzę"
Chociaż na zebraniu nie było o tym dyskusji, więc może "istniejemy" nadal...?
_________________ Budzi się we mnie zwierzę!
(tylko obawiam się, że to leniwiec)
Wysłany: Sob 18 Cze, 2005
To w sumie mogłoby nieco usprawnić zbieranie tych podpisów.
Może więc zrobić tak: niech zarząd zbiera podpisy w swoich klatkach, a w pozostałych niech zbierają "dawni" przedstawiciele danych klatek.
Oczywiście jeśli się zgodzą - to tylko luźna propozycja.
To poważnie, o której i w jakiej sali jest to zebranie. Nie przyjmuję jakichś złośliwych uwag, tylko konkretne wiadomości. Nie ma żadnego ogłoszenia, sprawdzałam, a terminu niestety już nie pamiętam. Teraz takie ogłoszenia są bardzo ważne. Jeśli zaraz ktoś mi odpisze to obiecuję zrobić i przykleić to ogłoszenie. Może ktoś też tego potrzebuje.
Irokez ale zebranie to juz się odbyło- a ogłoszenia wisiały- na tej samej kartce co informacja o poprzednim zebraniu. No chyba ze jakieś kolejne jest planowane
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005
No i wychodzi na to, że najwięcej osób przyszło na "nasze", pierwsze, nieoficjalne zebranko
Dlaczego? Bo oprócz ogłoszenia na klatkach, info było powkładane do skrzynek ( o ile dobrze pamiętam).
Taka metoda informowania o zebraniu jest jednak nieco pewniejsza. DeSilva powinna była o to zadbać, ale coż...
Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Pon 20 Cze, 2005
Ja w swojej wspolnocie widze potezne problemy ze zbieraniem podpisow pod uchwalami.
I wydaje mi sie, ze funkcja klatkowych na tym etapie rozwoju ( ) osiedla jest bardzo dobrym pomyslem. U nas klatkowi byli kiedys (baardzo dawno temu, podobno), a teraz bardzo powaznie sie zastanawiamy nad ich powrotem.
Chyba wrecz bedziemy naciskac, bo to najskuteczniejsza metoda zbierania podpisow.
Przeciez nie chodzi o naciski tyko o proste "tak/nie/wstrzymuje sie" - a takie podpisy sa jedyna drogą na "pchanie spraw do przodu".
U nas na zebraniu udalo sie zebrac szczatkowa ilosc podpisow, potem byly ogloszenia na klatkach, potem byly przyklejane kartki na kazdych drzwiach mieszkania z prosba o wypelnienie i wrzucenie do "skrzynki zarzadu".
I wciaz brakuje podpisow!
Zreszta nie tylko ja widze te problemy i nie tylko ja uwazam, ze klatkowi to dobry pomysl.
My czesc tej struktury musielibysmy budowac od nowa, Wy ja juz macie. Dlatego w celu efektywnego zbierania podpisow moze ją utrzymajcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum