Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
oplaty za umieszczanie reklam na elewaji budynku - ?
Autor Wiadomość
gogo
używa klawiatury

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006   oplaty za umieszczanie reklam na elewaji budynku - ?

Uchwala przeszla wiec chcialabym spytac:
1 w jakiej wysokosci bedzie pobierana oplata i za jaki okres bo uchwala wyraznie tego nie reguluje?
2 w jaki sposob wplynie to na zmniejszenie naszego czynszu, bo to rowniez nie zostalo oszacowane?

Na naszym budynku chwilowo mamy jedynie 2 reklamy jednej firmy mam nadzieje ze przez to nie zbankrutuja :) 9)

Prosze o udzielenie informacji na forum i nie odsylanie mnie do administracji, dziekuje ;)

Mam pomysla,
Moze na terenie naszej dzialki umiescmy banerki z reklamami - tylu tu ludzi jezdzi i chodzi - moze ktos skorzysta?!!!!

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006   

To są takie "groszowe sprawy" , które nie wpływają na obniżenie czynszu. Wydaje mi się, że to na czym mogliśmy zaoszczędzić zostało zrobione. Natomiast niższego czynszu mieć już nie będziemy tylko i ze względu na to że: nie mamy własnej kotłowni i musimy płacić duże sumy za centralne ogrzewanie chyba że w tym roku byłoby dużo nadpłat , to można by obniżyć stawke za CO ale suma sumarum wychodzi na jedno i to samo. Jak wejdziesz na strone Pelikanów to zauważysz że czynsz za mieszkanie od metra mają taki sam tyle tylko że poszczególne składniki są inne: i tak np płacą dużo mniej za CO ale za to płacą więcej na fundusz remontowy. To jest moje prywatne zdanie . Poprostu przy następnym zakupie mieszkania będę pytać czy blok własną kotłownie,

gogo
używa klawiatury

aneta napisał/a:
To jest moje prywatne zdanie . Poprostu przy następnym zakupie mieszkania będę pytać czy blok własną kotłownie,

ja rowniez, mysle ze na przyszlosc bede juz madrzejsza

Ok ale swoja droga fundusze zgromadzone za reklamy powinny byc gdzies ulokowane nawet jezeli sa to niewielkie kwoty i my powinnismy o tym wiedziec - )

aneta
nie boi się klawiatury

Wydaje mi się, że o tym gdzie będą ulokowane pieniądze za reklame ,to się dopiero dowiemy na spotkaniu w którym bedzie przedstawiony bilans za rok 2006 , bo skąd możemy wiedzieć czy zakład fryzjerski nie zwinie się za miesiąc czy dwa - reklama ta nie jest kosztem stałym. O przeznaczeniu nadwyżek (które ewentualnie będą w 2006 roku ) musimy poprzez głosowanie zadecydować sami. Zazwyczaj zarządy wysuwają propozycje aby je przeznaczyć na fundusz remontowy i uważam to za bardzo dobry pomysł, zwłaszcza u nas gdy się płaci 0,10 PLN/m2 . Ale to czy będą nadwyżki zależy również w dużej mierze od spływania należności za czynsze w terminie. Jak zycie pokazuje nie wszyscy w 100% płacą czynsz, powstają zaległości a potem problemy ze ściągalnością i tak kółko się zamyka

Odpowiedz do tematu