Wysłany: Wto 14 Lut, 2006 oplaty za umieszczanie reklam na elewaji budynku - ?
Uchwala przeszla wiec chcialabym spytac:
1 w jakiej wysokosci bedzie pobierana oplata i za jaki okres bo uchwala wyraznie tego nie reguluje?
2 w jaki sposob wplynie to na zmniejszenie naszego czynszu, bo to rowniez nie zostalo oszacowane?
Na naszym budynku chwilowo mamy jedynie 2 reklamy jednej firmy mam nadzieje ze przez to nie zbankrutuja 9)
Prosze o udzielenie informacji na forum i nie odsylanie mnie do administracji, dziekuje
Mam pomysla,
Moze na terenie naszej dzialki umiescmy banerki z reklamami - tylu tu ludzi jezdzi i chodzi - moze ktos skorzysta?!!!!
To są takie "groszowe sprawy" , które nie wpływają na obniżenie czynszu. Wydaje mi się, że to na czym mogliśmy zaoszczędzić zostało zrobione. Natomiast niższego czynszu mieć już nie będziemy tylko i ze względu na to że: nie mamy własnej kotłowni i musimy płacić duże sumy za centralne ogrzewanie chyba że w tym roku byłoby dużo nadpłat , to można by obniżyć stawke za CO ale suma sumarum wychodzi na jedno i to samo. Jak wejdziesz na strone Pelikanów to zauważysz że czynsz za mieszkanie od metra mają taki sam tyle tylko że poszczególne składniki są inne: i tak np płacą dużo mniej za CO ale za to płacą więcej na fundusz remontowy. To jest moje prywatne zdanie . Poprostu przy następnym zakupie mieszkania będę pytać czy blok własną kotłownie,
Wydaje mi się, że o tym gdzie będą ulokowane pieniądze za reklame ,to się dopiero dowiemy na spotkaniu w którym bedzie przedstawiony bilans za rok 2006 , bo skąd możemy wiedzieć czy zakład fryzjerski nie zwinie się za miesiąc czy dwa - reklama ta nie jest kosztem stałym. O przeznaczeniu nadwyżek (które ewentualnie będą w 2006 roku ) musimy poprzez głosowanie zadecydować sami. Zazwyczaj zarządy wysuwają propozycje aby je przeznaczyć na fundusz remontowy i uważam to za bardzo dobry pomysł, zwłaszcza u nas gdy się płaci 0,10 PLN/m2 . Ale to czy będą nadwyżki zależy również w dużej mierze od spływania należności za czynsze w terminie. Jak zycie pokazuje nie wszyscy w 100% płacą czynsz, powstają zaległości a potem problemy ze ściągalnością i tak kółko się zamyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum