Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
O co chodzi z tymi blokadami od ul. Pelikanów?
Autor Wiadomość
szumiar
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005   O co chodzi z tymi blokadami od ul. Pelikanów?

Z tego co wiem Pelikany swoich jeszcze nie ustawili? Czy to ma oznaczac proces grodzenia sie Poduszki i Meandra? Troche jestem skolowany?

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Wto 21 Cze, 2005   

Spokojnie, uchwała bedzie tylko w razie czego. Pelikany planowały się odgrodzić i po czesci to zrobiły ale na razie od naszej strony i Tukanów tego nie zrobiły i wiele samochodów jeżdzi "ciągiem pieszo-jezdnym" pod prąd. Chcieli byśmy aby zrezygnowali w ogóle z grodzenia i otwożyli blokady przy bramie koło de'silvy. Ale jeśli tego nie bedą chcieli zamieżamy nie pozwolic na jazde "ciągiem" szczególnie pod prąd.

kasianka 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sro 22 Cze, 2005   

i słusznie- Pelikany jeżdżą pod prąd i trzeba coś z tymz robić ale nie podejmujmy uchwał "na wypadek" -moze się z pelikanami uda dogadać i sie odgrodzą

M-Teo 
chętnie gawędzi

Cytat:
i słusznie- Pelikany jeżdżą pod prąd i trzeba coś z tymz robić ale nie podejmujmy uchwał "na wypadek" -moze się z pelikanami uda dogadać i sie odgrodzą

Nie tylko Pelikany jeżdżą pod prąd. Nie raz już widziałem mocno "zagubionych" kierowców spoza osiedla, rozpaczliwie szukających wyjazdu.
Jednego takiego musiałem zmusić do wycofania. Dopiero wtedy ujrzał znak zakazu i zawrócił. W jego oczach była coraz większa panika. Może miał bidulek klaustrofobię :mrgreen:
Niektórzy zaś faktycznie skracają sobie drogę do wyjazdu z pełną premedytacją. I to trzeba zdecydowanie ukrócić.

aneta
nie boi się klawiatury

Nie chodzi tylko o to, żeby zdjęli blokady od naszej strony. Pelikany zablokowali również Meander, a ponieważ mamy podpisać służebność dróg pomiędzy Meandrem, Tukanami i Poduszkowcem, to nie rozwiąże sprawy zdjęcie blokad tylko od strony Poduszkowca. Druga kwestia to partycypowanie w kosztach utrzymania tej drogi, bo jak narazie to będziemy ponosić je tylko z Meandrem bo Pelikany nie dadzą nam złotówki. Sprawa jest prosta, albo Pelikany zdejmują blokady, albo my zakładamy szlabanik.

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander

Z tego co wiem Pelikany miały założyć blokady od waszej strony w marcu.Jest prawie lipiec i niewiadomo kiedy to nastąpi bo jeszcze uchwała nie przeszła.Może to ciągnąć się jeszcze z rok.Sprawa jest prosta nie zablokują bo mieliby tylko jeden wjazd i wyjazd a teraz mają dwa.tylko że jak chcą mieć dwa wyjazdy powinni zlikwidować blokady od strony Meandra.A tymczasem utrudnili komunikację wielu ludziom a sami poszli na łatwiznę.
postawcie jak najszybciej blokadę po swojej stronie.

M-Teo 
chętnie gawędzi

mariuszb napisał/a:
postawcie jak najszybciej blokadę po swojej stronie.

Myślę, że podjęcie decyzji w tej sprawie nie zajmie wiele czasu.
Chociaż gdyby to Pelikany ustawiły blokadkę, to my zaoszczędzilibyśmy nieco gotówki 8)

gogo
używa klawiatury

Chociaż gdyby to Pelikany ustawiły blokadkę, to my zaoszczędzilibyśmy nieco gotówki 8) [/quote]

tak tylko jak oni postawia blokade to oni beda dyktowac warunki bo to ich a jak my postawimy to mamy ich w garsci
trzeba to zrobic jak najszybciej, bo stego co wiem ich brama ma byc zamykana na pilota wiec bedziemy my miec problem nie oni

arwena
obserwuje aktywnie

spokojnie z tymi blokadami..
czy wzieliście pod uwagę mieszkańców poduszki, którzy maja garaze na Pelikanów?
szczerze... ja już w tej chwili mam dość wyjzadu przez całe osiedle, a w chwili gdy będe miała jeszcze problem z wjazdem, to osobiście te blokady zdejmę..

aneta
nie boi się klawiatury

A czy wspólnota MIś i wspólnota PELIKANY wzięli pod uwagę (w chwilipodjęcia decyzji o ogrodzeniu)naszych mieszkańców którzy mają garaże w ich wspólnotach. Czy uważasz ,że wspólnota Pelikan w chwili grodzenia się pomyśli o mieszkańcach poduszki, którzy mają garaże u nich. ODPOWIEDŹ BRZMI NIE. Bo każdy myśli o własnym interesie, Od strony Albatrosów do dnia dzisiejszego nie została otworzona furtka , więc Ci co mają tam garaże muszą chodzić na około do swoich domów. A jeden z rozmówców na forum wypowiedział się że nie otworzą, bo kto zapłaci za zniszczony chodnik - rzeczywiście od chodzenia strasznie byśmy go zuzyli

arwena
obserwuje aktywnie

czuję się jak w klatce przez te bramy, szlabany itp...ale nigdy nie będę głosowac za kolejnym idiotycznym rozwiązaniem, który komukolwiek może utrudnić życie..
Gdybym miala zagrodzony dostep do garazu przez zamkniętą bramkę- najnormalniej w swiecie usunęła bym ten zamykający łancuch..I tak do skutku... Wspolnota, poprzez swoje działanie nie moze utrudnić życia wlasnemu członkowi i chyba to jest zrozumiale..

[ Dodano: Sro, 22 Cze 2005 13:47 ]
i dodam jeszcze na koniec, że naszym celem ma być doprowadzenie do zniknięcia wszystkich blokad, bram a nie stawianie nowych. Wiem, że to trudne, ale nie niemożliwe... Zastanówmy się wspolnie co zrobić, żeby do tego doprowadzić, a nie pisać, że ,,ktoś komuś w czymś dołoży..''

aneta
nie boi się klawiatury

Zgadza się. Dlatego każdy może podpisać się pod uchwałą , że albo jest za albo przeciw. Ludzie którzy mają okna od strony Tukanów nie mają zamiaru mieć Marszałkowskiej pod oknem , bo cały ruch wspólnoty Poduszka , Meander + teraz Pelikanów odbywa się pod ich oknami. Ja nie mam zamiaru ponosić większych kosztów przyszlej modernizacji drogi , po której będą jeździć członkowie wspólnoty, którzy się ogrodzili i nie dołożą ani złotówki do remontu drogi. Mamy demokracje i większość zadecyduje albo za albo przeciw.

gogo
używa klawiatury

mariuszb napisał/a:
Z tego co wiem Pelikany miały założyć blokady od waszej strony w marcu.

Sprawa jest prosta nie sadzili ze bedziemy mieli droge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a tu patrz niespodzianka
sadzili ze jak misie nam zlikwiduja dojazd - zdejmujach poprzednia droge jeszcze nieutwardzona to oni postawia szlabanik i tym samym zrobia nam kuku...i moze cos tym uzyskaja dla siebie...a tu niespodzianka...no i sie chyba przeliczyli, bo ich zapora jest nagminnie zastawiana przez parkujace tam samochody wiec nie da sie przejechac

zastanawiam mnie tylko jedno jezeli bedziemy mieli podpisana sluzebnosc na nasza droge czyli ta od Tukanow to w tej sytuacji oni moga nam naskoczyc ze szlabanikiem bo w kazdej chwili mozemy go im zdjac to po pierwsze a po 2gie w tej sytuacji brama misiow chyba zacznie stac bezprawnie bo po czesci stoi chyba rowniez na naszej drodze - ale tu sie moge mylic

M-Teo 
chętnie gawędzi

gogo napisał/a:
jak oni postawia blokade to oni beda dyktowac warunki bo to ich a jak my postawimy to mamy ich w garsci
trzeba to zrobic jak najszybciej, bo stego co wiem ich brama ma byc zamykana na pilota wiec bedziemy my miec problem nie oni

Też racja. Zapomniałem ,że tak też może się zdarzyć.

arwena napisał/a:
naszym celem ma być doprowadzenie do zniknięcia wszystkich blokad, bram a nie stawianie nowych. Wiem, że to trudne, ale nie niemożliwe... .''

Oczywiście, że dobrze byłoby do tego doprowadzić i ogrodzić osiedle jako całość, bez wewnętrznych podziałów. Ale póki co każdy myśli o "swoim kawałku podłogi".

kasianka 
nie boi się klawiatury

Gogo- a co mieliby nam pelikany dyktowac?nie bardzo rozumiem

Odpowiedz do tematu