Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
O co chodzi z tymi blokadami od ul. Pelikanów?
Autor Wiadomość
M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 23 Cze, 2005   

"Dyktowanie warunków" to może trochę za dużo powiedziane.
Wydaje mi się, że Gogo chodziło o to, że jeśli to Pelikany ustawią blokadę, to może być to szlaban, dzięki czemu my będziemy odgrodzeni już do końca, a Pelikany dalej będą sobie jeździć przez Poduchę albo "ciągiem pieszo - jezdnym".
W takim przypadku my musielibyśmy postawić blokady przed takim szlabanem. A to byłoby już całkowite kuriozum.
Nie wiem, może niezbyt dobrze to interpretuję.
Gogo - popraw mnie, jeżeli są jakieś nieścisłości. W sumie pytanie było do Ciebie, a tu ja się wtrącam... :oops:

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander

M-Teo napisał/a:
jeśli to Pelikany ustawią blokadę, to może być to szlaban, dzięki czemu my będziemy odgrodzeni już do końca, a Pelikany dalej będą sobie jeździć przez Poduchę albo "ciągiem pieszo - jezdnym".

W sumie racja ... dlaczego tylko jedna stroną zaa "bramy" ma być uprzywilejowana :roll:

motyl 
totalny rekordzista

jako Pelikan informuje ze od strony Poduszki nie bedzie szlabanu - raczej stale odgrodzenie. szlaban bedzie tylko przy wyjezdzie na Jarzabka

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

motyl napisał/a:
od strony Poduszki nie bedzie szlabanu - raczej stale odgrodzenie
no i wszystko jasne :)

Oszczędności z bramy/zapór stawianych przez Poduszkę, można przelać na konto pani motyl :lol:

Basik 
nie boi się klawiatury

arwena napisał/a:
spokojnie z tymi blokadami..
czy wzieliście pod uwagę mieszkańców poduszki, którzy maja garaze na Pelikanów?
szczerze... ja już w tej chwili mam dość wyjzadu przez całe osiedle, a w chwili gdy będe miała jeszcze problem z wjazdem, to osobiście te blokady zdejmę..

Spokojnie, spokojnie. W projekcie uchwały przewidziano przekazanie tym mieszkańcom kluczyków do blokad. Nic nie będziesz musiała zdejmować :roll:

Większość z nas jest przeciwna kolejnym grodzeniom. Tyle, że mieszkańcy Pelikanów notorycznie jeżdżą ciągiem pieszo-jezdnym pod prąd (nie twierdzę, że tylko oni, ale sama nakrywam wyłączne autka podążające od ich bloków), co nie tylko jest niezgodne z przepisami ale też powoduje niepotrzebne zamieszanie i konflikty - czasem zakończone jedynie wymianą "ciepłych zdań" a czasem ponoć nawet podżeganiem do bijatyki. Dla mieszkańców, którzy mają okna na tę stronę jest to spora uciążliwość. Do tego faktycznie koszty utrzymania dróg będziemy ponosić z Meandrem i Tukanami, a Pelikany korzystający z nich nie dołożą ani grosza. Sama więc widzisz, że coś z tym zrobić trzeba. A nie przypuszczam, żeby mieszkańcy Pelikanów, którzy dopiero co wydali pieniądze na blokady byli chętni zdejmować rzeczone (pieniądze wyrzucone w błoto).

M-Teo 
chętnie gawędzi

Basik napisał/a:
W projekcie uchwały przewidziano przekazanie tym mieszkańcom kluczyków do blokad.

Zaraz... Kto w końcu będzie stawiał blokady? My czy Pelikany? Chyba to też trzeba dogadać "międzyzarządowo".
Jeśli nie będzie takich ustaleń, to może się skończyć tak, jak pisałem parę postów wyżej, czyli: my - blokada, Pelikany - blokada. Jedna przy drugiej, "miedza" po środku. :wink:

motyl napisał/a:
od strony Poduszki nie bedzie szlabanu - raczej stale odgrodzenie

Jeśli faktycznie ma być stałe odgrodzenie, to z kluczyka nici, bo nie będzie czego nim otwierać (jeśli dobrze rozumiem).

kasianka 
nie boi się klawiatury

ok i mnie wkurzają jeżdżący pod prąd i stwierdzam ze to najczęściej mieszkańcy Pelikanów.
Jednak uważam- najpierw rozmawiajmy a potem podejmumy uchwały. Czyli powinniśmy napisać im ogłoszenie- podobnie jak Meander zrobił z nami z wyjazdami z garażów- a dopiero później działać
niech sie dorzucą do kosztów- bo o to głównie chodzi

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

kasianka napisał/a:
i mnie wkurzają jeżdżący pod prąd i stwierdzam ze to najczęściej mieszkańcy Pelikanów

Cytat:
niech sie dorzucą do kosztów- bo o to głównie chodzi
i wtedy będą mogli jeździć pod prąd ? :roll:

motyl 
totalny rekordzista

Wysłany: Pią 24 Cze, 2005   

od strony poduszki beda prawdopodobnie motylki takie jak w przejezdzie kolo desilvy, maja one taka wlasciwosc ze mozna je w razie potrzeby polozyc. a wg informacji przekazanych nam na zebraniu - wdrozone bedzie takie wlasnie rozwiazanie gdyz tą "potrzeba" bedzie byc moze zlikwidowanie wszelkich bram i blokad na osiedlu. a motylki zmniejsza koszty tej likwidacji w pelikanach.

kasianka 
nie boi się klawiatury

Tomasz- Dominik- nie nikt nie może jeździć pod prąd. Tylko myślę ze jakby pelikany dogadały się z poduszką i z meandrem to nie trzeba byłoby kolejnej bramy czy czegoś tam stawiać. Zresztą Meander też jeździ pod prą tylko z drugiej strony
Wszyscy krzyczą- zlikwidować bramy a teraz sami ją chcemy postawić

M-Teo 
chętnie gawędzi

motyl napisał/a:
od strony poduszki beda prawdopodobnie motylki takie jak w przejezdzie kolo desilvy, maja one taka wlasciwosc ze mozna je w razie potrzeby polozyc. a wg informacji przekazanych nam na zebraniu - wdrozone bedzie takie wlasnie rozwiazanie gdyz tą "potrzeba" bedzie byc moze zlikwidowanie wszelkich bram i blokad na osiedlu. a motylki zmniejsza koszty tej likwidacji w pelikanach.

Tak, to bardzo rozsądne rozwiązanie. Miałem właśnie nadzieję, że staną takie blokady.
Czytając o "stałym ogrodzeniu" ujrzałem oczami wyobraźni płot a'la Misie i trochę się przestraszyłem tej wizji.
Blokada składana na kluczyk da ten komfort, że straż czy pogotowie, w razie czego, będą miały szansę przejechać. Pod warunkiem, że blokad nie zastawią od razu samochody (jak to ma niestety miejsce przy DeSilvie).

motyl 
totalny rekordzista

M-Teo napisał/a:
Pod warunkiem, że blokad nie zastawią od razu samochody (jak to ma niestety miejsce przy DeSilvie).

takie sytuacje przewidziane sa w regulaminie parkowania, tzn. dopoki nie ogrodzimy sie do konca nie mozemy wdrozyc regulaminu, ale jak to sie juz stanie to zostana w miejscach nie przeznaczonych do prakownia wymalowane pasy i bedzie to egzekwowane.

kasianka 
nie boi się klawiatury

Motyl- ok moze i dacie sobie radę z samochodami które zaparkują po waszej stronie motylków czy ja to sie nazywa- a co z samochodami zaparkowanymi po drugiej stronie?
i co w razie jak bedzie jechała karetka? będziecie wtedy samochody wywozić?

motyl 
totalny rekordzista

mysle ze jest wtedy do przemyslenia stworzenie regulaminow parkowania w innych wspolnotach...

kasianka napisał/a:
a co z samochodami zaparkowanymi po drugiej stronie?

szczerze mowiac nie wiem jak to bedzie rozwiazane :oops:

arwena
obserwuje aktywnie

moze spróbujmy negocjowac z Pelikanami otwarcie ,,motyli'' przy deSH za dwukierunkowy ruch na pasie ,,pieszo-jezdnym'', mniej ruchu na Strusiej, a wiecej na Albatrosów (bo dlaczego oni maja miec mniejszy ruch, skoro jako pierwsi postawili brame z łańcuchem na bramce dla pieszych)..

Odpowiedz do tematu