Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 23 Cze, 2005
"Dyktowanie warunków" to może trochę za dużo powiedziane.
Wydaje mi się, że Gogo chodziło o to, że jeśli to Pelikany ustawią blokadę, to może być to szlaban, dzięki czemu my będziemy odgrodzeni już do końca, a Pelikany dalej będą sobie jeździć przez Poduchę albo "ciągiem pieszo - jezdnym".
W takim przypadku my musielibyśmy postawić blokady przed takim szlabanem. A to byłoby już całkowite kuriozum.
Nie wiem, może niezbyt dobrze to interpretuję.
Gogo - popraw mnie, jeżeli są jakieś nieścisłości. W sumie pytanie było do Ciebie, a tu ja się wtrącam...
_________________ Budzi się we mnie zwierzę!
(tylko obawiam się, że to leniwiec)
Wspólnota: Meander
M-Teo napisał/a:
jeśli to Pelikany ustawią blokadę, to może być to szlaban, dzięki czemu my będziemy odgrodzeni już do końca, a Pelikany dalej będą sobie jeździć przez Poduchę albo "ciągiem pieszo - jezdnym".
W sumie racja ... dlaczego tylko jedna stroną zaa "bramy" ma być uprzywilejowana
spokojnie z tymi blokadami..
czy wzieliście pod uwagę mieszkańców poduszki, którzy maja garaze na Pelikanów?
szczerze... ja już w tej chwili mam dość wyjzadu przez całe osiedle, a w chwili gdy będe miała jeszcze problem z wjazdem, to osobiście te blokady zdejmę..
Spokojnie, spokojnie. W projekcie uchwały przewidziano przekazanie tym mieszkańcom kluczyków do blokad. Nic nie będziesz musiała zdejmować
Większość z nas jest przeciwna kolejnym grodzeniom. Tyle, że mieszkańcy Pelikanów notorycznie jeżdżą ciągiem pieszo-jezdnym pod prąd (nie twierdzę, że tylko oni, ale sama nakrywam wyłączne autka podążające od ich bloków), co nie tylko jest niezgodne z przepisami ale też powoduje niepotrzebne zamieszanie i konflikty - czasem zakończone jedynie wymianą "ciepłych zdań" a czasem ponoć nawet podżeganiem do bijatyki. Dla mieszkańców, którzy mają okna na tę stronę jest to spora uciążliwość. Do tego faktycznie koszty utrzymania dróg będziemy ponosić z Meandrem i Tukanami, a Pelikany korzystający z nich nie dołożą ani grosza. Sama więc widzisz, że coś z tym zrobić trzeba. A nie przypuszczam, żeby mieszkańcy Pelikanów, którzy dopiero co wydali pieniądze na blokady byli chętni zdejmować rzeczone (pieniądze wyrzucone w błoto).
Basik napisał/a:
W projekcie uchwały przewidziano przekazanie tym mieszkańcom kluczyków do blokad.
Zaraz... Kto w końcu będzie stawiał blokady? My czy Pelikany? Chyba to też trzeba dogadać "międzyzarządowo".
Jeśli nie będzie takich ustaleń, to może się skończyć tak, jak pisałem parę postów wyżej, czyli: my - blokada, Pelikany - blokada. Jedna przy drugiej, "miedza" po środku.
motyl napisał/a:
od strony Poduszki nie bedzie szlabanu - raczej stale odgrodzenie
Jeśli faktycznie ma być stałe odgrodzenie, to z kluczyka nici, bo nie będzie czego nim otwierać (jeśli dobrze rozumiem).
ok i mnie wkurzają jeżdżący pod prąd i stwierdzam ze to najczęściej mieszkańcy Pelikanów.
Jednak uważam- najpierw rozmawiajmy a potem podejmumy uchwały. Czyli powinniśmy napisać im ogłoszenie- podobnie jak Meander zrobił z nami z wyjazdami z garażów- a dopiero później działać
niech sie dorzucą do kosztów- bo o to głównie chodzi
od strony poduszki beda prawdopodobnie motylki takie jak w przejezdzie kolo desilvy, maja one taka wlasciwosc ze mozna je w razie potrzeby polozyc. a wg informacji przekazanych nam na zebraniu - wdrozone bedzie takie wlasnie rozwiazanie gdyz tą "potrzeba" bedzie byc moze zlikwidowanie wszelkich bram i blokad na osiedlu. a motylki zmniejsza koszty tej likwidacji w pelikanach.
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Tomasz- Dominik- nie nikt nie może jeździć pod prąd. Tylko myślę ze jakby pelikany dogadały się z poduszką i z meandrem to nie trzeba byłoby kolejnej bramy czy czegoś tam stawiać. Zresztą Meander też jeździ pod prą tylko z drugiej strony
Wszyscy krzyczą- zlikwidować bramy a teraz sami ją chcemy postawić
Wysłany: Pią 24 Cze, 2005
motyl napisał/a:
od strony poduszki beda prawdopodobnie motylki takie jak w przejezdzie kolo desilvy, maja one taka wlasciwosc ze mozna je w razie potrzeby polozyc. a wg informacji przekazanych nam na zebraniu - wdrozone bedzie takie wlasnie rozwiazanie gdyz tą "potrzeba" bedzie byc moze zlikwidowanie wszelkich bram i blokad na osiedlu. a motylki zmniejsza koszty tej likwidacji w pelikanach.
Tak, to bardzo rozsądne rozwiązanie. Miałem właśnie nadzieję, że staną takie blokady.
Czytając o "stałym ogrodzeniu" ujrzałem oczami wyobraźni płot a'la Misie i trochę się przestraszyłem tej wizji.
Blokada składana na kluczyk da ten komfort, że straż czy pogotowie, w razie czego, będą miały szansę przejechać. Pod warunkiem, że blokad nie zastawią od razu samochody (jak to ma niestety miejsce przy DeSilvie).
Pod warunkiem, że blokad nie zastawią od razu samochody (jak to ma niestety miejsce przy DeSilvie).
takie sytuacje przewidziane sa w regulaminie parkowania, tzn. dopoki nie ogrodzimy sie do konca nie mozemy wdrozyc regulaminu, ale jak to sie juz stanie to zostana w miejscach nie przeznaczonych do prakownia wymalowane pasy i bedzie to egzekwowane.
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Motyl- ok moze i dacie sobie radę z samochodami które zaparkują po waszej stronie motylków czy ja to sie nazywa- a co z samochodami zaparkowanymi po drugiej stronie?
i co w razie jak bedzie jechała karetka? będziecie wtedy samochody wywozić?
moze spróbujmy negocjowac z Pelikanami otwarcie ,,motyli'' przy deSH za dwukierunkowy ruch na pasie ,,pieszo-jezdnym'', mniej ruchu na Strusiej, a wiecej na Albatrosów (bo dlaczego oni maja miec mniejszy ruch, skoro jako pierwsi postawili brame z łańcuchem na bramce dla pieszych)..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum