Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
nocne hałasy
Autor Wiadomość
Ewa 
nie boi się odezwać

Wysłany: Pią 01 Gru, 2006   nocne hałasy

A ja chciałam prosić sąsiadów z kl 10a (bądź sąsiada), którzy od kilku tygodni wieczorami włączają jakieś urządzenia, których hałas roznosi się nie tylko po klatce, ale i po mieszkaniach, by urządzenia te wyłączali o przyzwoitej porze, a nie jak np. ostatniej nocy o 1, potem o 3 nad ranem. Niby wisi na drzwiach prośba od ADM, ale widzę, że nie skutkuje. A niestety, ściany sa cienkie i wszystko słychać, zwłaszcza ten warkot :(

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 01 Gru, 2006   

Chyba myslimy o tym samym sąsiedzie. Ostatniego czasu , był tam taki rumot ( około północy ) jakby ktoś dewastował mieszkanie .Ze strachu, że sąsiad dostał jakiejś psychozy zadzwoniłam po policje. Interwencja była szybka i skuteczna, ale tylko na jakiś czas. Teraz znowu się zaczęły po 22.00 jakieś remonty i znowu szlag mnie trafia

Ewa 
nie boi się odezwać

Wysłany: Pią 01 Gru, 2006   

Mnie szlag trafił własnie wczoraj, dobrze, że nie musiałam wstawac rano, ale mam nadzieję, że sie to w końcu skończy.

Dzieciak 
nie boi się odezwać

Wysłany: Sob 02 Gru, 2006   

A ja chciałem pozdrowić panią z klatki 7d mieszkającą na IIIp. Ma bardzo miłego pieseczka i pani też jest bardzo miłą osobą.
Dla niezorientowanych wyjaśniam: Pani wychodzi o 4.30 do pracy i wtedy piesek zaczyna "koncert" -a na zwróconą uwagę Pani odpowiedziała tylko, że przecież jeść mu daje i trzasnęła drzwiami!!!
Czy znacie Państwo może jakieś sposoby na taką sąsiadkę??

pawolk 
odzywa się w niedziele i święta

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
  Wysłany: Sob 02 Gru, 2006   

Bądź człowiekiem kup puszkę żarcia dla pieska nafaszeruj ją RELANIUM i podaruj pięknej Pani pani zaoszczędzi na jedzeniu, polubi Cię a i piesek będzie słodko spał i zawiązywał sadełko, jak juz piesek bedzie tłusty to nie bedzie miał siły szczekać tylko bedzie leżał i wszyscy będą zadolowleni :)

Ewa 
nie boi się odezwać

Wysłany: Pon 04 Gru, 2006   

Dzieciak, to zamień sie ze mną :) Ja wolałabym słuchać ujadania psa, niż warczących urządzeń. Zastanawiam się jak sprawcy tego hałasu wytrzymują u siebie w domu.

asienka

Wysłany: Pon 04 Gru, 2006   

Wspolczuje zarowno tym od warczących urządzen i tym od ujadającego psa. Ja mam za to hałaśliwych sąsiadów nad głową także wiem jak to jest. A co do psa, wycie może być objawem nerwicy, także jeśli sąsiadka tak kocha psy że sama posiada to może by pomyślała o jego zdrowiu i pospacerowała do weterynarza po porade.

pawolk 

Wysłany: Pon 04 Gru, 2006   Re: nocne hałasy

Ewa napisał/a:
A ja chciałam prosić sąsiadów z kl 10a (bądź sąsiada), którzy od kilku tygodni wieczorami włączają jakieś urządzenia, których hałas roznosi się nie tylko po klatce, ale i po mieszkaniach, by urządzenia te wyłączali o przyzwoitej porze, a nie jak np. ostatniej nocy o 1, potem o 3 nad ranem. Niby wisi na drzwiach prośba od ADM, ale widzę, że nie skutkuje. A niestety, ściany sa cienkie i wszystko słychać, zwłaszcza ten warkot :(

Ewo nie gadaj głupot warkot wiatraka ci przeszkadza ? BŁAGAM CIE ](*,) ](*,) ](*,)

mi przeszkadza

codzienny nocleg ćpnuna pod moimi drzwiami na 6 piętrze związany z tym hałas (chrapanie na całą klatkę, tego nie słyszysz? ) smród defteryta alkoholowego, palenie papierosów pod moimi drziwami, butelki z denaturatem, i ciągła obecność pijaków i ćpunów chcesz dodać coś jeszcze ? ? tak tak to wszytsko dzieje sie w 10A ale nikogo to nie obchodzi. To twoje prosby o wiatraczek nikogo tez nie beda interesowaly.

wpi
używa klawiatury

Ulica: Albatrosów
Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

"Poduszka" - nic dziwnego że schodzą się mele aby się przespać...
Sorry za wisielczy żart, ale to znieczulica rodzi patologie... Wystarczy zamykać drzwi na klucz - np. umówić się z sąsiadami, że w godz. 22-6 klatka jest zamykana na klucz...

grzes 
chętnie gawędzi

Wysłany: Wto 05 Gru, 2006   

pawolk napisał/a:
ale nikogo to nie obchodzi.

jeśli Tobie i sąsiadom to nie przeszkadza to kogo niby ma to obchodzić. Policja coś na ten temat wie? Najłatwiej jest się żalić a może by tak trochę własnej inicjatywy wcialić w życie. Poprosić ćpuna aby przestał śmierdzieć i chrapać a jak nie to zaproponować mu zmianę miejsca noclegu. Narzekaniem niczego nie załatwisz.

Taka anegdota mi się przypomniała.

siedzi facet na schodach przed domem a przed nim leży pies i skomle.
Przechodzeń pyta
- to pański pies ?
-tak
- dlaczego on tak piszczy?
-bo leży na gwoździu w desce
-dlaczego mu pan nie pomoże?
- jest leniwy, za mało go boli , jak go mocniej zaboli to się sam poderwie i wstanie.

:) :) :)

pawolk 

Wysłany: Sro 06 Gru, 2006   

Słuchaj Pan :) ja walczyłem 2 miesiące z tym nikt mi nie pomógł to co mam robić walka zwiatrakami nie zarzucaj mi ze mnie to nie obchodzi bo to ja wydzwaniam do administracji, rozmiawiam z sąsiadami idt. ale nikt nic z tego sobie nie robi czytaj uważnie a nie komentujesz jakoś tak bez składu i ładu. :evil: :evil: :evil:

Lukasfot 
Moderator

Wypraszam sobie ja dzwonie regularnie na policje jak tylko smierdzący "pan" sie pojawia.
A przepraszam, co wiecej administracjia może zrobić ??
Daj jakiś pomysł to go pewnie zrealizują.

grzes 
chętnie gawędzi

pawolk napisał/a:
Słuchaj Pan ja walczyłem 2 miesiące z tym nikt mi nie pomógł to co mam robić walka zwiatrakami nie zarzucaj mi ze mnie to nie obchodzi bo to ja wydzwaniam do administracji, rozmiawiam z sąsiadami idt. ale nikt nic z tego sobie nie robi czytaj uważnie a nie komentujesz jakoś tak bez składu i ładu.

przepraszam, napewno nikogo nie miałem i niemam zamiaru obrażać, tylko niemogę doczytać gdzie napisałeś o jakiejś interwencji i u kogo? Może jest to napisane między wierszami ale też wydaje mi się to słabo czytelne.
Policję o tym informowałeś? jakie były efekty? przecież to Twoja klatka i Twoich sąsiadów i to wy przedewszystkim odpowiadacie za to co się na niej dzieje.

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 07 Gru, 2006   

Wysłałam w tej sprawie e-maila do administracji, o wywieszenie kartki informacyjnej na drzwiach klatki co też zostało zrobione za co bardzo dziękuje. Dzwoniłam do straży miejskiej 10 minut przed 22.00 , dostałam odpowiedź , że straż miejska w Piasecznie pracuje do 22.00.
Co do Administracji , to nie oszukujmy się ona za nas tego problemu nie rozwiąże.
Najbardziej powinni być zainteresowani mieszkańcy ostatnich pięter, ale jak widze tylko co po niektórym ten " śmierdzący problem przeszkadza".

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Czw 07 Gru, 2006   

grzes napisał/a:
pawolk napisał/a:
ale nikogo to nie obchodzi.

jeśli Tobie i sąsiadom to nie przeszkadza to kogo niby ma to obchodzić. Policja coś na ten temat wie? Najłatwiej jest się żalić a może by tak trochę własnej inicjatywy wcialić w życie. Poprosić ćpuna aby przestał śmierdzieć i chrapać a jak nie to zaproponować mu zmianę miejsca noclegu. Narzekaniem niczego nie załatwisz.

Taka anegdota mi się przypomniała.

siedzi facet na schodach przed domem a przed nim leży pies i skomle.
Przechodzeń pyta
- to pański pies ?
-tak
- dlaczego on tak piszczy?
-bo leży na gwoździu w desce
-dlaczego mu pan nie pomoże?
- jest leniwy, za mało go boli , jak go mocniej zaboli to się sam poderwie i wstanie.

:) :) :)

Grzesiu , przepraszam ale rozbawiłeś mnie tym postem :lol: Bo już sobie wyobrażam jak Paweł zaprasza tych bezdomnych do siebie do domu, aby skorzystali z jego łazienki i się umyli ( przynajmniej jak bęą leżeć pod drzwiami to będą ładniej pachnieć ) lub ewentualnie zafunduje im jakiś nocleg w Pensjonacie ))))))))))))))))0

Odpowiedz do tematu