Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
KOTŁOWNIA - PLAN FINANSOWANIA
Autor Wiadomość
doc
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Sob 01 Lis, 2008   

Ja nie zalatwiam zadnych spraw tylko pytam, wiec widze ze sie kompletnie nie orientujesz.
Z tego wnosze ze wiekszosc mieszkancow tego przybytku ma w glebokim powazaniu co sie dzieje w sprawie budynku a tym samym w ich sprawie! Lokatorzy nie potrafia dzialac wspolnie dla ich wspolnego interesu. Zupelny PRL :lol:
Tak sie sklada ze za wszelkie sprawy jak beda zle prowadzone i nie zalatwione, w przypadku gdy powstaly z winy innych zaplaca mieszkancy a wiec i ty =D>
Czyli tu sprawdza sie powiedzenie "Polak glupi przed szkoda i po szkodzie" a w nastepstwie tego "płacz i plać". Gratuluje
Przypominam jeszcze, ze myslenie nie boli.

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Nie 02 Lis, 2008   

doc napisał/a:
Ja nie zalatwiam zadnych spraw tylko pytam, wiec widze ze sie kompletnie nie orientujesz.
Z tego wnosze ze wiekszosc mieszkancow tego przybytku ma w glebokim powazaniu co sie dzieje w sprawie budynku a tym samym w ich sprawie! Lokatorzy nie potrafia dzialac wspolnie dla ich wspolnego interesu. Zupelny PRL :lol:
Tak sie sklada ze za wszelkie sprawy jak beda zle prowadzone i nie zalatwione, w przypadku gdy powstaly z winy innych zaplaca mieszkancy a wiec i ty =D>
Czyli tu sprawdza sie powiedzenie "Polak glupi przed szkoda i po szkodzie" a w nastepstwie tego "płacz i plać". Gratuluje
Przypominam jeszcze, ze myslenie nie boli.

Przejdz sie do administracji i pogadaj z zarzadem a zrozumiesz
Nie jest tak ze w tym bloku nikt niczym sie nie interesuje - poczytaj posty i odpowiedzi - ja raczej okreslilabym to inaczej - niemoca i osamotnieniem w dzialaniu a w efekcie pozostaniem w cieniu i oczekiwaniem na to co nastapi.

Jesli z jednej mojej wypowiedzi wywnioskowales ze "widze ze sie kompletnie nie orientujesz." to jestes w duzym bledzie

a ja radze sie uspokoic - aby cokolwiek zmienic w naszych sprawach najpierw trzeba byloby rozpoczac porzadki od innego miejsca - zorientowani wiedza o czym pisze

pozdr

doc

gogo napisał/a:

Przejdz sie do administracji i pogadaj z zarzadem a zrozumiesz
Nie jest tak ze w tym bloku nikt niczym sie nie interesuje - poczytaj posty i odpowiedzi - ja raczej okreslilabym to inaczej - niemoca i osamotnieniem w dzialaniu a w efekcie pozostaniem w cieniu i oczekiwaniem na to co nastapi.

Jesli z jednej mojej wypowiedzi wywnioskowales ze "widze ze sie kompletnie nie orientujesz." to jestes w duzym bledzie

a ja radze sie uspokoic - aby cokolwiek zmienic w naszych sprawach najpierw trzeba byloby rozpoczac porzadki od innego miejsca - zorientowani wiedza o czym pisze

pozdr

Wiem co sie dzieje w administracji i to nie jest partner do rozmowy dla mnie!

Z "pachołkami, posrednikami..." czy jak to tam nazwac sie nie dyskutuje.
Jest kilka miejsc z ktorymi nalezy pozadek zrobic!
Wywnioskowalem tak, bo nie dostalem odpowiedzi na zadne pytanie, wiec jesli wiesz cos to po prostu prosilbym o odpowiedz.

gogo
używa klawiatury

szkoda gadac, to nie pora i miejsce na takie rozmowy

jesli wolno spytac od kiedy mieszkasz w Poduszcze?

doc

gogo napisał/a:
szkoda gadac, to nie pora i miejsce na takie rozmowy

jesli wolno spytac od kiedy mieszkasz w Poduszcze?

Zgodze sie z powyzszym, to nie miesce na takie rozmowy.

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 20 Lis, 2008   

Tylko czemu odrazu obrażać ludzi (administracja) którzy ciężko pracują w "bajzlu" jaki pozostawił po sobie M-H i de'silva ??

doc

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008   

Lukasfot napisał/a:
Tylko czemu odrazu obrażać ludzi (administracja) którzy ciężko pracują w "bajzlu" jaki pozostawił po sobie M-H i de'silva ??

Niektorych nie trzeba obrazac, sami sie kompromituja. A ktoz to dal pomysl by wystapic u boku M-H (krwiopijcza formacja, ktora wydy...a wszystkich mieszkancow osiedla i wsadzila ich na mine i dalej to robi z nastepnymi swoimi klientami) by sprzeciwiac sie cofnieciu pozwolenia na budowe Poduszki?
Czy zarzad dzialajac w imieniu wspolnoty niby dla jej dobra chial prawdopodobnie a wiec jej wszyscy mieszkancy poniesli, konsekwecje lamania prawa przez M-H?! Ciekawe na czyje zlecenie ten pomysl zaswital i w czyjej glowie?
Ze niby to urzednicy sami sie podlozyli i wydawali papiery wbrew prawu? Naiwnych takich wersji szukajcie gdzie indziej!
Jest tyle niejasnosci (bajzlu), ktore powinny juz dawno zostac wyjasnione i przez tyle lat nic sie nie zdarzylo?! Skad ta opieszalosc.
Gdzie sa projekty budynku z pozwolenia na budowe?
Co z robiliscie z nieodrolniona ziemia na ktorej M-H wybudowal budynek? To jakis absurd! Dlaczego wszyscy ponosza tego koszty placac z wlasnej kieszeni?
Zamiast wyciagac sztandary i isc u boku przeciwnika badz go reprezentowac, nalezaloby spozytkowac sily by z nim walczyc i egzekwowac naprawe "obecnego stanu rzeczy" z odszkodowaniami. Tak w normalnym swiecie sprawy sie maja, ale moze w takim razie nalezaloby wymienic przywodzctwo skoro jego logika jest wrecz przeciwna.
Zegnam!

Odpowiedz do tematu