witam!!!
czy moze ktos wie jaki jest powod braku oferty firmy Robbo na naszej poduszce?
Słyszalam plotke , ze de Silva nie chce ich wpuscic, bo Multihek ich nie lubi. ?
Zawiodlam sie na slowiczym dostepie do netu i chcialam konkurencje wyprobowac , niestety pracownicy w Robbo poinformowali mnie, ze nie zostali wpuszczeni na blok z montazem przez adminstratora . Czy to prawda
Pozdrawiam
kkotteczeek
Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pon 06 Cze, 2005
Faktycznie, trzeba będzie o tym też pomyśleć i wpuścić kabelek Robbo do Poduchy.
Przecież jeden dostawca nie może mieć monopolu na nasz budynek.
Chyba, że jest podpisana jakaś umowa, o której nie wiemy, ale raczej w to wątpię.
_________________ Budzi się we mnie zwierzę!
(tylko obawiam się, że to leniwiec)
Chyba, że jest podpisana jakaś umowa, o której nie wiemy, ale raczej w to wątpię.
Umowę zawsze można rozwiązać albo zmienić jej brzmienie (aneksować).
Obawiam się tylko jednego - problemu z pociągnięciem nowej instalacji, zwłaszcza kosztów takiego przedsięwzięcia. Inna sprawa, że w razie wejścia Robbo okablowanie trzeba będzie puszczać w mieszkaniu po ścianach, co nie wyglada zbyt estetycznie (ale jak komuś nie przeszkadza, nie ma problemu ).
Z praktyki polecam netię - mam u siebie i całkiem sprawnie działa (tyle, że trzeba mieć wpierw telefon, co nie każdemu odpowiada). Co ważne - płaci się tylko abonament (67 zł z vatem) i można korzystać do woli.
U mnie udało się pociągnąć kable przez jeden pokój do drugiego (pod tynkiem - na szczęście można było rozkuwać ściany bo dopiero niedawno robiliśmy drugi pokój) więc możemy korzystać na kilka komputerów
Wysłany: Wto 07 Cze, 2005
Wcale nie koniecznie trzeba "wierzchem" robbo robi swoją instalacje na klatkach tz piony, a potem mozna skorzystać z naszych "skrętek", które mamy, przecież należą "do nas" mamy to w aktach notarialnych( instalacjia do internetu). Netia łączy się sieć telefoniczną stąd inne kable.
a tak z ciekawości czemu pulsnet wam nie pasuje?
ja mam od 2 lat i jestem zadowolona
wcześniej miałam UPC i to był koszmar- do tej pory starszą mnie widnykatorem
Wysłany: Wto 07 Cze, 2005
kasianka napisał/a:
a tak z ciekawości czemu pulsnet wam nie pasuje?
Nie to, że nie pasuje.
Po prostu kilka osób już kiedyś pytało o Robbo w Poduszce., a teraz temat wrócił.
Jeżeli zainteresowanie byłoby w miarę duże, to możnaby ich wpuścić do budynku. Jeszcze jeden dostawca zwiększyłby "konkurencję". Może pojawiłyby się jakieś promocyjki w Pulsnecie , żeby klientów utrzymać itp.
Cytat:
ja mam od 2 lat i jestem zadowolona
Też mam w Pulsnecie. Co prawda dużo krócej, ale też nie narzekam (póki co). Chociaż gdyby pojawiła się jakaś ciekawa, korzystna oferta, to może i zastanowiłbym się nad zmianą dostawcy.
Netia mnie jakoś nie przekonuje. Sam nie wiem czemu.
a wybór powinien być jak najbardziej
a wiesz M-Teo mnie netia też nie przekonuje- szczególnie jak jeszcze na Tukanów kazali mi zapłącić za internet- ani przez chwilke nie miałam modemu i nie łączyłam się przez telefon. Ale cóż- dobrze ze się ma znajomych w Netii bo pani z infolinii nie rozumiała o co mi chodzi
Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Pon 20 Cze, 2005
U nas na klatkach sa juz dwa ciagi korytkowe - jeden pulsa i drugi chyba od Astera (bo ma/mial wejsc od jesieni, pisza o tym na stronach pulsnetu "zmiana wlasciciela").,
Ale powiem Wam, ze lepsze te dwa korytka z dzialajaca infrastrukturą niz permanentnie odpadający tynk na klatkach. Wtedy takie korytka przestaja byc problemem.
Ale czemu nie wpuscili "kablarzy" do Was to juz nie rozumiem.
Moze macie jakies nowe informacje o tej "blokadzie" po zebraniu ?
Wysłany: Pon 20 Cze, 2005
Pohor napisał/a:
Moze macie jakies nowe informacje o tej "blokadzie" po zebraniu ?
Ten temat niestety nie był poruszany. A szkoda.
Mam jednak nadzieję, że po przejęciu przez zarząd wszelkich umów, sprawa się wyjaśni. Oczywiście "in plus".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum