Wysłany: Czw 23 Lut, 2006 Identyfikatory - zebranie w Meandrze
Od kilku dni trwa dyskusja nt. zbliżającego się zebrania wspólnoty zza miedzy ( Meander ). Jednym z dość istotnych problemów ( nawet wydzielonych do osobnego wątku ), jest kwestia wprowadzenie identyfikatorów dla właścicieli aut z Meandra, które gwarantowałyby im miejsca w obrębie ich wspólnoty. Przy całym szacunku i osobistej sympatii dla niektórych członków zaprzyjażnionej wspólnoty, z powyższej dyskusji wyłania się idea występów jakich jeszcze nie było: członkowie Meandra zaparkują sobie wszędzie ( oczywiście, jeżeli poza swoim terenem, wówczas dyskretnie schowają identyfikatory ) natomiast np. ja, też wszędzie, ale oprócz Meandra. Taka jest moja wątpliwość w powyższej sprawie. A czy u nas też będzie jakiekolwiek zebranie na podobny temat ???
Ostatnio zmieniony przez Khameir Nie 21 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 23 Lut, 2006
Coraz więcej wspólnot wprowadza identyfikatory i zgadzam się, że stwarza to u nich możliwość parkowania weanątrz jak i na zewnątrz własnej wspólnoty ... jednak jak to zauważył Gawron, na zewnątrz mozna parkować tylko tam gdzie identyfikatory nie zostały jeszcze wprowadzone ...
Wspólnota: Poduszkowiec
Wysłany: Czw 23 Lut, 2006
Khameir napisał/a:
wówczas dyskretnie schowają identyfikatory
Może znajdzie się nieco inne rozwiązanie...
Np. małe identyfikatory naklejane w rogu szyby, których schować, lub zapomnieć wystawić, zwyczajnie się nie da.
_________________ Budzi się we mnie zwierzę!
(tylko obawiam się, że to leniwiec)
Może znajdzie się nieco inne rozwiązanie...
Np. małe identyfikatory naklejane w rogu szyby, których schować, lub zapomnieć wystawić, zwyczajnie się nie da.
szukacie zlych rozwiazan... nie lepiej udac sie do Meandra i wspolny regulamin opracowac... skoro mamy wspolna droge i teraz jakos sie miescimy to po wprowadzeniu regulaminu nadal sie jakos miescic bedziemy... czy takie rozwiazanie nie byloby lepsze... ???
Nie miałem na myśli relacji Meander-Poduszka, ale ogólnie osiedla.
chyba nie myslisz, ze wspolnoty, ktore opracuja regulamin prakowania i dodatkowo wprowadza identyfikatory beda sobie na sile zycie utrudniac i powodowac to, ze nie zaparkuja tam gdzie jeszcze moga oraz beda sie przyznawac naklejona nakleja to faktu parkowania nie u siebie....
Tylko, proszę kolegów, czy my przypadkiem nie prowadzimy trochę jałowej dyskusji... Pelikany odcięły się, bo że tak powiem sprzyja temu geografia. Jeżeli całe osiedle miałoby wprowadzić wspólny regulamin, to obawiam się, że oznaczał by on, że bedzie tak jak teraz, czyli każdy parkuje gdzie chce. Z grubej rury mozna zrobić i tak, że odgrodzi się bramą Meander od Pelikanów a w obu wspólnotach wprowadzi się ruch dwukierunkowy, co też jakimś rozwiązaniem by było. Mimo wszystko odwołam się do tego, o czym juz kiedyś wspominałem, w czasach prehistorycznych na naszym osiedlu kazdy jeździł jak i gdzie chciał i jakos wszędzie dojechac było można. Mi oczywiście pasuje takie rozwiązanie, że będę mógł parkowac pod klatką, a nie, za przeproszeniem, dzień w dzień zapieprzał przez całe osiedle, bo spacery lubie sobie robic, ale dla przyjemności. Może identyfikatory to jest i pomysł, ale, kto to będzie kontrolował ??
Z grubej rury mozna zrobić i tak, że odgrodzi się bramą Meander od Pelikanów a w obu wspólnotach wprowadzi się ruch dwukierunkowy, co też jakimś rozwiązaniem by było.
przyznam, ze nie do konca rozumiem... toz przeciez Pelikany sa od Meanrda odgrodzone od dawna...
Nie wiem, czy to dobre miejsce, czy nie lepiej by było oddzielny wątek zalożyć. Pojawilo sie na tablicy ogłoszeń na klatce ogłoszenie, żeby odbierać identyfikatory na miejsca parkingowe w Administracji "Meandra". O co tu chodzi, bo nie bardzo rozumiem. I taka mała uwaga, zauważyłem, że na pieczątce Wpólnoty "Meander" jest adres ul. Strusia 1-8. Znaczy, że Strusia 7 też? Mam nadzieje, że nie, przyzwyczaiłem się juz, że jestem Poduszka
Tomku, --- jezeli jestes wlascicielem miejsca postojowego w Meandrze to powinienes odebrac identyfikator do korzystania z tego wlasnie miejsca... jezeli nie bedziesz mial identyfikatora to autko za jakis czas bedzie blokowane.
BTW -- pieczatka... ... jak widac nie zostala nadal wynieniona, a byla juz o tym kiedys rozmowa... tyle, ze chyba na pulsnecie.
Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006
gawron napisał/a:
BTW -- pieczatka... ... jak widac nie zostala nadal wynieniona, a byla juz o tym kiedys rozmowa... tyle, ze chyba na pulsnecie.
Z tego co wiem, to problem jest bardziej złożony. Rejestracja wspólnoty odbyła się duuużo wczesniej niż wybudowanie poduszki, wtedy Strusia miała numery od 1-8 bez "7", ale nie było w palanach, przynajmniej tych które były znane mieszkańcom, że powstanie jeszcze jakiś blok. Wspólnota została zarejestrowana pod nazwą z dopiskiem 1-8 i stąd takie pieczątki, bo taka jest nazwa wspólnoty. To że teraz jest ona błędna nie winika, z tego że ktoś co zaniedbał, a niestety tego, że pieczątki muszą być zgodnie z zarejestrowaną nazwą. Notabene powinno coś się z tym zrobić.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Wysłany: Czw 11 Maj, 2006
Od 1 czerwca zakaz parkowania samochodów na terenie Meandra przez mieszkańców Poduszki i innych wspólnot.
Cennik opłat za parkowanie :
300zł -zdjęcie blokady
200zł +koszty parkingu -odcholowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum