Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Identyfikatory - zebranie w Meandrze
Autor Wiadomość
Khameir 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Nie 28 Maj, 2006   

Basik napisał/a:
jakbyś parkując na prywatnej posesji koło domku jednorodzinnego

Basik napisał/a:
Właściciel może usunąć samochód każdego kto bezprawnie stawia go na jego działce

Bez obrazy Basik, ale osiedle mieszkaniowe to nie jest prywatna posesja koło domku jednorodzinnego.
Nie jestem duchem świętym. Skąd mam wiedzieć, że na skutek, przepraszam, fanaberii, bo tak to postrzegam, jakiś bliżej mi nie znany kawałek osiedla, o którym piszę wyżej jest terenem prywatnym ??

Basik napisał/a:
Jej ewentualne wywieszenie to tylko dobra wola zarządu meandrowego

Oczywiście, że tak. Pod warunkiem, że później chce się z tego wyciągać jakiekolwiek konsekwencje.

Basik napisał/a:
Dla nas informacją samą w sobie są wymalowane na żółto granice działki meandrowej.

Przepraszam, a co to jest dla mnie za informacja, jakieś żółte kreski na jezdni ?? W Prawie o ruchu drogowym nie spotkałem czegoś takiego.

tomasz-dominik napisał/a:
nie przesadzajmy z tym żeby umieszczać szczegółowe informacje o konsekwencjach

OK, więc proszę mnie nie straszyć, że ktoś mi gdzieś samochód wywiezie, jak żle go postawię. Rozumiem, że cały czas sobie żartowaliśmy na ten temat....

Basik 
nie boi się klawiatury

Khameir napisał/a:
Basik napisał/a:
jakbyś parkując na prywatnej posesji koło domku jednorodzinnego

Basik napisał/a:
Właściciel może usunąć samochód każdego kto bezprawnie stawia go na jego działc

Bez obrazy Basik, ale osiedle mieszkaniowe to nie jest prywatna posesja koło domku jednorodzinnego.
Nie jestem duchem świętym. Skąd mam wiedzieć, że na skutek, przepraszam, fanaberii, bo tak to postrzegam, jakiś bliżej mi nie znany kawałek osiedla, o którym piszę wyżej jest terenem prywatnym ??....

Khameir - to nie żadne fanaberie. Możesz tego nie wiedzieć bo jesteś tu dość "nowy", ale
"osiedle Słowicza" jest bytem wyłącznie teoretycznym, bo "składa się" z kilku wspólnot mieszkaniowych (tj. WM "Pelikany", WM "Meander", WM "Poduszkowiec", WM "Albatrosy", WM "Miś", WM "Ewka", WM "Modus" i WM "Mewa" ). Taki jest stan faktyczny i prawny. Teren każdej WM jest terenem prywatnym - analogicznie jak posesja kogoś kto ma np. domek jednorodzinny.
Zrozum, że gdyby WM "Meander" chciała w pełni korzystać ze swojego prawa własnośći mogliby dokładnie tak jak biegnie linia między Poduszką a nimi postawić ogrodzenie - bo to ich teren!!!! Wtedy zostalibyśmy np. bez możliwości wjazdu do garaży, bo tak właśnie został postawiony nasz blok, że nie dość że nie mamy legalnego dostępu do drogi publicznej, to ulica prowadząca do garaży nie jest naszą własnością.

Khameir napisał/a:
Basik napisał/a:
Dla nas informacją samą w sobie są wymalowane na żółto granice działki meandrowej.

Przepraszam, a co to jest dla mnie za informacja, jakieś żółte kreski na jezdni ?? W Prawie o ruchu drogowym nie spotkałem czegoś takiego.

A co to ma wspólnego z prawem o ruchu drogowym? To jest teren prywatny i właściciel tak zaznaczył sterfę dozwolonego parkowania jak mu odpowiadało. Nam na dobrą sprawę nie wolno parkować na terenie Meandra. Jeśli nie jesteś członkiem ich współnoty mieszkaniowej to powiedz dlaczego mają Cię informować o konsekwencjach, skoro konsekwencje pozostawiania auta na terenie prywatnym są powszechnie znane???
Ostatnio zmieniony przez Basik Nie 28 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Khameir napisał/a:

nie przesadzajmy z tym żeby umieszczać szczegółowe informacje o konsekwencjach

OK, więc proszę mnie nie straszyć, że ktoś mi gdzieś samochód wywiezie, jak żle go postawię. Rozumiem, że cały czas sobie żartowaliśmy na ten temat....

Nikt nikogo nie straszy. To konsekwencja nieprzestrzegania zakazu parkowania na terenie wspólnoty do której nie należysz. Pod dobrze Ci znanym znakiem drogowym zakaz zatrzymywania i postoju również nie masz rozpisanych konsekwencji gdyż te są umieszczone w taryfikatorze policyjnym 8)

Khameir 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 02 Cze, 2006   

Basik napisał/a:
Khameir - to nie żadne fanaberie

Nie, no wiem, że to nie fanaberie, to był tylko taki niewinny skrót myślowy :wink:

Basik napisał/a:
To jest teren prywatny i właściciel tak zaznaczył sterfę dozwolonego parkowania jak mu odpowiadało

I ja się z tego powodu wcale nie oburzam !! Też jestem za tym, żeby każdy stawał w wyznaczonych miejscach, a nie gdzie popadnie, bo grono bezmyslnych parkujących jest niemałe.

Basik napisał/a:
Jeśli nie jesteś członkiem ich współnoty mieszkaniowej to powiedz dlaczego mają Cię informować o konsekwencjach,

No własnie dlatego mają mnie informować, że nie jestem członkiem ich współnoty !! Litosci, przecież po przejechaniu żółtej kreski nie znalazłem się w granicach obcego państwa !!

Nikt nikogo nie straszy. To konsekwencja nieprzestrzegania zakazu parkowania na terenie wspólnoty do której nie należysz

Zakazu, o którym nic mi oficjalnie nie wiadomo !!

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Khameir napisał/a:
Zakazu, o którym nic mi oficjalnie nie wiadomo !!
mmm, czekaj bo teraz dałeś mi zagwozdkę ... nie ma znaku zakaz parkowania, nie dotyczy mieszkańców wspólnoty Meander ? :roll: aż sie przejdę i sprawdzę :-k

Khameir 
nie boi się klawiatury

aż sie przejdę i sprawdzę :-k

Możesz zostać w domu :wink:
Ponieważ, tą fascynującą dykusję toczymy już na dwóch wątkach proponuję, byśmy robili to tylko w jednym miejscu....

Strusia.JPG
Plik ściągnięto 11 raz(y) 46,61 KB

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Nie 04 Cze, 2006   

Cytat:
Możesz zostać w domu
za późno .... też to sprawdziłem :D ...
No i odnoszę wrażenie, że jednak takowy znak powinien się pojawić :oops:

Khameir napisał/a:
proponuję, byśmy robili to tylko w jednym miejscu....
hmm, ale to może w tym tutaj Poduszkowym, bo w Meandrowym to my się będziemy martwić jak i kiedy ten znak umieścić 8)

Khameir 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 16 Cze, 2006   

Od 30 czerwca na terenie Poduszki zaczynają obowiązywać podobne zasady parkowania jak za miedzą. Nie chcę być nudny i wypisywać o znakach itp. , ale pozwolę sobie zacytować fragment poduszkowego regulaminu, który budzi moją wątpliwość: "Ustawianie pojazdów na (...), ciągach dla pieszych (...) jest zabronione (...)"
Z powyższego wynika, że od 1 lipca nie można parkować na chodnikach, czyli w Poduszce będzie zostawić auto tylko po jednej stronie ulicy. Czy tak ?

Delfin 
czasem gawędzi

Wysłany: Pon 19 Cze, 2006   

U nas wreszcie znaki pionowe się pojawiły. Już niedługo regulamin będzie bezwzględnie egzekwowany !

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Delfin napisał/a:
wreszcie znaki pionowe się pojawiły

w sensie dzisiaj ? bo wczoraj nie widziałem ... ale może przeoczyłem :?

Khameir 
nie boi się klawiatury

ale może przeoczyłem

Czy mam zrobić zdjęcie ? :wink: Pojawiły się naprawdę.....

Kaffi 
Moderator
Z czeluści piekielnych ;-)

oo, ja też nie zauważyłam. Za to dziś widziałam jak jeden z kierowców osobiście wyznaczał "sprawiedliwość": nie mógł przejechać do własnego garażu, przejazd uniemożliwiały mu dwa auta - jeden zaparkowany na zakazie parkowania, drugi stojący na zakręcie na światłach awaryjnych. Ledwo się zmieścił, korzystał oczywiście z pomocy przechodnia. Wysiadł wkurzony z auta i długo nie myśląc spuścił trochę powietrza stojącemu na zakazie... Kierowca drugiego auta (na "awaryjnych") za chwilę się pojawiłi odjechał, ale i jemu się nie upiekło-usłyszał wiązankę.

Co z egzekwowaniem parkujących "inaczej" przez Wspólnotę, jej administrację lub zarząd? Chyba naprawdę podczas spaceru z psem zrobię parę fotek dokumetujących i wrzucę na forum :evil:

"Nie żałuj, że nie spełniły się Twoje marzenia. Pożałowania godnym jest tylko ten, kto nigdy nie marzył." - M. von Ebner-Eschenbach

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wysłany: Wto 20 Cze, 2006   

Wywozić może jeszcze nie ... ale blokady to już mogliby zacząć zakładać :evil:

Khameir 
nie boi się klawiatury

ale blokady to już mogliby zacząć zakładać

Ale to chyba jest tylko kwestią tego, żeby ktoś z waszego zarządu wykonał jeden telefon do wytypowanej firmy, prawda ?

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Zmienia się u nas Administrator ... może dlatego takie zamieszanie i opóźnienia :roll:
Jak się czegoś dowiem to dam znać.

Odpowiedz do tematu