Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
identyfikatory -?
Autor Wiadomość
gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pią 07 Lip, 2006   identyfikatory -?

Zaciekawilo mnie jedno - nasze identyfikatory nie maja hologramu!!!!!!!
Zaplacilam 10 PLN za kawalek zalaminowanego swistka z podpisem administracji
Czy laminowanie jest takie drogie ? Chyba nie!! Z tego co mi wiadomo zalaminowanie formatu A4 kosztuje 2,7 PLN (wiec jest to podwojna kartka mojego formatu) tak wiec zakladam ze mnie to kosztowalo 1,5 przy zaokrogleniu do 3 pln za A4!!!

Pozostaje wiec 8,5 PLN - i na co to poszlo - na biegacza do ksero czy na stepel, a moze na papier i tusz? Swistek jest malo profesjonalny i szczerze mowiac mozna go sobie powielic bez problemu na skanerze - wydrukowac w kolorze i zalaminowac - i bedzie mnie to kosztowalo 4 pln!

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 07 Lip, 2006   

A jak myslisz, za co namalowaliśmy linie wyznaczające miejsca parkingowe (farba drogowa nie jest tania), za co kupiliśmy znaki drogowe ?? Czy najważniejszy jest hologram i żeby to było "piękne" i podrażało koszta ??

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pon 10 Lip, 2006   

Lukasfot napisał/a:
A jak myslisz, za co namalowaliśmy linie wyznaczające miejsca parkingowe (farba drogowa nie jest tania), za co kupiliśmy znaki drogowe ??

nie jestem ociemniala ani ograniczona wiem ze ktos za to musial zaplaic ale czemu jedynie wybrana garstka ludzi? - czy nie dotyczy to calej wspolnoty?!!! I mysle ze zapewne zostalo to sfinansowane kosztem oszczednosci na 1 zamknietym smietniku ;)

Lukasfot napisał/a:
Czy najważniejszy jest hologram i żeby to było "piękne" i podrażało koszta ??
- nie ale moze zabezpieczy przed ewentualnymi podrobkami - a jak jestescie w stanie to sprawdzic ze to nie jest falszywka? nie jestescie-tym bardzie jesli jest wystawiona na goscia!

Basik 
nie boi się klawiatury

gogo napisał/a:
... mysle ze zapewne zostalo to sfinansowane kosztem oszczednosci na 1 zamknietym smietniku ;) !

Jak pragnę zdrowia! Czegóż Wy jeszcze nie wymyślicie, drodzy sąsiedzi?! Co i rusz ktoś rzuca coraz bardziej irracjonalne domysły tudzież oskarżenia. A może by tak najpierw zadzwonić do administracji i zapytać, jeśli ma się wątpliwości???
Oszczędności na śmietniku nie ma. Zniknęły jedynie kontenery, ale za to zwiększyliśmy częstotliwość wywozu śmieci ze śmietnika, z którego mamy korzystać (dokładnie o tyle kontenerów ile było w tukanowym śmietniku).

Lukasfot napisał/a:
Czy najważniejszy jest hologram i żeby to było "piękne" i podrażało koszta ??

gogo napisał/a:
- nie ale moze zabezpieczy przed ewentualnymi podrobkami - a jak jestescie w stanie to sprawdzic ze to nie jest falszywka? nie jestescie-tym bardzie jesli jest wystawiona na goscia!

Nie martw się, mamy możliwość sprawdzenia czy identyfikator jest prawdziwy.

Lukasfot 
Moderator

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia

gogo napisał/a:
nie ale moze zabezpieczy przed ewentualnymi podrobkami - a jak jestescie w stanie to sprawdzic ze to nie jest falszywka? nie jestescie-tym bardzie jesli jest wystawiona na goscia!
i tu się mylisz

radok 
znany gawędziarz

Wysłany: Sro 13 Wrz, 2006   

Może ktoś wie dlaczego jeżeli chcę wyrobić sobie identyfikator to muszę zostawić w biurze wspólnoty xero mojego aktu własności? Okazanie aktu bym zrozumiał, ale zostawianie kopii?

aneta
nie boi się klawiatury

Poproś na piśmie o podstawe prawną - na jakiej podstawie masz zostawić kopie aktu notarialnego

aneta
nie boi się klawiatury

apropo zostawiania kopii aktów notarialnych , to poniżej jest napisane w ustawie o własności lokali z dnia 16.03.2006 - OKAZANIA , ale nie zostawiania

1e. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, może żądać od właścicieli lokali okazania dokumentów potwierdzających prawo własności lokali.",
c) w ust. 2 po wyrazie "zarządowi" dodaje się wyrazy "lub zarządcy, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1,";

Basik 
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sob 23 Wrz, 2006   

aneta napisał/a:
apropo zostawiania kopii aktów notarialnych , to poniżej jest napisane w ustawie o własności lokali z dnia 16.03.2006 - OKAZANIA , ale nie zostawiania
1e. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, może żądać od właścicieli lokali okazania dokumentów potwierdzających prawo własności lokali.",
c) w ust. 2 po wyrazie "zarządowi" dodaje się wyrazy "lub zarządcy, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1,";

Tak "na marginesie" - ustawa o własności lokali jest z dnia 24.06.1994r. (tekst jednolity opublikowany w Dz. U. z 2000r., Nr 80, poz. 903 ze zm.) a nie - jak podajesz - z 16.03.2006r.
Poza tym wypadałoby podać który artykuł ustawy cytujesz (art.29 ust. 1e: "Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, może żądać od właścicieli lokali okazania dokumentów potwierdzających prawo własności lokali.").

aneta
nie boi się klawiatury

Wysłany: Sob 23 Wrz, 2006   

Wezmę to sobie głęboko do serca. W przyszłości będę zwracała na to większą uwagę . Literówki się zdarzają )))))))))) Natomiast kopiowanie ustawy o tej samej treści z tą tylko różnicą że podany jest nr ustawy nic nie zmienia.... :mrgreen: i nie wiem czemu to miało służyć.. Reasumując - Nikt nie jest zobowiązany do zostawiania aktu notarialnego ale do jego okazania a Pani twierdziła wielokrotnie mieszkańcom w trakcie "akcji wywożenia aut" , że wg. ustawy o własności lokali mamy zostawiać kopie aktów notarialnych, mało tego co poniektórzy mieli wrzuconą taką informację do skrzynek.

Apropo Pani wzmianki „Poza tym wypadałoby podać który artykuł ustawy”

To tak na marginesie skoro mamy już być tacy skrupulatni to w ostatnim piśmie z dnia 17.08.2006 do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego chciałam zauważyć , że
1. w akapicie drugim strona 1 ………..budowa została zakończona a w związku z ostateczną decyzją o pozwoleniu …, to nie ostateczną tylko warunkową .
2. …….ze względu na konsekwencje, jakie są z tym związane w świetle przepisów Prawa budowlanego’ –„Poza tym wypadałoby podać który artykuł ustawy”
3. W niniejszej sprawie następstwa stwierdzenia nieważności pozwolenia na budowę w postaci przewidzianych Prawem Budowlanym czynności ……–„Poza tym wypadałoby podać który artykuł ustawy”

Odpowiedz do tematu