Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
drzwi garazowe pod 7
Autor Wiadomość
Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005   drzwi garazowe pod 7

Czy ktos moze wie czemu drzwi do garazu pod 7 sa zepsute od 3 dni? Jakos nikt tego nie naprawia. Czy to moze ma zwiazek z brakiem nowej administracji?

M-Teo 
chętnie gawędzi

Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005   

Właśnie widziałem naszą bramę... :?
Najbradziej podoba mi się kartka - "Nie dotykać - grozi przygnieceniem" :lol:
Naogół awarie bramy były naprawiane dość szybko. Tym razem jest inaczej. Nie wiem, może bramę szlag trafił już na dobre...? Automat do wymany, albo co? :roll:

Szczerze mówiąc, już wolałem jak brama była "manualna" :wink: Nie było z nią wtedy większych problemów.

Cholera, nie może być tak, żeby nowy automat nawalał tak często! :evil: 2-3 awarie w miesiącu to norma. :?

Tomek
nie boi się klawiatury

a ile sie z nia teraz trzeba naszarapac jak sie zepsuje i jeszcze na domiar zlego zapewnia atrakcje typu oplucie olejem jak sie ja chce podniesc recznie, widac nie lubi podnoszenia "manualnego" :)

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander

Niestety jakość drzwi garażowych na naszym osiedlu jest tragiczna... Te manualne też często się zacinają, nie mówiąc o wygodzie ich otwierania zamykania, szczególnie paniom współczuję w podnoszeniu i podskakiwaniu żeby złapać je do opuszczenia.

Lukasfot 
Moderator

Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005   

Witam
Z bramą jest problem bo okazało się że jest żle zamontowana. Pan z firmy która naprawia bramy nie zjawił się na umówione spotkanie, na które umawiał sie z Kolegą Marcinem z zarządu, jednym słowem nas olał.
W poniadziałek od rana sprawa bedzie załatwiana na ostro i bardzo możliwe że znajdziemy inną firmę od bram.
Pozdrawiam

M-Teo 
chętnie gawędzi

Lukasfot napisał/a:
Witam
Z bramą jest problem bo okazało się że jest żle zamontowana. Pan z firmy która naprawia bramy nie zjawił się na umówione spotkanie, na które umawiał sie z Kolegą Marcinem z zarządu, jednym słowem nas olał.
W poniadziałek od rana sprawa bedzie załatwiana na ostro i bardzo możliwe że znajdziemy inną firmę od bram.
Pozdrawiam

No to fajna firma nam bramę montowała :evil:

Czy znalezienie "innej firmy od bram" będzie równoznaczne z wymianą napędu/bramy? Jeśli tak, to jak by wyglądały koszty (tzn kto za to miałby płacić) ? :roll:

Lukasfot 
Moderator

Spokojnie narazie z tego co wiem problem jest z bramą jako bramą nie z napedem (podnośnikiem) bramę montował MH i jest na nią gwarancjia.

gogo
używa klawiatury

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005   

Lukasfot napisał/a:
Spokojnie narazie z tego co wiem problem jest z bramą jako bramą nie z napedem (podnośnikiem) bramę montował MH i jest na nią gwarancjia.

ciekawe czy jest cos czego oni nie spiep.....li?
a wiec dolanczamy do listy kolejnego kwiatka :) ))

M-Teo 
chętnie gawędzi

gogo napisał/a:

ciekawe czy jest cos czego oni nie spiep.....li?
a wiec dolanczamy do listy kolejnego kwiatka :) ))

Jakoś wcale bym się nie zdziwił :roll:
Chociaż częste problemy z bramą zaczęły się dopiero po zamontowaniu automatycznego podnośnika. :| Wcześniej trzeba się było czasem naszarpać, ale otworzyć się dało. :wink:

Lukasfot 
Moderator

SPROSTOWANIE
Pan pojawił sie w piątek, ale że to jest inna firma niż ta co montowała bramę ( tamta zbankrutowała) powiedział że trzeba ją wyremontować.
Jest teraz kwestia zapłaty dziś ma złożyc ofertę. Zwróciliśmy się równierz do innej firmy z prośba o wycenę, ponad to bedziemy domagać się od MH zwrotu kosztów remontu.
Pozdrawaim

gogo
używa klawiatury

Lukasfot napisał/a:
SPROSTOWANIE
Pan pojawił sie w piątek, ale że to jest inna firma niż ta co montowała bramę ( tamta zbankrutowała) powiedział że trzeba ją wyremontować.
Jest teraz kwestia zapłaty dziś ma złożyc ofertę. Zwróciliśmy się równierz do innej firmy z prośba o wycenę, ponad to bedziemy domagać się od MH zwrotu kosztów remontu.
Pozdrawaim

u nas trzeba caly budynek postawic od podstaw jeszcze raz ;) ))
Ciekawe co HM na doplaty?:)
Jak narazie to oni wszystkie naprawy finansowali z naszej kasy remontowej!

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander

gogo napisał/a:
Jak narazie to oni wszystkie naprawy finansowali z naszej kasy remontowej!

hmm, no właśnie ... a tak mogą ? 8)
chyba powinni Wam zwrócić za wydatki remontowe na to co objęte gwarancją, a nie pokrywać z kwoty remontowej z czynszu ? :roll:

Tomek
nie boi się klawiatury

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005   

Czy moze ktos ma jakies nowe wiadomosci o bramie garazowej ? Od ponad tygodnia stoi otworem i jakos nie widac zadnych ruchow :(

[ Dodano: Pią, 09 Wrz 2005 22:36 ]
hura hura hura "juz" dziala :) dziekuje wszystkim ktorzy sie do tego przysluzyli :)

[ Dodano: Czw, 13 Paź 2005 17:37 ]
Minal miesiac i znowu drzwi otworem od paru dni stoja:( czy cos dzieje sie w kierunku naprawienia? czy moze to juz na stale taki kryty parking?

Odpowiedz do tematu