Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005
Właśnie widziałem naszą bramę...
Najbradziej podoba mi się kartka - "Nie dotykać - grozi przygnieceniem"
Naogół awarie bramy były naprawiane dość szybko. Tym razem jest inaczej. Nie wiem, może bramę szlag trafił już na dobre...? Automat do wymany, albo co?
Szczerze mówiąc, już wolałem jak brama była "manualna" Nie było z nią wtedy większych problemów.
Cholera, nie może być tak, żeby nowy automat nawalał tak często! 2-3 awarie w miesiącu to norma.
_________________ Budzi się we mnie zwierzę!
(tylko obawiam się, że to leniwiec)
a ile sie z nia teraz trzeba naszarapac jak sie zepsuje i jeszcze na domiar zlego zapewnia atrakcje typu oplucie olejem jak sie ja chce podniesc recznie, widac nie lubi podnoszenia "manualnego"
Wspólnota: Meander
Wysłany: Pią 02 Wrz, 2005
Niestety jakość drzwi garażowych na naszym osiedlu jest tragiczna... Te manualne też często się zacinają, nie mówiąc o wygodzie ich otwierania zamykania, szczególnie paniom współczuję w podnoszeniu i podskakiwaniu żeby złapać je do opuszczenia.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005
Witam
Z bramą jest problem bo okazało się że jest żle zamontowana. Pan z firmy która naprawia bramy nie zjawił się na umówione spotkanie, na które umawiał sie z Kolegą Marcinem z zarządu, jednym słowem nas olał.
W poniadziałek od rana sprawa bedzie załatwiana na ostro i bardzo możliwe że znajdziemy inną firmę od bram.
Pozdrawiam
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2005
Lukasfot napisał/a:
Witam
Z bramą jest problem bo okazało się że jest żle zamontowana. Pan z firmy która naprawia bramy nie zjawił się na umówione spotkanie, na które umawiał sie z Kolegą Marcinem z zarządu, jednym słowem nas olał.
W poniadziałek od rana sprawa bedzie załatwiana na ostro i bardzo możliwe że znajdziemy inną firmę od bram.
Pozdrawiam
No to fajna firma nam bramę montowała
Czy znalezienie "innej firmy od bram" będzie równoznaczne z wymianą napędu/bramy? Jeśli tak, to jak by wyglądały koszty (tzn kto za to miałby płacić) ?
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005
gogo napisał/a:
ciekawe czy jest cos czego oni nie spiep.....li?
a wiec dolanczamy do listy kolejnego kwiatka ))
Jakoś wcale bym się nie zdziwił
Chociaż częste problemy z bramą zaczęły się dopiero po zamontowaniu automatycznego podnośnika. Wcześniej trzeba się było czasem naszarpać, ale otworzyć się dało.
SPROSTOWANIE
Pan pojawił sie w piątek, ale że to jest inna firma niż ta co montowała bramę ( tamta zbankrutowała) powiedział że trzeba ją wyremontować.
Jest teraz kwestia zapłaty dziś ma złożyc ofertę. Zwróciliśmy się równierz do innej firmy z prośba o wycenę, ponad to bedziemy domagać się od MH zwrotu kosztów remontu.
Pozdrawaim
SPROSTOWANIE
Pan pojawił sie w piątek, ale że to jest inna firma niż ta co montowała bramę ( tamta zbankrutowała) powiedział że trzeba ją wyremontować.
Jest teraz kwestia zapłaty dziś ma złożyc ofertę. Zwróciliśmy się równierz do innej firmy z prośba o wycenę, ponad to bedziemy domagać się od MH zwrotu kosztów remontu.
Pozdrawaim
u nas trzeba caly budynek postawic od podstaw jeszcze raz ))
Ciekawe co HM na doplaty?:)
Jak narazie to oni wszystkie naprawy finansowali z naszej kasy remontowej!
Wspólnota: Meander
gogo napisał/a:
Jak narazie to oni wszystkie naprawy finansowali z naszej kasy remontowej!
hmm, no właśnie ... a tak mogą ?
chyba powinni Wam zwrócić za wydatki remontowe na to co objęte gwarancją, a nie pokrywać z kwoty remontowej z czynszu ?
_________________ Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
Czy moze ktos ma jakies nowe wiadomosci o bramie garazowej ? Od ponad tygodnia stoi otworem i jakos nie widac zadnych ruchow
[ Dodano: Pią, 09 Wrz 2005 22:36 ]
hura hura hura "juz" dziala dziekuje wszystkim ktorzy sie do tego przysluzyli
[ Dodano: Czw, 13 Paź 2005 17:37 ]
Minal miesiac i znowu drzwi otworem od paru dni stoja:( czy cos dzieje sie w kierunku naprawienia? czy moze to juz na stale taki kryty parking?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum