Przestałem się już dziwić niektórym przejawom "ludzkiej" działalnosci w obrębie Poduszkowca i na terenie naszego całego osiedla. Napisałem naszego bo nadal wierzę że we Wspólnotach blokowiska więcej jest jednak ludzi wrażliwych na bezmyślność , głupotę, chamstwo ,itd...itd... .
Ciekawi mnie więc czy obecny stan drzwi garażowych pod 10 jest wynikiem właśnie takich działań?
Czy to tylko usterka technicza ( w końcu wszystko się psuje) albo zły montaż .
A może ktoś przyłożył " swoją siłę" do ich otwarci?
Mając przykłady :
- korzystania z wind - nieraz różne rzeczy można znalężć ale pieczarek na tym
niewychodujesz;
- śmiecenia na klatkach - butelki i puszki po piwach, papiery, pety;
- korzystania z drzwi wejściowych - jest domofon ale to za wysoki widać poziom dla
niektórych ludzi-wyrwany skobel- otwierają chyba z kopa;
- korzystania ze śmietnika - gdyby nie dach wrzucano by śmiecie bez otwierania drzwi;
- parkowania -na miejscu dla 4 samochodów ustawiają sie dwa i jeszcze ciężko jest obok
nich przejechać;
- opieki nad swoimi pupilami - odchody ścielą się po chodnikach;
jest to całkiem możliwe.
Drzwi garażowe psuły się już wcześniej ( mąż aby wyjechać z garazu musiał kila razy sięgn ąć po narzędzia aby poprzykręcać to i owo ) ale było wiadomo, ze wczesniej czy później szlag je trafi o czym pisałam na forum. Najgorsze jest to że takie otwarte garaże to idylla dla złodziei. Ciekawe jak długo bedziemy musieli czekać na naprawe
Ho...ra, czy ktos wie cokolwiek o losie tych dzwi? Bo jak tak dalej pojdzie to niedlugo nie da sie zaparkowac na wlasnym miejscu !!! Jak tak dalej pojdzie to zaczne zalowac ze nie ma juz DeSilvaHause , naczy sie MH
Wspólnota: Poduszkowiec
Ulica: Strusia
Wysłany: Sro 23 Lis, 2005
Nadal czekamy na odpowiedż pisemną, na reklamacjie z HM, zdaje się ze mają czas do piątku .
A co do de'silvy
to:
nie problem jest wydawać cudze pieniądze gorzej jak trzeba wszystko załatwic zgodnie z prawem i czekać na odpowiedż pisemną (zawsze jest to minimum 14 dni) <co według przepisów jest max> ale wiemy jak MH podchodzi do spraw prawnych.
Lukaszu nie o to chodzi ze nie nalezy sie domagac uznania reklamacji od MH, tylko o to aby te dzwi byly
Czasem chcac oszczedzic pare zlotych mozna stracic duzo wiecej, a uwazam ze garaz bez dzwi az sie prosi sie to aby auta tam zaparkowane okrasc, co jak wiem na osiedlu juz nie raz sie zdazalo i to nie z braku dzwi a z powodu ich nie zamykania (stad pewnie murowane boksy). Pozdrawiam i dzieki za info.
Wspólnota: Poduszkowiec
Wysłany: Pią 25 Lis, 2005
Z tego co się dowiedziałem wczoraj przybył Pan wezwany przez M-H i sporządzał dla nich ekspertyze.
Mam nadzieje że "szacowny" M-H raczy nam odpowiedziać jak naj szybciej jeśli odpowiedz bedzie odmowna Brama zawiśnie na nasz koszt najszybciej jak to bedzie mozliwe.
Wspólnota: Meander
Wysłany: Pią 25 Lis, 2005
Lukasfot napisał/a:
Z tego co się dowiedziałem wczoraj przybył Pan wezwany przez M-H i sporządzał dla nich ekspertyze.
Mam nadzieje że "szacowny" M-H raczy nam odpowiedziać jak naj szybciej jeśli odpowiedz bedzie odmowna Brama zawiśnie na nasz koszt najszybciej jak to bedzie mozliwe.
A wy jakiegoś "experta" macie, bo w tej chwili praktycznie już przesądzone jest jaka będzie opinia. W przypadku odmowy naprawy, powinniście zrobić własną niezależną opinię, i żądać zwrotów kosztów naprawy.
Nie mniej nie znam dokładnie sprawy, ale z tego co wyczytałem wynika, że usterka powinna być usunięta w jakimś terminie, jeśli nie ma nic, żadnej reakcji, naprawy, odmowy etc, powinniście już nie czekać, tylko działać.
_________________ Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum