Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 22 Wrz, 2006 Re: Wybory samorządowe
modliszka napisał/a:
Nie zawaham się, wystawić dwóch kandydatur, znanych z naszego forum
A są nimi Drew i M4b.
Hm, w moim haśle "aktywiści, zgłaszać się" kluczowym było słówko "się", czyli staropolskie "siebie". Siebie a nie kogoś innego
Ale dziękuję za wystawienie mojej kandydatury. Mimo wszystko jestem realistą i nie będę nawet próbował startować.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
W siebie wierzę. Nie wierzę w wyborców... że mnie wybiorą
hmm... Drew - troche zle jak na "polityka" zabrzmialo --- ja moglbym byc osoba glosujaca na Ciebie, ale po takim stwierdzeniu nie do konca...
modliszka napisał/a:
A są nimi Drew i M4b.
Panowie --- powodzenia we wspolnotowych...
p.s.
Drew --- wolalbym widziec Ciebie w samorzadowych, ale skoro nie wierzysz w wyborcow.... to powodzonka w dzialaniach wspolnotowych o ile "Pelikany" tak zadecyduja --- wiary "chlopie", wiary zycze
Wysłany: Sro 27 Wrz, 2006
gawron napisał/a:
hmm... Drew - troche zle jak na "polityka" zabrzmialo --- ja moglbym byc osoba glosujaca na Ciebie, ale po takim stwierdzeniu nie do konca...
Może dlatego, że ja nigdy nie czułem się politykiem ani nie aspirowałem do takiej roli?
Poza tym przemawia przeze mnie pragmatyzm - jednak, aby zostać wybranym, trzeba być choć trochę znanym - i nie mówię tutaj o ksywce "drew" z lokalnego forum. Ot przykład: czy Ty, chcąc na mnie zagłosować, wiedziałbyś chociażby na jakie nazwisko zagłosować?
No, może Ty byś wiedział - ale ile innych osób?
gawron napisał/a:
Panowie --- powodzenia we wspolnotowych...
p.s.
Drew --- wolalbym widziec Ciebie w samorzadowych, ale skoro nie wierzysz w wyborcow.... to powodzonka w dzialaniach wspolnotowych o ile "Pelikany" tak zadecyduja --- wiary "chlopie", wiary zycze
Wiarę w to, że można coś zrobić - mam, i zamierzam ją pielęgnować. Tak samo jak jak wiarę, że można więcej osiągnąć ściśle współpracując w ramach naszych wspólnot.
Tym bardziej jestem wdzięczny za Twoje pozytywne nastawienie - to jest dla nas, dla naszych wspólnot bardzo ważne, abyśmy wzajemnie traktowali się jako partnerów w działaniach, które mają nam wszystkim przynieść wymierne zyski.
modliszka napisał/a:
Niestety, z różnych przyczyn, nie mogłam uczestniczyć w zebraniu Wspólnoty...:-(
Czy ktoś mogłby przybliżyć, jakie zapałdły decyzje?
Wybrano kandydatów do nowego zarządu. Teraz w rękach (i długopisach ) ludzi głosujących nad uchwałą leży to, czy zarząd będzie i jak szybko.
_________________ --
drew
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
drew napisał/a:
Wybrano kandydatów do nowego zarządu. Teraz w rękach (i długopisach ) ludzi głosujących nad uchwałą leży to, czy zarząd będzie i jak szybko.
A może coś więcej, na ten temat ?
Kim są kandydaci? Czy w nowym Zarzadzie, są też osoby ze starego składu, czy to zupełnie nowi członkowie ?
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
No i w waszych rękach też, bo warto by było, żebyście się przeszli i pozbierali karty do głosowania. Mielibyście wtedy tez okazje by się przedstawić i powiedzieć kim jesteście.
Do zarządu weszło 5 osób.
2 są mi znane Drew M4b jednego Pana kojarzę z zebrań (w czarnym garniturze) jeden Pan jest zaangażowany, ale nie znany mi z twarzy i mamy tez jedną młodą Panią (która przyszła z mamą ) ale której absolutnie nie kojarzę, ani z twarzy ani z zebrań
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
gdybym wiedzial... to innych osob wiedzacych byloby wielu...
drew napisał/a:
Tym bardziej jestem wdzięczny za Twoje pozytywne nastawienie
nie za bardzo lapie (moze ze zmeczenia) .... co ma wspolnego moje nastawienie do
drew napisał/a:
to jest dla nas, dla naszych wspólnot bardzo ważne, abyśmy wzajemnie traktowali się jako partnerów w działaniach, które mają nam wszystkim przynieść wymierne zyski.
gawron napisał/a:
toz ja nie mam wplywu na to o czym piszesz.
Gawronie, z tego co widzę, jesteś bardzo aktywnym członkiem Waszej Wspólnoty. Uważam, że opinia ludzi takich jak Ty ma wielki wpływ na życie Wspólnoty. Dlatego Twoja - i innych oczywiście - życzliwość i chęć współpracy zwiększa szanse powodzenia.
Biała napisał/a:
No i w waszych rękach też, bo warto by było, żebyście się przeszli i pozbierali karty do głosowania. Mielibyście wtedy tez okazje by się przedstawić i powiedzieć kim jesteście.
Jest to dobry pomysł - na pewno weźmiemy go pod uwagę.
Swoją drogą to jest jedna z rzeczy jaka mnie dręczy - małe wykorzystanie osób zaangażowanych - zarządu, klatkowych - do skłaniania innych do podpisywania uchwał. Moim marzeniem jest zmiana tego stanu rzeczy.
_________________ --
drew
nie moge sie powstrzymac ...
Drew... czy moglbys nie zmieniac mojego nicka?
--- dopuszczalne zrobniale formy nicka gawron (bez roznicy wielkosc pierwszej litery) to: gawronku lub gawroneczku, ale nie gawronie... ------ oczywiscie zartuje
drew napisał/a:
Uważam, że opinia ludzi takich jak Ty ma wielki wpływ na życie Wspólnoty. Dlatego Twoja - i innych oczywiście - życzliwość i chęć współpracy zwiększa szanse powodzenia.
kiedys tez tak myslalem... dzis mam troche odmienne zdanie na ten temat... ale chciabym byc w bledzie.
nie chce studzic Twojego godnego pochwaly zapalu i dlatego EOT.
drew napisał/a:
Jest to dobry pomysł - na pewno weźmiemy go pod uwagę.
IMHO nie do konca... osoby wymienione w uchwale nie powinny angazowac sie w zbieranie podpisow pod uchwala.... tu rowniez stawiam ze swojej strony EOT.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum