modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pon 09 Sty, 2006 WPIS SĄDOWY DO KSIĘGI WIECZYSTEJ
Mam pytanie, czy otrzymaliście już z Sądu wpis do księgi wieczystej mieszkania, które kupiliście ? Taki wpis powinien nastąpić po około roku, od momentu podpisania ostatecznego aktu notarialnego. Ja ciągle nie mam i zaczyna mnie to niepokoić delikatnie.
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Mam pytanie, czy otrzymaliście już z Sądu wpis do księgi wieczystej mieszkania, które kupiliście ? Taki wpis powinien nastąpić po około roku, od momentu podpisania ostatecznego aktu notarialnego. Ja ciągle nie mam i zaczyna mnie to niepokoić delikatnie.
Tak. Trwało to trochę mniej niż rok.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
może uznacie mnie za ignorantkę ... ale wytłumaczcie jak motylowi na rowie o co chodzi z tym wpisem sądowym? mamy tylko akt notarialny...
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Wysłany: Czw 12 Sty, 2006
Akt notarialny jest jedynie potwierdzeniem nabycia przez Was własnosci, poświadczonym notarialnie. Wpis Sądowy natomiast dokonuje się na podstawie min. aktu notarialnego a dzięki niemu stajesz się pełnoprawnym właścicielem nieruchomości.
no wlasnie byc moze Pohor tez ma ale po pierwsze nie ma swiadomosci istnienia takiego dokumentu, po drugie nie wie gdzie moze byc... ale ja sie domyslam
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Proponuję wycieczkę do sądu na al. Solidarności (chyba 58) - przy pomniku Nike. Wystrarczy wziąć akt notarialny i wszysko uprzejma Pani jest w stanie powiedzieć.
Trwa to chwilkę, bo system informatyczny już działa, kolejki niewielkie (stałam ok. 20min.) a później już tylko chwileczka.
_________________ (C)
Wysłany: Pią 13 Sty, 2006
Dziękuję Kasiekk, za info
Zajmę sie tym w przysłym tygodniu
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum