Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Szlaban
Autor Wiadomość
Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005   

Czy szlaban WYjazdowy mozna otworzyc pilotem?

Niedawno w przejeździe pod budnkiem kolo Pelikanow 6A zainstalowala sie w godzinach popoludniowego szczytu przyczepka z rozladunkiem mebli. Haha, bardzo śmmieszne.
Rozwiazaniem bylo wjechac szlabanem WYjazdowym, ale nie bylo to takie latwe :)
Ani nie reagowal na pilota, ani na podjazd samochodu, ani na machanie rekami i nogami od przodu ... :( W koncy przejechalem obok wyjezdzajacego samochodu.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 09 Wrz, 2005   

CRICKET napisał/a:
Co do szlabanu to wydaje mi sie ze czasami sie zacina i nie jest zamkniety? Dzieki temu kazdy sobie moze wjechac

Wczoraj wieczorem został otwarty przez człowieka który siedział obok szlabaniku z pełną siatką pilotów. Do kogoś dzwonił i mówił że chyba otworzy i tak zostawi bo tylko 1 pilot na 3 działa a jemu już sie skończyły na wymianę i ma same niedziałające.
Coś chyba nie do końca ten system ...
Mój pilot raz zadziałał i już więcej nie ...
Mam nadzieję że to nie jednorazówki ?
Dzisiaj postaram się wymienić na "działający" i będziemy dalej testować.

mariuszb 
czasem gawędzi

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

CRICKET napisał/a:
Dzieki temu kazdy sobie moze wjechac

Ale po kiego grzyba mam do was wjeżdżać?Gdyby z drugiej strony Pelikanów był wyjazd to mógłbym jeżdzić waszą ulicą i wtedy ten szlaban miałby jakiś sens.Teraz jest on poprostu zbędny i stanowi dodatkowe utrudnienie życia.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

mariuszb napisał/a:

Ale po kiego grzyba mam do was wjeżdżać?Gdyby z drugiej strony Pelikanów był wyjazd to mógłbym jeżdzić waszą ulicą i wtedy ten szlaban miałby jakiś sens.Teraz jest on poprostu zbędny i stanowi dodatkowe utrudnienie życia.

Zgadzam się w całej rozciągłości. Szlaban zwłaszcza utrudnia życie tym, którzy byli uprzejmi zostawiać u nas swoje samochody a nie należeli do pelikanów.

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Szlaban zwłaszcza utrudnia życie tym, którzy byli uprzejmi zostawiać u nas swoje samochody a nie należeli do pelikanów.

Marcinie - czy znasz takie przypadki??? czy tylko sie domyslasz???

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Marcin napisał/a:
Szlaban zwłaszcza utrudnia życie tym, którzy byli uprzejmi zostawiać u nas swoje samochody a nie należeli do pelikanów.

buahhaaaa.... no to napewno nie ja ;-)
już więcej miejsca mam na Strusiej niż u Was :lol:
identyfikatory to ja bym wydał na całym osiedlu Słowicza dla samej statystyki kto gdzie parkuje :roll: a dopiero potem zastanowił się nad wywożeniem i szlabanami ...

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

gawron napisał/a:
Marcin napisał/a:

Oczywiście że znam. Nie mam w zwyczaju wypisywać na forum swoich podejrzeń i domysłów.

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
gawron napisał/a:
Marcin napisał/a:

Oczywiście że znam. Nie mam w zwyczaju wypisywać na forum swoich podejrzeń i domysłów.

to popros tych "obcych", ktorzy parkuja na Waszej ulicy, zeby zamienili sie z tymi co parkuja na Strusiej a naleza do Pelikanow... to tez nie sa domysly i przypuszczenia... sam pewnie dobrze o tym Wiesz i czesto przed swoja klatka sie z sasiadami parkujacymi u nas spotykasz.

[ Dodano: Pią Wrz 09, 2005 14:06 ]
tomasz-dominik napisał/a:
identyfikatory to ja bym wydał na całym osiedlu Słowicza dla samej statystyki kto gdzie parkuje a dopiero potem zastanowił się nad wywożeniem i szlabanami ...

o tym to juz jakis czas temu pisalismy, wrecz krzyczelismy, ale co tam... niech sie sprawdza na zywym organizmie... przeciez i tak wspolnoty sie nie dogadaja

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Gawron, to że wspólnoty się nie dogadają to fakt, ale fakt "na teraz". Kto wie co będzie w przyszłości. A może jednak? Trzeba pozytywnie podchodzić do tematu...

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Gawron, to że wspólnoty się nie dogadają to fakt, ale fakt "na teraz". Kto wie co będzie w przyszłości. A może jednak? Trzeba pozytywnie podchodzić do tematu...

domyslam sie co Masz na mysli... niestety w tej jednej konkretnej sprawie nie jestem optymista... pozytywnie, optymistycznie podchodzilem do spraw zwiazanych z osiedlem zbyt dlugo pomimo licznych glosow ze ide pod prad i mnie popiesci... jak dziecko w przedszkolu... teraz juz mi sie nie chce --- nawet na sprzetaniu (o ile takowe sie odbedzie) sie nie pojawie w ramach prostestu, poniewaz dotyczy akcji zorganizowanej dla calego osiedla a nie tylko mojej wspolnoty... no moze jeszcze gdyby dotyczylo Poduszki (ze wzgledu na sluzebnosc drogowa i porozumienie) oraz Pelikanow (ze wzgledu na spora liczbe dobrych zanajomych a nawet przyjaciol) bym sie zglosil - a tak mam to w d***.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

gawron napisał/a:

domyslam sie co Masz na mysli... niestety w tej jednej konkretnej sprawie nie jestem optymista... pozytywnie, optymistycznie podchodzilem do spraw zwiazanych z osiedlem zbyt dlugo pomimo licznych glosow ze ide pod prad i mnie popiesci... jak dziecko w przedszkolu... teraz juz mi sie nie chce --- nawet na sprzetaniu (o ile takowe sie odbedzie) sie nie pojawie w ramach prostestu, poniewaz dotyczy akcji zorganizowanej dla calego osiedla a nie tylko mojej wspolnoty... no moze jeszcze gdyby dotyczylo Poduszki (ze wzgledu na sluzebnosc drogowa i porozumienie) oraz Pelikanow (ze wzgledu na spora liczbe dobrych zanajomych a nawet przyjaciol) bym sie zglosil - a tak mam to w d***.

Gawron to co czytam jest przykre.
Jeżeli Ty straciles swoj optymizm w dzialaniu , ktore moglo przyniesc korzysci calemu osiedlu, to smialo stwierdze, ze nikt inny nie bedzie chcial Ciebie zastapic.
Jezeli nie bedzie takich ludzi, to zaczniemy popadac w marazm.
Wydaja mi sie, ze jedyna sytuacja, która moga by to wszystko zmienic i zjednac cale osiedle Slowicza, jest zagrożenie lub nieszczescie. Wtedy moze wszyscy stana murem w obronie wspolnego celu. Inaczej beda dalsze podzialy i antypatie...

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wysłany: Czw 20 Paź, 2005   

Dzisiaj ok. 17:30 byłem świadkiem takiego oto zdarzenia : na podjeździe do garaży pod 2-kami stanął samochód. Stanął i stał, kierowca z pasażerką siedzieli wewnątrz, silnik pracował.
Po chwili przyjechał samochód którego kierowca otworzył szlaban pilotem i wjechał do środka.
W tym momencie ten stojący na zjeździe do garaży ostro ruszył wślizgując się na teren naszej wspólnoty. Z ciekawości pokuśtykałem za nim patrząc co się dalej będzie działo, jako że nie kojarzę tego samochodu jako naszego"Pelikaniego".
Otóż samochodzik pojechał na sam koniec budynku, zaparkował na placyku pomiędzy naszym budynkiem i budynkiem Tukanów. Właściciele wysiedli i poszli do Tukanó lub poduszki. Z racji "okulawienia" nie zdążyłem dobiec i zauważyć dokąd, ale na 100% nie wyszli zza budynku kierując się w stronę klatek w naszym budynku.
Ze sposobu w jaki ten "wjazd" został wykonany wnioskuję że nie był to pierwszy raz, i doskonale opracowana metoda.

Jeśli tak wygląda uniemożliwianie "obcym" parkowania na naszym terenie to psu na budę całe zamieszanie i wydatki - należy zasieki usunąć a kosztem obarczyć autorów i ślepych wykonawców tego pomysłu.
Jaki pomysł ma Zarząd i Administrator na ukrucenie tego typu praktyk ???
Jeśli takowy posiada, jaki jest harmonogram jego wdrożenia ? Kiedy zacznie on funkcjonować w realnym życiu ???
I ilu jeszcze takich sprytnych sąssiadów parkuje u nas swoje samochody ???

Powyższe zostaje w tej chwili wysłane do Zarządu i Administratora za pośrednictwem wspólnotowej strony www.
O odpowiedzi poinformuję.

CRICKET 
używa klawiatury

Wysłany: Pią 21 Paź, 2005   

M4b napisał/a:
Dzisiaj ok. 17:30 byłem świadkiem takiego oto zdarzenia

No to sprawdziły się moje przypuszczenia, że z innych wspólnot i tak u nas parkują.
Szkoda słów. KIEDY BĘDĄ IDENTYFIKATORY!!!!!!!!!

gawron 
totalny rekordzista

CRICKET napisał/a:
Szkoda słów. KIEDY BĘDĄ IDENTYFIKATORY!!!!!!!!!

dokladnie, szkoda slow :? ---- zyczac Wam zwiekszenia ilosci miejsc parkingowych zycze Pelikanom jak najszybszego wprowadzenia w zycie identyfikatorow... oczywiscie zycze tego samego Strusiakom Poduszkowym i Meandrowym oraz Albatrosom 8) :lol: :lol:

314TeR 
Admin

I dla wszystkich po kodzie kreskowym na karku...

Odpowiedz do tematu