Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Szlaban
Autor Wiadomość
Biała 
totalny rekordzista
wc

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005   

Marcin napisał/a:
Zastanawiam się Biała czy to że się coś nie uda sprawia ci satysfakcję osobistą?
Dość ciekawe podejście do własnej wspólnoty. Brawo.

Nie powinno cię dziwić moje podejście skoro pisało czarno na białym

M4b napisał/a:
testy wypadły pomyślnie
:) :)
No ale do trzech razy sztuka, bo o ile się nie myle to już trzecie podejście.

mst 
odzywa się w niedziele i święta

W związku z ogłoszeniem o zamknięciu również wjazdu:

Ciekawe, czy (i jak - jeśli w ogóle) została rozwiązana kwestia wjazdu (i wyjazdu) na teren wspólnoty takich pojazdów jak: samochody dostawcze do sklepów, śmieciarka, straż pożarna, pogotowie, policja, straż miejska, pogotowie gazowe, ...

Biała 
totalny rekordzista
wc

mst napisał/a:
samochody dostawcze do sklepów, śmieciarka

Tak, że wg reguaminu w dni robocze nie muszą posiadać one pdrzepustek, a co do samego wjazdu to w sklepie słowik już dawno domofon założyli co by dla nas żarełko wpuszczać :)

Dla pozostałych to pewnie jakieś kody serwisowe wymyślą, które dzieciaki skutecznie rozpropagują. I w taki pewnie sposób skończy się "sen o ...." (nie mam pojęcia)

[ Dodano: 05-09-07, 12:40 ]
Serdecznie dziękuję Administracji za zamknięcie szlabanu bez wcześniejszego poinformowania mieszkańców.
Dziki wam nauczyłam się wilu nowych słów i zwrotów, niestety nie nadających się do publicznego cytowania :) :) :)

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Sro 07 Wrz, 2005   

Ważne pytanie :!: :!: :!:

Czy oprócz zakupu pilota musze cos jeszcze z nim zrobic ???
Podejchalam dzisiaj pod szlaban przy dwójkach, przyciskalam pilocikiem wokól szlabanu i g****o - nie dziala :!: :evil:Lampka sie pali, czyli baterie sa OK. Pomoc przypadkowych przechodniów, też zdała sie na nic :!: :evil: Naszczescie udalo sie otworzyc szlaban - z mieszkania - to dziala, bo juz wypróbowlam :!: Ale nie wyobrażam sobie, zawsze tak wjeżdżać na teren Wspolnoty.
Prosze o pomoc :!:

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Jeśli kupiłaś pilot już dawno, to trzeba go było przeprogramować - cała akcja była organizowana już jakiś czas temu. Pierwotnie piloty miały otwierać tylko bramy garażowe i trzeba je było zmodyfikować, by mogły też otwierać szlaban.
Jeśli to pilot nowy - to powiem szczerze że nie wiem - postaram się dowiedzieć.

modliszka 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Jeśli kupiłaś pilot już dawno, to trzeba go było przeprogramować - cała akcja była organizowana już jakiś czas temu. Pierwotnie piloty miały otwierać tylko bramy garażowe i trzeba je było zmodyfikować, by mogły też otwierać szlaban.
Jeśli to pilot nowy - to powiem szczerze że nie wiem - postaram się dowiedzieć.

Kupilam pilot, jak powstal pierwszy szlaban :roll:

Mysle, ze to nie jest dawno.... :roll:

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Sprawdzę i jutro rano dam znać. A jak się uda - to dziś wieczorem, ale nie obiecuję...

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

A który guzik naciskałaś? Bo ja musze naciskać ten mały - nie ten duży.

modliszka 
totalny rekordzista

Okazalo sie, ze problem z pilotem, mam nie tylko ja :roll:
Pan "magik" od szlabanu stwierdzil, ze do niektorych pilotów, mogl zostac wprowadzony zly kod :? :roll: ....Polecił wymiane pilota na inny, a te z ktorymi sa problemy, beda testowane :?

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2005   

może coś zapomniałem i nie doczytałem, ale u Was są tylko piloty i szlabany czy też identyfikatory ? :roll:
a zmierzam do tego czy możliwe jest żeby na jednego pilota wjechało 10 samochodów :?: ( o ile się zmieszczą na terenie :lol: )

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

T-D , to o czym piszesz jest jak najbradziej możliwe. Co więcej, wcale do tego nie potrzeba pilota. Wystarczy znajomy do którego zadzwonimy z domofonu obok szlabanu i on go z mieszkania otworzy.

drew 
Admin
Homo Pelikanus

tomasz-dominik napisał/a:
może coś zapomniałem i nie doczytałem, ale u Was są tylko piloty i szlabany czy też identyfikatory ? :roll:
a zmierzam do tego czy możliwe jest żeby na jednego pilota wjechało 10 samochodów :?: ( o ile się zmieszczą na terenie :lol: )

Szlabany i identyfikatory.
Ale zawsze można stawać jako czyjść gość (ze wskazaniem mieszkania).

A nawet gdyby nie byłoby można, to sądzę, że na samymi pojazdami z identyfikatorem spokojnie można uliczkę zapchać - więc jakie to ma znaczenie? :)

Na razie jakoś nie widzę oczekiwanego (przez niektórych) rozluźnienia... :)

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Drew, gdzie masz identyfikatory ?
Mają być, ale nie ma (póki co ) ...
Proces wydawania trwa ... Kiedy się zakóńczy ???
Pewnie nieprędko ...

drew 
Admin
Homo Pelikanus

M4b napisał/a:

Proces wydawania trwa ... Kiedy się zakóńczy ???
Pewnie nieprędko ...

Zakończy się, kiedy wszyscy mieszkańcy pójdą do administarcji i odbiorą. Zatem masz rację - nieprędko. Ale na to ani ja, ani Ty, ani Zarząd, ani Administrator nie mamy wpływu.

Chociaż nie - wycofuję się. Administrator ma wpływ. Jaki? Ano taki:
Ludzie nie będą odbierać dopóki nie będą widzieli potrzeby. Czyli dopóki nie poczują zagrożenia, że jeśli nie ma identyfiktora to będą odholowani. Zatem Administrator powinien przez jakiś czas (powiedzmy dwa tygodnie) przejść sie wieczorem po osedlu i każdemu bez identyfikatora wsadzić za wycieraczke karteczkę z informacją: "ten samochód nie ma identyfikatora - od dnia X takie samochody będą odholowywane. Jesli jesteś mieszkańcem wspólnoty - zgłoś się do Administracji po identyfikator"

modliszka 
totalny rekordzista

drew napisał/a:

Zakończy się, kiedy wszyscy mieszkańcy pójdą do administarcji i odbiorą. Zatem masz rację - nieprędko. Ale na to ani ja, ani Ty, ani Zarząd, ani Administrator nie mamy wpływu.

Chociaż nie - wycofuję się. Administrator ma wpływ. Jaki? Ano taki:
Ludzie nie będą odbierać dopóki nie będą widzieli potrzeby. Czyli dopóki nie poczują zagrożenia, że jeśli nie ma identyfiktora to będą odholowani. Zatem Administrator powinien przez jakiś czas (powiedzmy dwa tygodnie) przejść sie wieczorem po osedlu i każdemu bez identyfikatora wsadzić za wycieraczke karteczkę z informacją: "ten samochód nie ma identyfikatora - od dnia X takie samochody będą odholowywane. Jesli jesteś mieszkańcem wspólnoty - zgłoś się do Administracji po identyfikator"

Przepraszam, ale zapytam poniewaz czuje, ze o czyms nie wiem...
Czy zostala przeglosowana uchwala o tym, ze maja zostac wprowadzone identyfikatory a ich brak grozi odholowaniem auta :?: :shock:
Czy w uchwale było podano miejsce gdzie zostanie odholowane, kto pokrywa koszty odholowania i kto zajmuje sie informowaniem odpowiednich sluzb, o tym iż auto należy odholowac ? :roll:

Odpowiedz do tematu