Już drugi raz zniszczono szlaban "wjazdowy".
Lekki szlabanik nie ma szans w starciu z miejscowymi wandalami. Jak tak dalej pójdzie, może się okazać, że zostanie najczęściej serwisowanym urządzeniem w Piasecznie.
Czy ktoś rozumie, dlaczego niszczona jest nasza wspólna własność? Dziwny sposób na manifestację niezadowolenia i sprzeciwu.
Znalezienie "typa" jest, jak sądzę, mało realne. Czy uszkodzenia są zgłaszane na policję?
Może wartoby zastanowić się nad bardziej radykalnym rozwiązaniem?
- masywniejsza konstrukcja szlabanu
- wymiana szlabanu na bramę
- rezygnacja z zapory
- inne?
_________________ (C)
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Pon 31 Paź, 2005
Rano był jeszcze na swoim miejscu.
Musiało sie to stać w ciągu dnia, więc napewno ktos widział, całe zajście
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Wto 01 Lis, 2005
Nie chcę rzucać bezpodstwanych oskarżeń, ale mam wrażenie że ostatnia dewastacja (wygięcie) ma bezpośredni związek ze śmieciarką którea zabierała śmieci.
Nie wiem jak wjeżdżają owi panowie, jeśli korzystali z "kodu serwisowego" to mieli pecha - nie wiedzieć czemu od pewnego czasu przestał działać (być aktualny), a wygięcie "zostało" ujawnione bezpośrednio po ich wizycie na osedlu.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Sro 02 Lis, 2005
Ja widziałem przeogromny samochód śmieciowy z kontenerem. Kierowca pogmerał sobie jakimś narzędziem w szlabanie i sobie go "manualnie" otworzył, po czym po wyjechaniu, tak samo zaknął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum