Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Śpioch na Pelikanach
Autor Wiadomość
M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Pią 13 Sty, 2006   Śpioch na Pelikanach

Wczoraj w godzinach nocnych koło klatki 6A znaleziono śpiocha :)
Drogi śpiochu - prosimy Cię (my - znalazcy) o niezaleganie na zewnątrz w tak niskich temperaturach.
Może to się dla Ciebie skończyć problemami zdrowotnymi (np. przeziębisz sobie pęcherz), a w skrajnym przypadku - ostatecznym rozwiązaniem wszystkich Twoich problemów, tylko rodzina będzie musiała pogrzeb załatwić.
Policja też za żwawo nie przyjeżdża, a jak jest zima to musi być zimno więc marznięcie o północy w oczekiwaniu na pomoc dla Ciebie Drogi Śpioszku wymaga nie lada poświęceń.
Nie pozwól nam marznąć i w przyszłości padaj w ciepłej klatce - najlepiej swojej :)

P.S. Śpioch ma zrobione okolicznościowe fotki, ale umieszczenie ich tutaj było by chyba nieładne.

Nie chcę być złośliwy - ale czy to też donosicielstwo - zadzwonienie po Policję żeby śpioszka odwieźli do ciepłego "KOLSKA HOTEL" ???

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Pią 13 Sty, 2006   

Jeżeli owy "spioch" = "nawalony gościu" z którym kontakty jest niemożliwy i trudno jest ustalić jego miejsce zamieszkania (w najbliższej okolicy) to nie jest donosem a pozytywnym odruchem, dbającym o zdrowie i życie człowieka :idea:
Barwo M4b, za interwencję :!: =D>

M4b 
totalny rekordzista

Nie dla mnei zaszczyty :)
Ja dotarłem kiedy już było po pierwszym dzwonieniu :)
Wykonałem "ponaglające" i tyle. Później wspólnie z dwoma innymi osobami które uprzednio dokonały tego wiekopnego odkrycie poczekaliśmy kilkanaście minut na naszych dzielnych stróżów prawa, lecz nie doczekawszy się i zmuszony ponagleniami siły "niższej" udałem się do domu.
Owe dwie inne osoby doprowadziły sprawę do końca.

marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

M4b poproszę o fotki tylko bez twarzy po prostu ją zamaż.
A śpioch nawalony na maxa młody chłopak i jeszcze chrapał łobuziaczek [-X
Tylko temperatury nie sprzyjały błogiemu spaniu.

M4b 
totalny rekordzista

Wedle życzenia.
twarzy nie trzeba zamazywać bo i tak jest nieczytelna.
Zdjęcia robione aparacikiem z telefonu przy mizerniuśkim oświetleniu.

IMG002.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 91,25 KB

IMG003.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 105,98 KB

Biała 
totalny rekordzista
wc

modliszka napisał/a:
Jeżeli owy "spioch" = "nawalony gościu" z którym kontakty jest niemożliwy i trudno jest ustalić jego miejsce zamieszkania (w najbliższej okolicy)

hmmm, jak to ustalić gdzie mieszka? grzebać po kieszeniach w celu odnalezienia dokumentów? - chyba za ambitny plan nawet jak dla mnie :D :D
Zapytać? może i by odpowiedział, tylko żeby go zrozumieć to trzeba by być na tej samej fazie co owy śpioszek :)

Policja jechała ponad 30 min. Co najśmieszniejsze (chyba odruchowo) pojechali w stronę kwiatków :D :D :D :D - czyżby jakieś przyzwyczajenie ?

PS : śpioszek zalegał w miejscu gdzie jest zakaz postoju dlatego też wezwano "lawetę" :D :D

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Biała napisał/a:
modliszka napisał/a:
Jeżeli owy "spioch" = "nawalony gościu" z którym kontakty jest niemożliwy i trudno jest ustalić jego miejsce zamieszkania (w najbliższej okolicy)

hmmm, jak to ustalić gdzie mieszka? grzebać po kieszeniach w celu odnalezienia dokumentów? - chyba za ambitny plan nawet jak dla mnie :D :D
Zapytać? może i by odpowiedział, tylko żeby go zrozumieć to trzeba by być na tej samej fazie co owy śpioszek :)
Policja jechała ponad 30 min. Co najśmieszniejsze (chyba odruchowo) pojechali w stronę kwiatków :D :D :D :D - czyżby jakieś przyzwyczajenie ?

PS : śpioszek zalegał w miejscu gdzie jest zakaz postoju dlatego też wezwano "lawetę" :D :D

To zupełnie zmienia postać rzeczy :D
Faktycznie wyglada na zmęczonego :mrgreen:
Musiał potknac sie o nasza doniczkę - bo jak widac lekko ja naruszł i "zaparkował" :lol:

Powiem tak - barwo za interwencje :!: :mrgreen:
Do rana mógłby przestać "chrapać na amen" :?

gawron 
totalny rekordzista

no to chlopak mial drogi nocleg i....

Biała napisał/a:
Zapytać? może i by odpowiedział, tylko żeby go zrozumieć to trzeba by być na tej samej fazie co owy śpiosz

.... i mial pecha ze to nie piatek lub sobota --- pewnie nie jeden(a) z nas by sie z nim dogadal(a) :lol:

Odpowiedz do tematu