Tak czy inaczej mnie osobiście nie podoba się ich sposób w jaki nawracają, czy przekonują.
A jeśli chodzi o ich bezinteresowność to nie jestem przekonany czy robią to za darmo
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 19 Sty, 2006
drew napisał/a:
(...)
p.s. Wiem, że jestem tutaj adwokatem diabła (...).
Drew, moja niechęć do świadków jechowych, wynika z faktu, iż miałam "nieprzyjemność" być sąsiadką ludzi, o takim wyznaniu. Byli to ludzie w wieku 70 lat, którzy kupili dom ze staruszką, która posiadała prawo do mieszkania w tym domu, aż do śmierci. To w jaki sposób traktowali ową kobietę było skandaliczne: wyłączali jej światło, zamykali dom, że nie mogła ona wyjść po godzinie 18.00, szczytem szczytów było jej pobicie (kobieta lat 85). Sama wielokrotnie interweniowałam w jej sprawie. Codziennie biegali po domach, wciskając swój kit, po czym wieczorami torturowali staruszkę. Byli znani w promieniu 50 km, ze swoich nauk. Wiem, że nie jest to próbka reprezentatywna, żeby oceniać wszystkich świadków jechowych, ale jak słyszę to "magiczne" słowo, dostaję dreszczy- nie mam ochoty słuchać ich, nie mam ochoty z nimi obcować , nie mam ochoty mieć z nimi jakiejkolwiek styczności...
Każdy, kształtuje swój światopogląd na własnych obserwacjach, wiedzy czy też doświadczeniach życiowych. Moje są takie, a nie inne. Skoro ktoś nie potrafi uszanować innego człowieka, sam też nie zasługuje na szacunek. Tak mocno to we mnie utkwiło, że nie potrafiłabym się przełamać i zacząć słuchać ich nauk...
Co do źródeł finansowania, przypuszczam że takowe mają i to są źródła, dobrze ich finansujące...
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Wiem, że nie jest to próbka reprezentatywna, żeby oceniać wszystkich świadków jechowych, ale jak słyszę to "magiczne" słowo, dostaję dreszczy- nie mam ochoty słuchać ich, nie mam ochoty z nimi obcować , nie mam ochoty mieć z nimi jakiejkolwiek styczności...
Modliszko to samo można powiedzieć o Katolikach Prawosławnych Muzułmanach
wiara nic do tego niema.
Gdy katolik bije staruszkę to oznacza, że wiara katolicka jest zła.
Nie tędy droga.
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 19 Sty, 2006
Moje uprzedzenie wynika z obserwacji tych konkretnych osób. Rzutuje na całą resztę - wiem nie jest to poprawne. Brak kontaktu z tą grupą ludzi, nie powoduje jednak u mnie jakiś wyrzutów sumienia, nie odczuwam jakiegoś ubóstwa umysłowego Nie czuję też potrzeby znajomości ich wiary i nie czuję potrzeby z nimi kontaktu. I tak też niech zostanie .
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Ja jednak będę się upierał przy swoim
że wiara niema tu nic do rzeczy
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Moje uprzedzenie wynika z obserwacji tych konkretnych osób
Jak słyszałabyś bądź znała sąsiada, który notorycznie bił swoja żonę i był katolikiem. Czy to nie oznaczało by niechęć do katolików - nie ponieważ w takim duchu zostałaś wychowana tak jak każdy z nas.
Nasza wiara jest cacy inne złe, tak nawet głoszą księża. W takich momentach należy pamiętać co krzewił Jan Paweł II - zrozumienie dla innych religii, dlatego właśnie pogodził NAS KATOLIKÓW z żydami, i starał się z prawosławnymi.
PS: Ja się dzwonak nie doczekałam a tak bym sobie podyskutowała
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum