Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Sro 06 Wrz, 2006 Ogrodzenie Pawia
Nie, nie mam na myśli ogrodzenia tego miłego ptaszka.
Jestem tylko ciekaw dlaczego pojawiły się wczoraj słupki na zakręcie Pelikanów - na trawniku oddzielającym nas od wspólnoty Pawia.
Czyżby jednak następowało odgradzanie się od nas? I czy to oznacza, że świetliste plany wykorzystania tego paska ziemi jako parking wzięły w łeb?
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
No to nas Pawia wykiwała a podobno kiedyś negocjowaliśmy z nimi te miejsca, nawet była zbierana lista chętnych i proponowana opłata za miejsce na stałe za 1000 zł..
Hmm. Wszyscy w około się dogadują tylko my jak palec sami w środku tkwimy
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
No to nas Pawia wykiwała a podobno kiedyś negocjowaliśmy z nimi te miejsca, nawet była zbierana lista chętnych i proponowana opłata za miejsce na stałe za 1000 zł..
Najnowsze wieści z podwórka
Na zakręcie pelikanów pomiędzy 4 i 6 tam gdzie jest już zrobione ogrodzenie na kostce został postawiony krzyżyk.
Wczoraj parę osób z Pawiej (prawdopodobnie zarząd) stojąc nad owym krzyżykiem rozważało przesunięcie ogrodzenia aż do owego krzyżyka czym zabrali by nam zakręt.
Z rozmowy wynikało, że do owego krzyżyka jest działka pawiej czyli nasz zakręt zachodzi na ich działkę.
_________________ Bajka jest miła słodka i najmilsza z atomówek boi sie ciemności i lubi swojego misia i lubi sie duzo bawić dlatego ma dużo zabawek.
Wysłany: Pią 08 Wrz, 2006
Bardzo, bardzo śmieszne
Czyli zaraz się okaże, że będzie trzeba skasować dwa miejsca parkingowe aby zapewnić łuk skrętu dla wyjeżdżających.
Czego, oczywiście, nie trzebaby robić, gdyby ruch był na uliczce jednokierunkowy (w kierunku "do Warszawy"). I w taki sposób zaraz się okaże, że dzięki szlabanom i grodzeniu mamy... mniej miejsc parkingowych.
Nie, nie powiem: "a nie mówiłem"...
_________________ --
drew
Grodzenie byłoby zasadne ale tylko pod warunkiem, że Zarząd zapoznałby nas ze stanem faktycznym naszej działki, która podobno była mierzona.
Tylko niech mi nikt nie mówi -"trzeba było się dowiedzieć" bo nie jest to moim zadaniem, natomiast obowiązkiem zarządu jest poinformowanie o stanie nieruchomości.
Ciekawe ile jeszcze takich "kwiatków" wyniknie.
Wysłany: Pią 08 Wrz, 2006
Dostałem odpowiedź od Zarządu.
Ogrodzenie jest stawiane przez Wspólnotę Pawia 2 a nie Pawia 4 wspomnianą w uchwale. (mi się te Pawie mylą )
Ze Wspólnotą Pawia 2 nie udało się uzyskać porozumienia - zatem z miejsc parkingowych na tym odcinku nici...
_________________ --
drew
Dostałem odpowiedź od Zarządu.
Ogrodzenie jest stawiane przez Wspólnotę Pawia 2 a nie Pawia 4 wspomnianą w uchwale. (mi się te Pawie mylą )
Ze Wspólnotą Pawia 2 nie udało się uzyskać porozumienia - zatem z miejsc parkingowych na tym odcinku nici...
Więc dlaczego Pawia 2 ma wjazd przez nasze podwórko?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum