Na jakim etapie jest naprawa ciągów kominowo-wentylacyjnych?
U mnie w klatce Panowie mieli być 4 listopada ale jakoś się ich nie doczekałem.
Uprzejmie proszę o informację jak wygląda sytuacja w innych klatkach na Pelikanów
Na jakim etapie jest naprawa ciągów kominowo-wentylacyjnych?
U mnie w klatce Panowie mieli być 4 listopada ale jakoś się ich nie doczekałem.
Uprzejmie proszę o informację jak wygląda sytuacja w innych klatkach na Pelikanów
U mnie cisza nikt nie czyści ciągów kominowych
Pierwsze słyszę o takiej akcji
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
[ Dodano: Sro 09 Lis, 2005 16:24 ]
ale swoja droga skoro juz jest opoznienie to...
a żądają od nas obowiązkowej obecności!! nie będę tracic na to urlopu!!
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
Moja żona siedziała w domu cały dzień czekała... czekała.... i nikt nie przyszedł?
_________________ *****choose your destiny*****
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Wysłany: Czw 10 Lis, 2005
CRICKET napisał/a:
Moja żona siedziała w domu cały dzień czekała... czekała.... i nikt nie przyszedł?
"W związku z wykonaniem uchwały wspólnoty nr 13/2005 o naprawie kominów wentylacyjnych, informujemy, iż remont rozpocznie się od 3 listopada. Każdego kolejnego dnia roboczego prowadzony będzie remont w jednej klatce. Prace będą prowadzone bez przerwy tak długo, jak długo pozwolą na to warunki atmosferyczne"
Dzień się jeszcze nie skończył - może panowie zapukają do Ciebie.
Czy oprócz informacji, ktora została napisana na stronie Pelikanów, macie taka informację na tablicy ogłoszeń ?
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Czy oprócz informacji, ktora została napisana na stronie Pelikanów, macie taka informację na tablicy ogłoszeń ?
Dzień się skończył bo mieli być 3-11 a dziś jest 10-11.
Informację mieliśmy również na klatce
_________________ *****choose your destiny*****
CRICKET napisał/a:
modliszka napisał/a:
Dzień się skończył bo mieli być 3-11 a dziś jest 10-11.
Informację mieliśmy również na klatce
Jest to naprawdę niepoważne
Czy tak trudno jest uszanować czyjś czas ?....
Na dole informacji jest telefon, możesz zadzwonić i się dowiedzieć, dlaczego przegląd sie nie odbył. Z drugiej jednak strony, czytamy informację :
"Informujemy, że nie udostępnienie lokalu w dniu wykonywania prac na danej klatce, nakłada na właściciela samodzielne sfinansowanie przeglądu i opłacenia ewentualnego udrożnienia pionów wentylacyjnych należących do tego mieszkania..."
Mieszkańcy mogą sobie napisać na drzwiach:
" Brak wykonania przeglądu kominowegow wyznaczonym terminie, nakłada na wykonawcę obowiązek sfinansowania, mojego czasu, który straciłem na próżne czekanie..."....
" Brak wykonania przeglądu kominowegow wyznaczonym terminie, nakłada na wykonawcę obowiązek sfinansowania, mojego czasu, który straciłem na próżne czekanie..."....
o! rewelacja! przetestuje
_________________ Gość wygladasz dzisiaj przepięknie!
własnie rozmawiałam z administratorem, powiedział ze działają zgodnie z harmonogramem ..... o ile nie ma deszczu .
A u mnie na klatce oczywiscie nie ma zadnego zawiadomienia gdyby nie forum.....
_________________ Jak kochać to księcia, jak kraść to miliony !!!
własnie rozmawiałam z administratorem, powiedział ze działają zgodnie z harmonogramem ..... o ile nie ma deszczu .
A u mnie na klatce oczywiscie nie ma zadnego zawiadomienia gdyby nie forum.....
To oczywiście jest zrozumiałe, nikt im nie każe ryzykować życia podczas deszczu, lecz administrator powinien wykazać się odrobiną szacunku dla mieszkańców i poinformować o tym że w danym dniu nie będzie sprawdzania (wystarczy że podejdzie do domofonu w danej klatce i obdzwoni 16 mieszkań - 10 min. roboty) oraz o zmianach terminów poinformuje nowym obwieszczeniem.
Do mnie jeszcze też nie przyszli a termin minął.
Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
modliszka napisał/a:
Z drugiej jednak strony, czytamy informację :
"Informujemy, że nie udostępnienie lokalu w dniu wykonywania prac na danej klatce, nakłada na właściciela samodzielne sfinansowanie przeglądu i opłacenia ewentualnego udrożnienia pionów wentylacyjnych należących do tego mieszkania..."
To jest po prostu farsa.
Niecały tydzień przed terminem wyznacza się obowiązkową obecność w lokalu w godzinach pracy, bez uzgodnienia, bez możliwości wyboru terminu alternatywnego - a wszystko to strasząc bliżej nieokreślonymi kosztami.
Chyba zaraz poinformuje administratora, że w podanym terminie nie ma najmniejszej szansy abym był obecny w domu i jednocześnie nie zamierzam ponosić jakichkolwiek kosztów związanych z ową nieobecnością.
Dotychczas byłem cierpliwy i wyrozumiały, ale teraz mnie wkurzyli.
_________________ --
drew
[ this text is umop apisdn ]
Spokojnie Drew
Takie działanie jest bezprawne. Nie ma podstaw do tego, żeby kogokolwiek obciążać i za cokolwiek. Klauzura ta ośmiesza jedynie administratora, za to że wymagając konsekwencji, sam jest "niewiarygodnym" źródłem informacji.
Wystarczy jasna informacja z godzinami dla ludzi pracujących, a kazdy udąstepni lokal i nie będzie robił żadnych utrudnien. Dziwnie jednak wygląda fakt, kiedy jest obowiązek udostępnienia lokalu, a druga strona sie nie pojawia.
i czy w takim wypadku, można ubiegać się za ekwiwalent finansowy??
_________________ (C)
Wysłany: Pon 14 Lis, 2005
Nie sądze. Nie wykonanie przeglądu w terminie, nie stanowi podstawy, żeby członek wspolnoty mógł liczyć na jakikolwiek ekwiwalent, czy też przychód pienieżny. Co innego wspolnota, która jest stroną w umowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum