Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
MOJE PELIKANY :-)

JAK PANU/PANI MIESZKA SIE NA PELIKANÓW ?
Dobrze
53%
 53%  [ 7 ]
Źle
46%
 46%  [ 6 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005   MOJE PELIKANY :-)

Kochani, takie male podsumowanie, o zyciu na Pielikanach :wink:
Nie musicie opisywac, bo nie widze sensu (jezeli ktos chce, bardzo prosze) i tak wiele juz zostalo powiedziane, napisane i zrobione :wink: Ocenmy jak nam sie tutaj mieszka :wink: Krotka ankieta, majaca jedynie dwie odpowiedzi (bardzo malo :!: :idea: , ale za to wynik bedzie blizszy prawdy) :wink: Ankieta bedzie aktywna przez tydzien, po tygodniu ocenimy poziom satysfakcji Kowalskiego z Pelikanów :wink:

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Wysłany: Wto 06 Wrz, 2005   

U, widzę że pojawili się niezadowoleni :wink:
Ostatnim razem jak patrzyłem było 3:0 in plus :)

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Gwoli ścisłści, bo widzę że mogą się pojawić próby przeinaczania wyników i rozciągania ich na obszary których moim zdaniem nie dotyczą.
Zagłosowałem na TAK.
I teraz wyjaśnienie - nie oznacza to że podoba mi się to co ostatnio się dzieje we Wspólnocie, bo tak absolutnie nie jest.
Zagłosowałem na TAK, bo mam własne M, w nienajgorszym miejscu, gdzie okna wychodzą mi na zewnątrz osiedla i nie boli mnie meksyk jaki jest wewnątrz, bo poznałem tu świetnych ludzi, bo mam tu naprawdę fajnych sąsiadów.
Proszę aby niezwiązani z tymi czynnikami nie przypisywali sobie niezasłużenie co nie ich zasługą i przypadkiem nie próbowali rozciągać tego głosu na TAK dla obecnej sytuacji Wspólnoty, aprobaty dla działań Zarządu i Administratora itp.
To tak gwoli wyjaśnienia.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

M4b, rozwaliłeś mnie kompletnie swoją wypowiedzią. ROTFL to za mało....
Nie ma jak dobra teoria spisku.

Zarząd wychyla ci się zza każdego krzaka, nawet z niewinnej ankiety postawionej przez osobę, która jest całkowicie neutralna a nawet krytyczna w swojej opinii na temat zarządu.

Przepraszam Modliszko, że w ogóle coś napisałem w twoim wątku, bo najwyraźniej każda moja wypowiedź powoduje natychmiastowy atak, nawet jak jest neutralna i żartobliwa.

modliszka 
totalny rekordzista

Zdaję sobie sprawe, że ankieta jest bardzo sztywna a wybór odpowiedzi, jest tak mały, że nie daje dużych szans wypośrodkowania swoich odpowiedzi. Inaczej moglyby sie rozkladac glosy, gdyby pytanie zostało postawione:

"czy zadowoleni jestescie Panstwo z warunków mieszkalnych na Pelikanach"

- jestm zadowolony/a
- nie jestem zadowolony/a.

Ankieta jest dopiero kilka godzin, dlatego nie bede jej oceniała :wink: . Nie zmienie również jej tresci. Jezeli chodzi o negatywne odpowiedz (tu do Marcina) - to uważam, ze to zdrowy obiaw, mówiac o glosach :wink: Dotychczasowy wynik, jest "miażdżący" i płynie z niego jedynie zadowolenie :wink: Powinno byc to budujace :wink:

Marcin napisał/a:

Przepraszam Modliszko, że w ogóle coś napisałem w twoim wątku, bo najwyraźniej każda moja wypowiedź powoduje natychmiastowy atak, nawet jak jest neutralna i żartobliwa.

Marcin, to ze ankieta daje malo mozliwosci wyboru, M4b dodal swoj komentarz, dlaczego glosuje na TAK a dlaczego na NIE. Nie widze tu potrzeby, bulwersowania sie, czy tez oceny, ktorejkolwiek wypowiedzi.
Prosze, zebyscie podeszli na luzie do tej ankiety i nie doszukiwali sie ukrytych intencji.
Napisalam, ze jezeli ktos ma ochote moze napisac swoj komentarz, ale nie jest to konieczne. M4B mial ochote, wiec napisal, tak samo jak Ty oceniles tych, ktorzy zaglosowali na NIE :wink:
Nikt nie atakuje i nikogo nie widze tu atakowanym.
Kazdy ma prawo do wypowiedzenia wlasnego zdania i na tym proponuje zakonczyc dyskuje.

Pozdrawiam

M4b 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
M4b, rozwaliłeś mnie kompletnie swoją wypowiedzią. ROTFL to za mało....
Nie ma jak dobra teoria spisku.

Zarząd wychyla ci się zza każdego krzaka, nawet z niewinnej ankiety postawionej przez osobę, która jest całkowicie neutralna a nawet krytyczna w swojej opinii na temat zarządu.

Nie przypisuj sobie wszystkich win i zasług ...
Napisałem gwoli ścisłości, żeby nie było absolutnie żadnych wątpliwości, niedomówień i nieporozumień.
Nie była moja wypowiedź również kierowana ani do Zarządu, ani do Administratora ani personalnie do nikogo innego kto się zza marcinowego krzaka wychyla.
Po prostu - wyjaśnienie mojego głosu i tyle.

Ale jak stare przysłowie pszczół mówi - Uderz w stół ...
Chciałem uniknąć nadinterpretacji w kwestii oddanego głosu, a tu nadinterpretpowano moje wyjaśnienie ... I kto tu tworzy spiskowe teorie ???

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

M4b napisał/a:
Gwoli ścisłści, bo widzę że mogą się pojawić próby przeinaczania wyników i rozciągania ich na obszary których moim zdaniem nie dotyczą.
...
Proszę aby niezwiązani z tymi czynnikami nie przypisywali sobie niezasłużenie co nie ich zasługą i przypadkiem nie próbowali rozciągać tego głosu na TAK dla obecnej sytuacji Wspólnoty, aprobaty dla działań Zarządu i Administratora itp.

M4b napisał/a:

Nie była moja wypowiedź również kierowana ani do Zarządu, ani do Administratora ani do nikogo innego kto się zza marcinowego krzaka wychyla.

Brawa za kosekwencję M4b.

A ponieważ zostałem "wywołany do odpowiedzi" uderzeniem w stół uroczyście oświadczam, że natychmiast po ukazaniu się ankiety wpadłem na pomysł zmanipulowania jej wyników w taki sposób by przedstawić M4b jako gorącego zwolennika zarządu i jego działań. Miałem bowiem na celu doprowadzenie do sytuacji w której nie będzie mógł patrzeć na siebie w lustrze a co za tym idzie się golić i zostanie zmuszony do zapuszczenia brody do pasa. Tak to sobie uknułem. Brzydki ja. :wink:

M4b 
totalny rekordzista

Marcin, czy ty naprawde nie rozumiesz co się pisze czy tylko udajesz ?
Wymieniłem te "organa" żeby nikt, np. użytkownik XYZ nie pomyślał że aprobuję poczynania tych "organizmów". Przeczytaj teksta raz, potem drugi, jak zajdzie potrzeba to i trzeci a potem dopiero pisz o konsekwencji.

modliszka 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
M4b napisał/a:
...

M4b napisał/a:

Nie była moja wypowiedź również kierowana ani do Zarządu, ani do Administratora ani do nikogo innego kto się zza marcinowego krzaka wychyla.

Brawa za kosekwencję M4b.

A ponieważ zostałem "wywołany do odpowiedzi" uderzeniem w stół uroczyście oświadczam, że natychmiast po ukazaniu się ankiety wpadłem na pomysł zmanipulowania jej wyników w taki sposób by przedstawić M4b jako gorącego zwolennika zarządu i jego działań. Miałem bowiem na celu doprowadzenie do sytuacji w której nie będzie mógł patrzeć na siebie w lustrze a co za tym idzie się golić i zostanie zmuszony do zapuszczenia brody do pasa. Tak to sobie uknułem. Brzydki ja. :wink:

Marcin przeczytaj raz jeszcze te dwa zdania.....i prosze, nie rozciągaj ....

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

OK, poddaję się...
Najwyraźniej jestem niekompatybilny z większą ilością osób :?
Może ja tu nie pasuję?
EOT

modliszka 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
OK, poddaję się...
Najwyraźniej jestem niekompatybilny z większą ilością osób :?
Może ja tu nie pasuję?
EOT

Nie rozumiem :shock:
Czy gdzies sa jakies wymogi, co do wygladu, stanowiska, pogladaów :?: :roll:
Pasujesz, tak samo jak pasuje kazdy inny forumowicz.
Zauwazam jednak małe utrudnionie w Twoim przypadku :wink:
Trudno jest Ci oddzielić wypowiedzi : Marcina jako czlonka Wspolnoty Pelikanów, od Marcina ( tu powiazanie z osoba piastujaca pewna funkcje)....

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

No te trudności w oddzieleniu to chyba powinny być zrozumiałe. Jestem całością i jestem niepodzielny, to z kim jestem związany w oczywisty sposób wpływa na ocenę sytuacji, punkt widzenia i całą resztę. Chociażby dlatego że widze sprawy z obu stron, nie tylko jednej. Ludzie, którzy mają łatwość w "oddzielaniu" i raz mówią to a raz co innego w zależności od wcielenia, które przyjmują - zazwyczaj cierpią na schizofrenię. Bo to kliniczny, podręcznikowy objaw.

drew 
Admin
Homo Pelikanus

MODERATOR

To jak juz sobie wszyscy wszystko wyjaśnili, to przypomnę, że ankieta Modliszki nie dotyczy Administratora, Zarządu ani schzofrenii - tylko ogólnego odczucia z mieszkania tu* i teraz.
Będę zatem wdzięczny wszystkim za trzymanie się tematu.

* Gdzie 'tu' oznacza Wspólnotę Pelikanów - jeśli nie jest to dla kogoś jasne ;)

Biała 
totalny rekordzista
wc

Wysłany: Sro 07 Wrz, 2005   

Marcin napisał/a:
Ludzie, którzy mają łatwość w "oddzielaniu" i raz mówią to a raz co innego w zależności od wcielenia, które przyjmują - zazwyczaj cierpią na schizofrenię. Bo to kliniczny, podręcznikowy objaw.

Wielu ludzie ma taką łatwość, jeśli trudno ci to zrozumieć popatrz na post drewa, który jasno oddziela swoje wypowiedzi jako moderator i jako drew

drew 
Admin
Homo Pelikanus

Wysłany: Sro 07 Wrz, 2005   

MODERATOR

Zdecydowanie PONAWIAM prośbę o trzymanie się tematu i nie psucie Modliszce ankiety

Odpowiedz do tematu