Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Marazm ...
Autor Wiadomość
mst 
odzywa się w niedziele i święta

Wysłany: Wto 30 Sie, 2005   

Marcin napisał/a:
Tę funkcję z powodzeniem pełni lub będzie pełniła strona www - tam będzie można znaleźć wszystkie informacje, które można upublicznić.

Niestety, chyba raczej trzeba marzyć o tym, że będzie pełniła.
Znalazłem wczoraj tą stronę (swoją drogą ciekawe czemu w domenie waw.pl) i najświeższe informacje to wyniki głosowań nad uchwałami wg stanu głosów na dzień 3 lipca. Ciekawe, czy Zarząd i/lub Administrator w ogóle pamiętają, że ta strona tam jest.

Pozdrawiam,
Michał

Biała 
totalny rekordzista
wc

To my Pelikany mamy właną stronę :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ciekawe ile osób z osiedla o tym wie 2-3 ??
Albo po prostu ta informacja została przeoczona, albo naprawdę zaczynam ślepnąć. :cry:
Czy ktoś może mnie uświadomić ???

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Biała napisał/a:
To my Pelikany mamy właną stronę

Ano macie :) Google prawdę ci powie...

http://www.pelikanow.waw.pl/

mst napisał/a:
Znalazłem wczoraj tą stronę (swoją drogą ciekawe czemu w domenie waw.pl)

Domena całkiem słuszna... piaseczno nie posiada swojej doemy regionalne... Takie strony powinny być właśnie w domenach regionalnych ze względu na wyłącznie lokalny charakter witryny a nie ogólnopolski.

Mi się natomiast baaaaardzo podoba forum na tej stronie :D

mst 

314TeR napisał/a:
Domena całkiem słuszna... piaseczno nie posiada swojej doemy regionalne... Takie strony powinny być właśnie w domenach regionalnych ze względu na wyłącznie lokalny charakter witryny a nie ogólnopolski.

eee tam,
jest np. taka strona jak www.piaseczno.pl, to i strona wspólnoty mogła by być pod adresem www.pelikany.piaseczno.pl

314TeR 
Admin

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

mst napisał/a:
eee tam,
jest np. taka strona jak www.piaseczno.pl, to i strona wspólnoty mogła by być pod adresem www.pelikany.piaseczno.pl

Domena piaseczno.pl należy do powiatu piaseczyńskiego który jest jej właścicielem i administratorem. Aby podpiąć subdomenę pod nich trzeba by od nich uzyskać zgodę.

Z ogólno dostępnych końcówek regionalnych waw.pl jest najlepszym pomysłem...

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Dlatego też tam została postawiona.
Strona jest ciągle w budowie, jest robiona społecznie i nieodpłatnie w ramach wolnego czasu przez jednego z naszych mieszkańców, więc proponowałbym odrobinę tolerancji.
Mam nadzieję że po sezonie wakacyjno-urlopowym ruszy pełną parą i będzie na bieżąco aktualizowana.

Biała 
totalny rekordzista
wc

No ale kampanię informacyjną to by można już zacząć. Bo potem znów nastąpi brzebudzenie "z ręką w nocniku" .

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Myślę że lepiej najpierw dopracować stronę, wrzucić na nią wszystkie aktualności i ją "dopieścić" a potem dać info mieszkańcom - niech już oglądają produkt finalny :)

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

Wysłany: Sro 31 Sie, 2005   

mst napisał/a:

(...)
A teraz pomarzę sobie trochę.
Gdyby tak była oficjalna strona naszej wspólnoty, gdziekolwiek w sieci, ale za to tak zrobiona, żeby były konta dla wszystkich członków wspólnoty, którzy mogliby się zalogować i oddać swój głos elektronicznie w sprawie podejmowanych uchwał.

...Sorry, rozmażyłem się za bardzo, przez moment chyba zdawało mi się, że jestem w innym kraju... :)

Pozdrawiam drogich forumowiczów,
Michał

Na początku nie wymagajmy za wiele. Dla mnie szczytem sukcesu, bedzie internetowy dostep, do treści uchwał. Mogą być w formie skanów, czy tez w inny sposób, przerzucone na stronę internetowa, czy tez forum. Strona dostepna jedynie dla osob, odpowiedzilnych (bez mozliwosci komentowania i zadawania pytan) Taki zbiór wszystkich uchwał i projektów w jednym miejscu. Komentarze i dyskusje moga toczyc sie, w innym przeznaczonym do tego miejscu....

teraz je sie rozmarzyłam.....ehhhhh

mst 

Wysłany: Sro 31 Sie, 2005   

Marcin napisał/a:
Dlatego też tam została postawiona.
Strona jest ciągle w budowie, jest robiona społecznie i nieodpłatnie w ramach wolnego czasu przez jednego z naszych mieszkańców, więc proponowałbym odrobinę tolerancji.
Mam nadzieję że po sezonie wakacyjno-urlopowym ruszy pełną parą i będzie na bieżąco aktualizowana.

Tolerancja jak najbardziej jest! Podziwiam wolontariusza.
Mam tylko nadzieję, że Zarząd i Administrator będą tam wrzucać wszystkie te informacje, których nam tak bardzo brakuje. Trzymam kciuki za Autora strony i nasz Zarząd.

Pozdrawiam,
Michał

Pohor 
Moderator

Wspólnota: Pelikanów
Wysłany: Sob 10 Wrz, 2005   

Ja rowniez chyle glowe przed wolontariatem. I ciesze sie, ze sa chetni do robienia czegos dla kogos tylko za cene satysfakcji. Brawo !!

Odpowiedz do tematu