Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Marazm ...
Autor Wiadomość
Biała 
totalny rekordzista
wc

Wysłany: Pon 29 Sie, 2005   

Marcin napisał/a:
Forbi,

A kto to jest????
Już zostałam uświadomiona że pisząc na forum nie jesteśmy anonimowi, ale nie znam forumowicza o ym nicku !!!!!!

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

M4b napisał/a:

Marcin, Dyskutowaliśmy o zmianach na Forum i nie trzeba teraz ponownie tego podnosić.
Mówisz o klimacie jaki się wytworzył - przypomnij sobie "starego" Marcina który w dużej mierze był autroem tego klimatu.

M4b, tu nie zgodzę się w caej rozciągłości. Nigdy nikogo nie obrażałem z premedytacja, o nic nie pomawiałem i nie czyniłem tego typu podjazdów. To, że dyskutuję i bronię swojego zdania, to chyba rzecz normalna. I nie powinna dziwić. Naprawdę staram się by moje wypowiedzi mieściły się w normach kultury - nawet tej szeroko rozumianej. Dlatego też zarzut, że byłem autorem "złego klimatu" jest dość naciągany. No chyba, że za zły klimat ktoś uważa trwanie przy swoim zdaniu, niezależnie od tego jak brzmi "jedyne właściwe" zdanie prezentowane przez niektórych forumowiczów wykazujących się tolerancją poniżej zera.

M4b napisał/a:

No fajnie - skoro mamy dużo wolnych środków to czemu sprawy oseidlowe tak się ślimaczą. Brak kasy mógłby być wyjaśnieniem, ale skoro mówisz że pieniądze są to brak chyba tylko chęci i dynamiki w działaniu. Innych powodów nie widzę.

Umknął ci zapewne sezon urlopowy. Zarząd, administratr, jego pracownicy i firmy wykonawcze też mają do niego prawo. I zapewne też chcą je wykorzystać latem.

M4b napisał/a:

No z tymi śmietnikami to bym się tak nie rozpędzał.
Kto potrzebuje (czytaj nurki) wchodzą do nich bez problemów, hałasują puszkami nierzako o 1 w nocy lub przed 5 nad ranem, były też przypadki spania tych osobników w altance, sam miałem pzrypadek który tylko cudem nie zakończył się bójką z dwoma pijanymi nurkami którzy w śmietniku zrobili sobie sypialnię z kibelkiem.

Forbi, poczytaj na forum opinie innych wspólnot o śmietnikach niezamykanych. Odnieś do naszych i wyciągnij wnioski.

M4b napisał/a:

Uważam że taki czas nadszedł i postaram się zainteresować taką opcją osoby które podobnie jak ja sa niezadowolone z działań Zarządu i coś w tej kwestii zrobić.
I na pewno nie będę liczył na laurki, poklask czy głaskanie po główce przez mieszkańców.
Bo to nie jest zajęcie dla gwiazdorów ale dla zimnych i konsekwentych w swych działaniach realizatorów. A jak będą efekty - będą i pozytywne opinie mieszkańców.

Co prawda nie bardzo rozumiem wypowiedź o gwiazdorstwie, ale - powodzenia. Niewątpliwie zmiana strony dobrze ci zrobi. Naturalnie nie wątpię w oszałamiające i natychmiastowe efekty, ktoś tak dokładnie wiedzący co i jak chce osiągnąć po prostu nie może zawieść. A dla wspólnoty wyjdzie to jedynie na dobre.

I naprawde mam nadzieję, że twoja opinia nie okaże się jak kiedyś moja - zaraz - jak to ładnie napisał Gawron w dyskusji o forach zamkniętych - "niemiarodajna"...
Życzę tego Tobie i sobie.

[ Dodano: Pon Sie 29, 2005 1:33 pm ]
Biała napisał/a:
Marcin napisał/a:
Forbi,

A kto to jest????
Już zostałam uświadomiona że pisząc na forum nie jesteśmy anonimowi, ale nie znam forumowicza o ym nicku !!!!!!

No comments.

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Marcin napisał/a:

M4b, tu nie zgodzę się w caej rozciągłości. Nigdy nikogo nie obrażałem z premedytacja, o nic nie pomawiałem i nie czyniłem tego typu podjazdów. To, że dyskutuję i bronię swojego zdania, to chyba rzecz normalna. I nie powinna dziwić. Naprawdę staram się by moje wypowiedzi mieściły się w normach kultury - nawet tej szeroko rozumianej. Dlatego też zarzut, że byłem autorem "złego klimatu" jest dość naciągany. No chyba, że za zły klimat ktoś uważa trwanie przy swoim zdaniu, niezależnie od tego jak brzmi "jedyne właściwe" zdanie prezentowane przez niektórych forumowiczów wykazujących się tolerancją poniżej zera.

Marcin, uważam że na ten temat to sobie możemy pogadać przy piwku żeby nie prowokować znów co poniektórych do pyskówki. To tyle w tej kwestii.

Marcin napisał/a:

Umknął ci zapewne sezon urlopowy. Zarząd, administratr, jego pracownicy i firmy wykonawcze też mają do niego prawo. I zapewne też chcą je wykorzystać latem.

Zarządowi też zapewne umknął :) Bo inaczej nie informaopwałby że szlabany ruszą 8 sierpnia. Poz tym pytanko - ile osób zatrudniają owe firmy - Zarządca, instalator(serwisant) domofonów czy pozostałe firmy podwykonawcze, skoro urlop jednej czy dwóch powoduje zawieszenie działalności na kołku na ten czas ... I dlaczego wobec tego nie ma żadnego "planu B" który pozwoliłby w tym czasie normalnie fukcjonować i kontynuować ropzpoczęte zadania ? Podobnie z Zarządem - chyba nie jest jednoosobowy i jakieś planowanie urlopów z pewnym wyprzedzeniem w sposób zapewniający funkcjonowanie tego jakże istotnego dla nas ciała bez przeszkód ???
Marcin napisał/a:

Forbi, poczytaj na forum opinie innych wspólnot o śmietnikach niezamykanych. Odnieś do naszych i wyciągnij wnioski.

Marcin, uważam że w porównaniu z innymi wspólnotami jest może lepiej, ale nie aż tak żeby uznać że jest OK. Sukces mniej niż połowiczny - nie wejdą jedynie nurki o inteligencji ameby. Pozostali kody znają, wchodzą i robią co chcą. Jedynie niektórzy nasi mieszkańcy mają wciąż problemy z zapamiętaniem kodu, ale to już temat na inną rozmowę.
Marcin napisał/a:

Co prawda nie bardzo rozumiem wypowiedź o gwiazdorstwie, ale - powodzenia. Niewątpliwie zmiana strony dobrze ci zrobi. Naturalnie nie wątpię w oszałamiające i natychmiastowe efekty, ktoś tak dokładnie wiedzący co i jak chce osiągnąć po prostu nie może zawieść. A dla wspólnoty wyjdzie to jedynie na dobre.

Chciałem jedynia powiedzieć że ew. praca w Zarządzie nie powinna być powodowana chęcią zabłyśnięcia, czy autopromocji w obrębie mieszkańców naszej wspólnoty, a jedynie chęcią trudnej i ciężkiej pracy na rzecz Wspólnoty.
Marcin, czy naprawdę uważasz że realizacja zadań jakie stoją przed Zarządem idzie sprawnie, szybko i terminowo ? Że informacje jakie czasem skapną od Zarządcy na klatkach są zgodne z tym jakie potem widać efekty na osiedlu ???
Przykłady - płotki (chyba z 5 miesięcy i dalej nie skończone), szlabany (chyba już trzeci termin głosił że to będzie 8 sierpnia, kwestię ponoć pozytywnie przeprowadzoinych testów przemilczę litościwie), ul. Jarząbka - utwardzenie, przykłady można mnożyć ...
Czy uważasz że to wszystko idzie tak jak powinno ???
Ja uważam że nie, że to się starsznie ślimaczy, wygląda na to że nikt nad tym, nie panuje, nie egzekwuje wykonania i nie kontroluje.

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
.... No chyba, że za zły klimat ktoś uważa trwanie przy swoim zdaniu, niezależnie od tego jak brzmi "jedyne właściwe" zdanie prezentowane przez niektórych forumowiczów wykazujących się tolerancją poniżej zera.

uprzejmie prosze o doprezyzowanie
Cytat:
I naprawde mam nadzieję, że twoja opinia nie okaże się jak kiedyś moja - zaraz - jak to ładnie napisał Gawron w dyskusji o forach zamkniętych - "niemiarodajna"...
Życzę tego Tobie i sobie.

male uscislenie Marcinie --- nie pisalem o tym, iz Twoja opinnia jest niemiarodajna bo to jest oczywiste w przypadku glosowania -- Masz moc jednego glosu --- tylko, ze ankiety byly niemiarodajne... a to juz spora roznica...

no i oczywiscie teraz dalem sie sprowokowac i zgodnie z tym co kiedys bylo zaleceniem powienienem dostac ostrzezenie 8) :lol: :lol:

Biała 
totalny rekordzista
wc

Marcin napisał/a:
Biała napisał/a:
Marcin napisał/a:
Forbi,

A kto to jest????

No comments.

No i dzięki Bogu, bo nawet nie liczyłam na to.

[ Dodano: 05-08-29, 13:12 ]
skoro jestesmy przy prośbach i pytaniach.
Czy ja mogę w końcu doprosić się założenia "kapelusza" na latarnię przed wjazdem do garażu przy 2????
oświetlenie z hal całkowicie mieszkańcom wystarzy.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

M4b,
Naprawdę warstwa gwiazdorsko-błyszcząca twojej wypowiedzi umyka mojej zdolności pojmowania.

Reasumując: zgodnie ze wszystkim powyższym z radością powitam nowy, sprawny zarząd, który wszystko wyprostuje i naprawi, postawi płotki, zburzy szlabany, zorganizuje odpowiednią ilość miejsc parkingowych, utwardzi nasze drogi, rozmiękczy pozostałe i generalnie sprawi że będzie super, a ze Strusiej będą przychodzić wycieczki, by to wszystko obejrzeć :) .
Tyle, że obawiam się, że życie zweryfikuje te wszystkie hura-optymizmy. Ale może nie? Pożyjemy, zobaczymy.
Ja na pewno na tym zystam. Choćby spokój w domu i brak telefonów o 22 że gdzieś leżą śmieci, albo jaki jest kod do śmietnika.

Gawron,
Miarodajnośc ankiet była już obszernie dyskutowana. Skoro nadal uważasz że były niemiarodajne temat jest dla mnie zamknięty, ponieważ żaden rozsądny czy nierozsądny argument nie zmieni twojego zdania. Były niemiarodajne bo tak i koniec. Nie polemizuję, brak mi siły. EOT.

Biała 
totalny rekordzista
wc

Marcin napisał/a:
Reasumując: zgodnie ze wszystkim powyższym z radością powitam nowy, sprawny zarząd, który wszystko wyprostuje i naprawi, postawi płotki, zburzy szlabany, zorganizuje odpowiednią ilość miejsc parkingowych, utwardzi nasze drogi, rozmiękczy pozostałe i generalnie sprawi że będzie super, a ze Strusiej będą przychodzić wycieczki, by to wszystko obejrzeć .

Zastanawia mnie, po co na hurra zmieniać obecny zrząd, którzy mimo wszystko sprawdzał się i działał bardzo energicznie, przynajmniej do pewnego momentu?

Chyba jednak lepiej byłoby żeby obecnemu jakoś pomóc i zwrócić uwagę na niedociągnięcia.
Na spotkaniu z zarządem zaproponowałam, żeby po powołaniu klatkowych zrobić im raz w miesiącu spotkanie informacyjne, ale niestety zostało to bez odpowiedzi. Dziwne, przecież ułatwiłoby to zdecydowanie Zarz ądowi pracę, a nasi mieszkańcy mięliby informację z drugie ręki. Wyeliminowane zostałeyby plotki, spekulację i niepoinformowani mieszkańcy. Ten temat przewija się na forum już od dłuższego czasu, ale jak do tej pory nic w tej kwestii nie zrobiono.
Skoro są chętni by się tym zając to chyba zdrowy rozsądek podpowiada by z tego skorzystać.

MY LOKATORZY CHCEMY POMÓC aby wszystko odbywało się sprawnie i szybka.

Dlatego bardzo proszę zarząd by pozwolił sobie pomóc i nas nie odpychał :(

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Marcin napisał/a:
Gawron,
Miarodajnośc ankiet była już obszernie dyskutowana. Skoro nadal uważasz że były niemiarodajne temat jest dla mnie zamknięty, ponieważ żaden rozsądny czy nierozsądny argument nie zmieni twojego zdania. Były niemiarodajne bo tak i koniec. Nie polemizuję, brak mi siły. EOT.

Panowie Marcin i Gawron proszeni o zakończenie dyskusji na temat poprzedniego forum i słuszności decyzji. Temat ankiet był omawiany i zakończony.
W kwestii forum pozostają otwarte tematy dotyczące promowania forum we wspólnotach oraz informacji udzielanych przez członków Zarządów.
Według mnie na forum łatwiej odpowiedzieć i informować niż tłumaczyć 50 osobom każdemu z osobna na dyżurach lub wieczorem i w weekendy siedzieć na telefonie ... :roll:

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Biała napisał/a:
Marcin napisał/a:
Reasumując: zgodnie ze wszystkim powyższym z radością powitam nowy, sprawny zarząd, który wszystko wyprostuje i naprawi, postawi płotki, zburzy szlabany, zorganizuje odpowiednią ilość miejsc parkingowych, utwardzi nasze drogi, rozmiękczy pozostałe i generalnie sprawi że będzie super, a ze Strusiej będą przychodzić wycieczki, by to wszystko obejrzeć .

Zastanawia mnie, po co na hurra zmieniać obecny zrząd, którzy mimo wszystko sprawdzał się i działał bardzo energicznie, przynajmniej do pewnego momentu?

Chyba jednak lepiej byłoby żeby obecnemu jakoś pomóc i zwrócić uwagę na niedociągnięcia.
Na spotkaniu z zarządem zaproponowałam, żeby po powołaniu klatkowych zrobić im raz w miesiącu spotkanie informacyjne, ale niestety zostało to bez odpowiedzi. Dziwne, przecież ułatwiłoby to zdecydowanie Zarz ądowi pracę, a nasi mieszkańcy mięliby informację z drugie ręki. Wyeliminowane zostałeyby plotki, spekulację i niepoinformowani mieszkańcy. Ten temat przewija się na forum już od dłuższego czasu, ale jak do tej pory nic w tej kwestii nie zrobiono.
Skoro są chętni by się tym zając to chyba zdrowy rozsądek podpowiada by z tego skorzystać.

MY LOKATORZY CHCEMY POMÓC aby wszystko odbywało się sprawnie i szybka.

Dlatego bardzo proszę zarząd by pozwolił sobie pomóc i nas nie odpychał :(

Biała, dziękuję za zdroworozsądkową opinię i przekażę informację komu trzeba. Mam nadzieję że temat wróci i da się wszystko "poprawić" - ku skuteczniejszemu działaniu zarówno zarządu jak i administratora.

TD - z przykrością informuję że nie akceptuję cenzury tematycznej. Moderatorzy winni dbać o kulturę wypowiedzi i wzajemne relacje ludzi na forum a nie wyznaczać tematy na które wolno i nie wolno dyskutować. I dlatego neistety nie jestem w stanie podporządkować się temu zaleceniu.

W oczekiwaniu na ostrzeżenie

- Marcin

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Gawron,

uff... jak dobrze ... nigdzie nie prosilem o to, abys wpadle ze mna na ten temat w polemike :D --- choc jak zawsze silke mam 8) :mrgreen:

prosilem natomias o doprecyzowanie - cytuje:
Marcin napisał/a:

.... No chyba, że za zły klimat ktoś uważa trwanie przy swoim zdaniu, niezależnie od tego jak brzmi "jedyne właściwe" zdanie prezentowane przez niektórych forumowiczów wykazujących się tolerancją poniżej zera.

i nadal prosze :?

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Nie w tym wątku. Bardzo nie lubię kiedy temat jest rozjeżdżany przez userów i nie zamierzam tego także sam czynić. Załóż stosowny wątek w "forum" - i jedziemy.

tomasz-dominik 
totalny rekordzista
T-D

Wspólnota: Meander
Ulica: Strusia

Marcin napisał/a:
TD - z przykrością informuję że nie akceptuję cenzury tematycznej. Moderatorzy winni dbać o kulturę wypowiedzi i wzajemne relacje ludzi na forum a nie wyznaczać tematy na które wolno i nie wolno dyskutować. I dlatego neistety nie jestem w stanie podporządkować się temu zaleceniu.

Tekst Memorandum jest Ci znany, jedynie do niego się odnoszę i to w celu zażegnania konfliktów na forum, które już kiedyś miały miejsce i nie zamierzamy do nich dopuszczać, to jak rozmowa o polityce wśród rodziny, niby jestesmy rodziną, ale to nie znaczy że się nie pozabijamy z podowu różnicy zdań.
Ostrzezenie będzie jesli temat będzie rozgrzebywany i kontynuowany i nie mam tu na mysli tematu dot. działania Zarządu Pelikanów.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Temat dyskutowany tu: http://www.slowicza.org/p...p?p=22177#22177

Proszę o powrót do rzeczywistego tematu watku.

mst 
odzywa się w niedziele i święta

Uff, to może wróćmy do dyskusji...

M4b napisał/a:
...Ja jednak uważam że Zarząd też powinien informować o swoich poczynaniach, bo niektóre decyzje nie przekładają się na działania Administratora a mogą mieć olbrzymi wpływ na naszą Wapólnotę - np. kwestia praw własności do odcinka drogi od ul. Jarząbka do Pawiej.

A może by tak zaproponować Zarządowi i adminowi tego forum, żeby utworzyć w Pelikanach osobny wątek pt. "Ogłoszenia Zarządu". Zarząd wydelegowałby jedną osobę ze swojego grona, która byłaby odpowiedzialna za umieszczanie w takim wątku rzeczowych informacji nt. naszej wspólnoty i podejmowanych działań. Oczywiście musiałoby to funkcjonować w taki sposób, żeby wątek ten nie był kolejnym polem do dyskusji dla sfrustrowanych, żeby pisać do niego mógł tylko wybrany członek Zarządu - czyli byłaby to po prostu tablica informacyjna.
Co Wy na to?

Pozdrawiam,
Michał

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Tę funkcję z powodzeniem pełni lub będzie pełniła strona www - tam będzie można znaleźć wszystkie informacje, które można upublicznić.

Odpowiedz do tematu