Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe Strona Główna Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum osiedlowe
Osiedle Słowicza - Piaseczno - forum mieszkańców ulic: Albatrosów, Strusia, Pelikanów i Tukanów

•  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  •   Album  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
LAWETA NA PELIKANÓW !
Autor Wiadomość
marekneon 
totalny rekordzista
ROBI KANAPKĘ

Wysłany: Czw 12 Sty, 2006   

M4b napisał/a:
A skąd mają wiedzieć że jest "deliwkent" do wywiezienia ?

Słoneczny tfu społeczny patrol 8)
M4b napisał/a:
Zgłoś taki wniosek ...

Tak tak wnioski to podstawa najlepiej jak się je wyciąga :wink:

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

M4b napisał/a:
Się wtrącę ...
Zobacz że z przejazdu przy 2-kach (koło sklepiku "Słowik") niestety od naszej strony nigdzie nie wjadą - zatrzymają ich filary przed placem zabaw dla dzieci.
Od strony 6-ek, mogliby wjechać jeśli się "złamią" pod tamtejszymi filarami, a w to wątpię, wóz bojowy to jednak spora ciężarówka.
Jedyna rozsądna droga to atakować od strony Meandra, a tam kicha, wolna parkingowa amerykanka. I niestety nasza wspólnota wpływu na to nie ma żadnego, a im raczej nie zależy ...

Się nie zgodzę :lol:
Jeśli - tak jak pisze Modliszka będzie wolny przejazd od szlabanu "na wprost" to myślę, że straż przejedzie - w końcu wóz bojowy, mimo iż duży nie jest szerszy niż ulica. A za naszym placykiem zabaw sobie skręci i wjedzie na trawniki - pod warunkiem braku parkujących tam strusiowych aut, co jest pomysłem fajnym, tyle że nierealnym. Bo o ile my musielibyśmy poświęcić 2-4 miejsca, o tyle strusiowa inwestycja byłaby znacznie poważniejsza i nie widzę możliwości przekonania ich do tego.
W przejazd 6kowy też by pewnie skręcili z Pelikanów - warunek zakaz parkowania nie tylko pod przejazdem (wolna całkowicie przynajmniej jedna nitka - tyle że trafią na masakrę parkingową od strony Poduszki/Meandra... I w życiu nie skręcą na nasz trawnik). Zakładając że wjadą wyjazdem, bo w życiu nie skręcą w lewo wjeżdżając prawidłowo...

M4b 
totalny rekordzista
Brak tytułu :)

Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów

Marcin napisał/a:
Się nie zgodzę :lol:
Jeśli - tak jak pisze Modliszka będzie wolny przejazd od szlabanu "na wprost" to myślę, że straż przejedzie - w końcu wóz bojowy, mimo iż duży nie jest szerszy niż ulica. A za naszym placykiem zabaw sobie skręci i wjedzie na trawniki - pod warunkiem braku parkujących tam strusiowych aut, co jest pomysłem fajnym, tyle że nierealnym. Bo o ile my musielibyśmy poświęcić 2-4 miejsca, o tyle strusiowa inwestycja byłaby znacznie poważniejsza i nie widzę możliwości przekonania ich do tego.
W przejazd 6kowy też by pewnie skręcili z Pelikanów - warunek zakaz parkowania nie tylko pod przejazdem (wolna całkowicie przynajmniej jedna nitka - tyle że trafią na masakrę parkingową od strony Poduszki/Meandra... I w życiu nie skręcą na nasz trawnik). Zakładając że wjadą wyjazdem, bo w życiu nie skręcą w lewo wjeżdżając prawidłowo...

Marcin jak rany :)
A co ja prawię cały czas - od naszej strony nie wjadą (w domyśle - nie skręca na trwaniki) , od Meandra trzeba. Nawet jaśli atakować od naszej strony, to sam manewr już trzeba wykonać "za miedzą" ... I w jednym i w drugim przypadku.
Dojadą do "motylków" i kiszka ... Przed nimi nie skręcą ... A jeśli położyć "motylki" - Strusiowo Meandrowe samochody. I też nie skręcą ... Toć o tym mówię.

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

M4b :D
Ja wiem. I rozumiem.
Tyle że Modliszka dowodzi, że zakaz parkowania w tych konkretnych przejazdach jest kluczem do sukcesu... W co ja osobiście nie wierzę i w co wątpię.

gawron 
totalny rekordzista

M4b napisał/a:
Jedyna rozsądna droga to atakować od strony Meandra, a tam kicha, wolna parkingowa amerykanka. I niestety nasza wspólnota wpływu na to nie ma żadnego, a im raczej nie zależy ...

ciekawe, bardzo ciekawe --- poczytaj dokladniej forum dzial Meander i sie przekonasz ze jestes w bledzie...

[ Dodano: Czw Sty 12, 2006 18:20 ]
Marcienie --- pomysl z zakazem parkowania od strony Pelikanow nawet z jednej strony jest bardzo dobry... dlaczego??? ano dlatego, ze wtedy bedzie ławtiej przeglosowac taki sam regulamin u Strusi ktory jest w trakcie przygotowan...

Zakazy, gordzenia itd ... kompletna bzdura... nie rozmawialibysmy o tym czy zakaz parkowania w łacznikach byc powienien czy nie, gdyby Pelikany nie przeglosowaly odgrodzenia.... przypomne ze grodzenie wcale nie jest potrzebne do tego, aby zadbac o ilosc miejsc parkingowych...

Donoszenie --- ale jaja --- uznaje racje M4b --- to nie jest donosicielstwo...
opis czysto teoretyczny... jakis palant tak zaparkowal samochod ze nie mozna wyjechac z garazu... czy wlasciciele zablokowanych autek dzwoniac do administracji i proszac o pomoc donosza???? IMHO nie...

[ Dodano: Czw Sty 12, 2006 19:34 ]
o przypomnialo mi sie --- wczoraj i dzis J.Weiss w swoim programie "Nietypowa sprawa" poruszal problem wywozenia autek z garazy... jutor pewnie bedzie c.d.

dswig 
chętnie gawędzi

Nie uważam aby zgłaszanie źle zaparkowanych samochodów było donosicielstwem. Oczywiście w wszystkim musi być umiar.

Moim zdaniem ktoś z administracji powinien raz lub dwa razy dziennie przejść się przez osiedle i wylawetować wszystkie źle zaparkowane samochody. A mieszkańcy powinni zgłaszać tylko te auta które są (w ich mniemaniu) zaparkowane w rażący sposób.

modliszka 
totalny rekordzista
AI - Artificial Intelligence

dswig napisał/a:
Nie uważam aby zgłaszanie źle zaparkowanych samochodów było donosicielstwem. Oczywiście w wszystkim musi być umiar.

Moim zdaniem ktoś z administracji powinien raz lub dwa razy dziennie przejść się przez osiedle i wylawetować wszystkie źle zaparkowane samochody. A mieszkańcy powinni zgłaszać tylko te auta które są (w ich mniemaniu) zaparkowane w rażący sposób.

Np jest godzina 20.30 - gdzie można zgłaszać takie przypadki ?

gawron 
totalny rekordzista

nie jestem Pelikan a znam przyjamniej trzy numery telefonu (komorki) pod, ktorym mozna to zglosic....

jak sie domyslam dwa zna wiekszosc (piszaca) na tym forum...

modliszka 
totalny rekordzista

Forum może czytać "szary" Pelikan, który chce dokonać złoszenia. On/Ona nie zna osob, numerów do nich a Administracja i Zarząd już nie pracują. Więc sie pytam, gdzie ma zgłosić?
Jeżeli ktoś uważa, że taki proceder należy czynić, to niech dokładnie poda metody, jakimi nalezy się posługiwać, bez względu na godzinę...

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Wysłany: Pią 13 Sty, 2006   

Gawron, nie znam stanu prac nad regulaminem parkowania w waszej wspólnocie, więc nie jestem w stanie się do twojej wypowiedzi ustosunkować. Myślę że z naszej strony nie byłoby szczególnego problemu, żeby udrożnić ten konkretny przejazd.
Czy przegłosujecie u siebie zakaz parkowania przy blokadach i wzdłuż naszego placu zabaw? Jeśli tak - będę lobbował w zarządzie o ustalenie takiego zakazu z naszej strony.

Modliszko, telefon do administratora jest powszechnie znany - powinien wisieć na klatkach, jest na stronie pelikanów - w przypadku rażącego naruszenia regulaminu parkowania można do niego spokojnie dzwonić - po to jest. Nie wiem czy akurat pierwsza w nocy jest najszczęśliwszą godziną - ale 20.30 bez problemu...

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Czy przegłosujecie u siebie zakaz parkowania przy blokadach i wzdłuż naszego placu zabaw? Jeśli tak - będę lobbował w zarządzie o ustalenie takiego zakazu z naszej strony.

bede stawial taki wniosek ... a czy przeglosujemy tego nie wiem...

Marcin 
wprawny pisarz
bez tytułu

Gawron - więc sobie na razie gdybamy...

modliszka 
totalny rekordzista

A ja jestem bardzo zadowolona, że padają jakieś konkrety :!: :mrgreen: =D>
Na ten czas na forum, ale myślę że w odpowiednim czasie przeniosą się do real-u :) =D>
Ponieważ tak samo jak nam, Strusiom równiez powinno zależeć na bezpieczeństwie swoich mieszkanców :)

gawron 
totalny rekordzista

Marcin napisał/a:
Gawron - więc sobie na razie gdybamy...

nie Marcinie --- powoli przchodzimy do konkretow...

Odpowiedz do tematu