Wspólnota: Pelikanów
Ulica: Pelikanów
Wysłany: Czw 12 Sty, 2006
No i zgupłem.
To w końcu dobrze że wywożą czy źle ?
I czy dobrze jak ktoś będzie interweniował prosząc o wywózkę czy źle ?
Bo już się zakałapućkałem.
_________________ Zmiana podpisu ...
modliszka totalny rekordzista AI - Artificial Intelligence
Regulamin parkowania, jest według mojej oceny, źle sprecyzowany.
Nie zabezpiecza swobodnego przejazdu, do każdej części wspólnoty, przez co naraża dużą cześć mieszkańców na niebezpieczeństwo.
Regulamin ten zabezpiecza interesy osób, które mają mieszkania od strony Kwiatków , zapominając zupełnie o osobach, których okna wychodzą na Strusie.
Skoro regulamin, nie zabezpiecza interesu wszystkich mieszkańców, w mojej ocenie nie może zostać uznanym za poprawny i słuszny - stąd moja krytyka.
Odnosząc się do części wspólnoty, dotyczącej samej ulicy Pelikanów, dojazdu właścicieli do garaży i bezpieczeństwa osób, mających okna od strony Kwiatków - regulamin ułatwia życie i zdaje egzamin.
Mam nadzieję, że teraz jasne.
Już jaśniej, nie umiem !
_________________ "zanim język puścisz w taniec
nałóż na mordę kaganiec..."
Przynajmniej dla mnie
dobrze, że wywożą
źle, że donoszą
_________________ Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci, dzieci idą spać, mis po flaszkę leci
Miś, Miś! Świńska rura nie miś! Pięćset złotych! Pięćset złotych dla mnie nie ma, a sam forsą sra!
Marcin o przejazdy chodzi mi tu jak najmniej. Jednak nie zgodze sie z Tobą wogóle.
Małe autka nie przeszkadzały w niczym! No chyba, że kierowcom z marnym, lub zerowym doświadczeniem. Większe i owszem.
Nioe rozumiem cię Modliszko kompletnie. Parkowanie przy blokadach - nie bo nie wjedzie straż pożarna. Parkowanie w przejazdach - tak, bo małe autka nie przeszkadzają. Myślę że straży pożarnej przeszkadzałyby - i to bardzo. Do tego konkretnego miejsca, które tak cię irytuje straż musi dojachać....
Zdecyduj się, bo jak na razie jesteś bardzo niespójna w swoich wypowiedziach.
_________________ mane, thekel, fares...
Marcin napisał/a:
modliszka napisał/a:
Marcin o przejazdy chodzi mi tu jak najmniej. Jednak nie zgodze sie z Tobą wogóle.
Małe autka nie przeszkadzały w niczym! No chyba, że kierowcom z marnym, lub zerowym doświadczeniem. Większe i owszem.
Nioe rozumiem cię Modliszko kompletnie. Parkowanie przy blokadach - nie bo nie wjedzie straż pożarna. Parkowanie w przejazdach - tak, bo małe autka nie przeszkadzają. Myślę że straży pożarnej przeszkadzałyby - i to bardzo. Do tego konkretnego miejsca, które tak cię irytuje straż musi dojachać....
Zdecyduj się, bo jak na razie jesteś bardzo niespójna w swoich wypowiedziach.
Moj błąd polega na tym, że napisałam konkretnych adresów.
W tym wycinku postu, który zacytowałeś, chodziło mi o przejazdy przy 2 i 6.
Cała powyższa dyskusja dotyczy przejazdów na granicy wspoloty ze Strusiami...
Jeśli ktoś czyta dokładnie, nie powinien mieć problemu ze zrozumieniem...
PS
NADAL NIE PODALIŚCIE NUMERÓW TELEFONÓW (CAŁODOBOWYCH), DLA OSÓB CHCĄCYCH POWIADOMIĆ, O ŹLE ZAPARKOWANYM AUCIE
Ostatnio zmieniony przez modliszka Czw 12 Sty, 2006, w całości zmieniany 1 raz
marekneon napisał/a:
dobrze, że wywożą
źle, że donoszą
A skąd mają wiedzieć że jest "deliwkent" do wywiezienia ?
Nikt chyba nie sądzi że te osoby będą 24h/dobę krążyć po osedlu ???
Stąd potrzeba pomocy - widzisz że jest ktoś łąmiący regulamin - prosisz o interwencję.
Czy tak samo podchodzisz do informowania Policji i prośby o interwencję kiedy widzisz że kogoś leją na ulicy ????
M4b napisał/a:
marekneon napisał/a:
dobrze, że wywożą
źle, że donoszą
A skąd mają wiedzieć że jest "deliwkent" do wywiezienia ?
Nikt chyba nie sądzi że te osoby będą 24h/dobę krążyć po osedlu ???
Stąd potrzeba pomocy - widzisz że jest ktoś łąmiący regulamin - prosisz o interwencję.
Czy tak samo podchodzisz do informowania Policji i prośby o interwencję kiedy widzisz że kogoś leją na ulicy ????
NADAL NIE PODALIŚCIE NUMERÓW TELEFONÓW (CAŁODOBOWYCH), DLA OSÓB CHCĄCYCH POWIADOMIĆ, O ŹLE ZAPARKOWANYM AUCIE
Zgłoś taki wniosek ...
Masz pełne prawo poprosić o umieszczenie numerów na klatkach, na www.pelikanow.waw.pl i gdziekolwiek jeszcze Zarząd i Administrator mogą ...
(...)
Strefy zakazu parkowania - ustalono, że nie wolna parkować w przejazdach, na podjazdach do garaży i łukach - czyli tam gdzie wymalowano białą linię. Dlaczego nie pod sklepem? Nie wiem, ale skoro stoją tam blokady to i tak ulicą nie da się przejechać... a zawsze to dwa dodatkowe miejsca, których deficyt jest przecież znaczny...
Marcin, rozumiem jedna doniczka na każdym łuku, ale po co kilka wzdłuż 6 (wyjazd z garażu przy sklepiku) Ruch jest tam jednokierunkowy i nie powinno się zdarzyć, że ktoś będzie jechał pod prąd. To samo łuk przy szlabanie wjazdowym. Może być strefa ograniczonego parkowania, tuż przed szlabanem, ale po co zabrano aż tyle miejsc ? Parkowanie pod przejazdami, tez nikomu nie utrudniało znacznie ruchu, o ile parkowały tam małe autka a nie dostawcze. Wszystko takie miejsca wystarczyło wyznaczyć białymi liniami i byłoby kilka miejsc więcej. Zdaję sobie sprawę, że mogę sobie jedynie popisać, bo i tak nic nie zmienię w tym temacie.
Wiele Pelikanów zaczęło parkować w garażach Kwiatków, stąd tez pozorne "uregulowanie sytuacji" w naszej Wspólnocie.
Co do parkowania w przejazdach, to mam tylko jedno pytanie : którędy dojedzie straż pożarna w przypadku pożaru mieszkań, w których okna wychodzą na ulicę Strusią ?
Przeczytałem dokładnie raz jeszcze jak radziłaś i zacytowałem cały twój post o "nie przeszkadzaniu". Piszesz "parkowanie pod przejazdami" więc rozumiem że masz na myśli wszystkie. Bo jeśli wykluczysz te łączące nas ze Strusiami to wedle mojej wiedzy i znajomości topografii naszego budynku pozostaje tylko jeden... i stosowanie liczby mnogiej nie ma uzasadnienia. Precyzja wypowiedzi jest kluczem do jej zrozumienia przez innych...
Marcin napisał/a:
Przeczytałem dokładnie raz jeszcze jak radziłaś i zacytowałem cały twój post o "nie przeszkadzaniu". Piszesz "parkowanie pod przejazdami" więc rozumiem że masz na myśli wszystkie. Bo jeśli wykluczysz te łączące nas ze Strusiami to wedle mojej wiedzy i znajomości topografii naszego budynku pozostaje tylko jeden... i stosowanie liczby mnogiej nie ma uzasadnienia. Precyzja wypowiedzi jest kluczem do jej zrozumienia przez innych... :)
A to dziwne
Ja sie doliczyłam dwóch
Koło 2 i 6.... Ktoś z nas ewidentnie źle liczy....
Rację masz ma się rozumieć co do ilości, chylę czoła. Mój błąd polegał na wykluczeniu z rozumowania przejazdu przyszlabanowego, jako że nie jestem w stanie wyobrazić sobie samochodu tam zaparkowanego i nie przeszkadzającego - stąd umysowe pominięcie go w arytmetyce.
Racji nie masz co do przeszkadzania - straż też musi którędyś przejechać by dostać się do wpominanych przez ciebie zastawionych przejazdów.
Marcin napisał/a:
Racji nie masz co do przeszkadzania - straż też musi którędyś przejechać by dostać się do wpominanych przez ciebie zastawionych przejazdów.
Tylko po co, Marcin ?
Żeby dojechać do nich i utknąć (rozumiem, że mówimy teraz o przejazdach łączących nas ze Strusiami)
Się wtrącę ...
Zobacz że z przejazdu przy 2-kach (koło sklepiku "Słowik") niestety od naszej strony nigdzie nie wjadą - zatrzymają ich filary przed placem zabaw dla dzieci.
Od strony 6-ek, mogliby wjechać jeśli się "złamią" pod tamtejszymi filarami, a w to wątpię, wóz bojowy to jednak spora ciężarówka.
Jedyna rozsądna droga to atakować od strony Meandra, a tam kicha, wolna parkingowa amerykanka. I niestety nasza wspólnota wpływu na to nie ma żadnego, a im raczej nie zależy ...
Ostatnio zmieniony przez M4b Czw 12 Sty, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum